Můžu postavit stání pro auto na plynovodu?

Mezi domem a betonovou opěrnou zdí mám cca 4 m široký pás pozemku.Asi metr od této zdi vede středotlaký plynovod.Můžu tento pás pozemku zastřešit? A používat jako stání pro auto?Neprobíhal by zde žádný zásah do země.Přivrtaná konstrukce na domě a přivrtané stojky na betonové opěrné zdi.(Takže v poctatě rozebiratelná konstrukce). Jako podlaha plastové zatravňováky.
Odpovědět
Profilova fotka
Bohužel ne. Bez povolení stavebního úřadu můžeš udělat přístřešek pro auto v zastavěném území na pozemku u rodinného domu do 25 m2 a 5m výšky, nejblíže 2m od hranice souseda a nesmí tam být sítě. Minimálně dvě z těchto podmínek nesplňuješ, takže pokud to postavíš, máš černou stavbu a problém se SÚ. Nikoho nebude zajímat, že je to konstrukce rozebiratelná a že nemá základy. Tohle nejde bez povolení a nejde to na středotlaku ani povolit. Bude lépe najít jiné místo na pozemku, nebo položit pouze zatravňováky.
Odpovědět
Není-li žalobce, nebude ani soudce, to by mohl být jeden pohled na věc - ale asi ne ten zcela správný. Položeno je to jako otázka, a tak se nelze více zeptat, ovšem stejně je to jakési divné. Jak může vést STL plynovod po soukromém pozemku, je-li to tak? Aspoň takto jsem to pochopil. Je-li tomu tak, pak od toho plynu musí být nějaké papíry (smlouva o zřízení věcného břemene atd.), tam by mělo být uvedeno, co se smí a co ne. Jinak takovou otázku bych směřoval spíš na správce sítí - tedy provozovatele té sítě plynu - distributora podle toho, odkud jste. Měl by se k takové stavbě vyjádřit, když už. Ale jistě by uvedl podmínky, z kterých by vyplynulo, že se tam nic takového postavit nesmí. A mělo by to logiku.
Odpovědět
tak ako vraví ondra najskôr riešenie s plynárňami ,pretože v ďalšom všetci sa budu vyhovárať na plynárné
Odpovědět
Profilova fotka
Ondra to napsal velmi přesně. Zažádej o stanovisko o existenci sítí innogy (www.gridservices.cz) tam ti dají podmínky za jakých můžeš stavět ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?