Místo elektroměrné skříně

Ahoj lidi,řeším trvalé připojení elekriky ze sloupu do elektroměrné skříně.Sloup je přes silnic a k domu ještě dobrých 30m přes náš pozemek.Kluk z EONu co projektoval trasu kama povede elektrika byla zamítnuta (eonem) a že se chce dohodnout kama to povedem.Napadlo mě,že chce EON ušetřit a dát skříň hned na hranici pozemku aby ušetřil dalších 30m.Zajímá mě,zda májí na to právo říct kde bude ta skříň?
Odpovědět
Skříň musí být na veřejně přístupném místě, takže na hranici pozemku... Jinam Vám to na 99% nedovolí.
Odpovědět
Profilova fotka
@tommi4 ano, maji pravo urcit, kde elektromerovy rozvadec bude - je to dokonce verejne dostupne v jejich pripojovacich podminkach. jak pise @requied, musi to byt na verejne pristupnym miste, je definovana i vyska umisteni a prostor pred skrini (asi aby se prostorove vyraznejsi zastupci energeticke spolecnosti zvladli pred otevrenou skrini otocit)
Odpovědět
Dnes už se HDS a elektroměrový rozvaděč neumísťuje na dům, jak bylo dříve zvykem. EON prostě svoji přípojkovou skříň umístí na veřejně přístupné místo (na hranici pozemku v souladu s ustanoveními jejich připojovacích podmínek). Kabel ze sloupu k plotu. Pokud to máš k domku nebo kam potřebuješ, ještě dalších 30m, je to už Tvůj problém. Snaž se s nimi ale dohodnout, když o to projevují zájem, jsou to taky lidé, ale také nebudou dělat zadarmo nic moc navíc než co musí.
Odpovědět
@requied @jumpmans @ondra_cha na hranici pozemku to bude.Mám takový zajímavý pozemek..před domem cca 3metry na hranici na veřejně přístupném místě v plotě zděném.Jde o to,že oni nechco to tahnout tech dalších 30m a určitě budou chtít to dát co nejblíž k tomu sloupu a nejblížšímu bodu hranice pozemku.Jde mě o to,jestli si oni určují kde to bude?
Odpovědět
Profilova fotka
@tommi4 Hranice pozemku = veřejně přístupná část. Nově jsem to ani nikde jinde neviděl. Bohužel..
Odpovědět
Profilova fotka
@tommi4 myslím, že ti dají dvě možnosti: 1-dají ti to tam co chtějí ONI a zaplatíš pouze za instalovaný ampér 2-dají to tam co chceš TY a zaplatíš za instalovaný ampér + vícenáklady na vedení to je můj názor. Každopádně tvoje náklady na 30m cyky 5x6 je do 3tis + práce a materiál na výkop. Jediné čím bys třeba mohl argumentov je, že např ze strany od sloupu to není přístupné z veřejné komunikace nebo tak.. (bohužel nevím jak máš pozemek situován vzhledem k infrastruktuře)
Odpovědět
@jonnyj tak jak bych to chtěl já je samozřejmě přístup z obecního pozemku,ale jim se nebude chtít táhnout 30m přes můj pozemek (to je prý ten problém) zbytečně,když je pro nich možnost dát to co nejblíž levněji...Uvidím
Odpovědět
Teď řeším podobnou věc u kámoše. Nyní je vedení do domu vedeno vrchem (ze sloupu na ulici na nástřešák na domě přes střechu). Chce to nově tahnout spodem. ČEZ napsal, že objednají firmu, která to svede z vrchu stožáru do pojistkové skříně. Ale kámoš si toto zaplatí za cca. 20 tisíc. A zbytek vedení od sloupu do nového pilíře, nový pilíř a vedení do domu si musí zaplatit i udělat kámoš sám.
Odpovědět
@tommi4 Tak už jsem to možná pochopil. Ty máš od domku nejblíže k plotu 3m, ale sloup je někde tam, kde je od domku k plotu 30m, je to tak? Jestliže ano, tak pak máš s největší pravděpodobností smůlu, protože oni tu parcelu připojí, dají na hranici pozemku přípojkovou skříň (metr sem, metr tam v plotě se s nimi dá asi dohodnout, jak to budeš chtít), toto je v ceně podílu na nákladech 200/A 1fáz nebo 500/A 3fáz, kde na parcele stojí dům, je lhostejné. To si budeš muset s největší pravděpodobností dořešit sám - dovést si to těch 30m po svém a za svoje. Tak ona to ta AYKY 4Bx16 + CYKY 2Dx1,5 spraví. Je to byznys no, proč by měli za stejné peníze kopat a pokládat 30m navíc, bylo by to v neměřené části, ztráty ve vedení by šly na vrub jim (když to bude za elektroměrem, zacvakáš si je sám), a taky by na to muselo být jistě věcné břemeno (jejich vedení – stavba - na Tvém pozemku), za to by Ti ještě museli zaplatit, za ten 1x1m dostaneš třeba 1000Kč, proč by Ti měli dávat za 30x1m třeba 25000Kč plácnu? Plus náklady na realizaci... Být EOňákem, dělal bys takový kšeft za svoje a přispění 10000Kč, 12500Kč nebo kolik jsi jim zaplatil? To je jedno s druhým, to není tak jednoduché.
Odpovědět
@dawerius Víš, co bývá lepší a podstatně levnější? Požádat o nové připojení, tam máš cenu danou zákonem 200/A 1fáz, 500/A 3fáz a ČEZ to za ty prachy musí vyřídit a udělat (až na hranici pozemku), na přeložky oni mají své ceny, na takových pracích vydělávají, to je pro ně kšeft, proto to asi nabídli taky. Prostě požádej o novou přípojku, až bude zprovozněna - do 1 roku od souhlasného stanoviska technika ČEZu, starou přípojku Ti potom zruší zadarmo a je, ne?
Odpovědět
@ondra_cha Na novou přípojku má Čez 18 měsíců. To je moc dlouho. V případě, že přípojka už existuje, tak nemohu žádat o novou. Pak bych musel stávající zrušit a čekat bez elektriky rok a půl na novou. To nelze.
Odpovědět
@dawerius Že by se v tom něco změnilo? Tak asi to máš zjištěné, nevím. 2012 jsem žádal o novou přípojku, termín na to měli 12 měsíců, do roka byla, ačkoliv na pozemku už jedna přípojka byla, proto jsem to napsal. Měl jsem asi dva roky dvě odběrná místa. Také distribuční území ČEZ.
Odpovědět
Článek se načítá
tak ako v uvode piše rekvied---- ide o to aby nebola možnosť čierneho odberu a pristupu k elektromeru
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?