Můžu posunout sloupek el + plyn?

Potřebuji poradit. Máme čerstvé stavební povolení ve kterém je psáno, že sloupek na El + HUP bude zabudován v plotě, ale my bychom ted radeji posunuli ten sloupek více ke kraji pozemku mimo plot myslíte že si to můžem jen tak posunout bez schvalování síťařů? (Na plot nam asi hned tak nezbydou peníze a bude se dělat prostě až dyl a nebude součástí kolaudace)ten sloupek bude stále na mém pozemklu ale jde mi o to jestli to pak třeba nebude vadit při kolaudaci??? Nemáte někdo zkušenosti? Díky :)
Odpovědět
@lever1 kdo ten sloupek bude stavět? Vy nebo plynaři a el.? Pokud oni tak bych se domluvila s nima, když vy tak bych zašla na SU a nahlásila změnu. Samozřejmě to musí odpovídat všem odstupovým vzdálenostem atd. Co se týče el. sloupku tak my jsme to taky neřešili. Prostě jsme ho postavili kde se nám to hodilo a elektrikáři se k němu dopojili. Kdyby to bylo podle projektu tak stojí uprostřed panelové cesty- která vede tak trochu mimo než má. Nikdo to neřešil a neodměřoval. Když tak zajděte na SÚ a oni Vám poradí, nebo prostě udělejte změnu v projektu (změna stavby před dokončením). Určitě to neohrozí kolaudaci.
Odpovědět
Profilova fotka
A to by bylo tedy na vašem pozemku, tudíž za plotem?? Nebo před plotem? Dle toho co vídám se obávám, že to musí být bohužel na hranici pozemku, aby to bylo přístupné při odečtech a tak.
Odpovědět
Profilova fotka
být jl1leontynka To je fáma, měřák nemusi byt přístupný, může být klidně v domě. Jen musíte eventuálně na výzvu zpřístupnit. My to budeme mít určitě v domě
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem napsala jen svou domněnku. U starých domů vím, že to může být klidně v domě, ale nevím jestli u novostaveb to není zkrátka povinně na hranici v rámci plotu. Ale jak říkám - jen si to myslím, nic o tom nevím a nic jsem o tom nezjištovala. @slabici
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud se jedná o novostavbu, je nutné mít dle připojovacích podmínek elektroměrový rozvaděč volně přístupný z ulice. Předpokládám, že u plynu to bude asi stejné.
Odpovědět
Profilova fotka
@hpaja Není to tak. Pokud si dáte do smlouvy, že to nebudete mít volně přístupné, máte tam, že musíte umožnit na vyžádání odečet. ČEZ už na toto téma několikrát soud prohrál ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Jestli se někdo soudil a vyhrál nevím, ale ve smlouvách o připojení (u nového odběru, přemístění měření) je zpravidla uvedeno, že žadatel připraví el. rozvaděč volně přístupný... to je i v připojovacích podmínkách.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Zřizování přípojky musí být v souladu s podmínkami, které si stanovil distributor. Novostavba = elektroměr na hranici pozemku, volně přístupný. Pokud rekonstruujete starší objekt, kde je měření uvnitř, pak ho přesouvat nemusíte, je to pouze doporučené, ale kdo by to dělal :-) Tak to prostě je ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
nevím o jak daleko ho chcete posouvat, ale všechny změny oproti stavebnímu povolení je dobré hlásit na stavební úřad, který Vám řekne jak změnu schválit... mnoho změn stačí při kontrolním dnu opravit v dokumentacích a schválit projektantem a úřadem
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Elektrikař nám postaví ten ER sloupek + HUP (obyč plastový - zakope do zeme a natáhne kabel ze sloupu + pozdeji se dotahne přípojka na plyn) přístupný ze silnice bude určitě jde o to že s plotem už moc hybat nemuzem kvuli ochraným pásmům kanalizace apod. ale se sloupkem hnout chceme a mužeme. Ted je situace taková že bychom ten sloupek postavili tam kde nám navrhuje projektanat nechali udelat revizi na el. a necháme čezáky osadit sloupek hodinama. Na plyn se donese žádost souhlas uložení sloupku blíže silnici nechá se to schválit(od nich + sousedu + SÚ) a až pote se necháme na plynovod připojit. jenomža ted mi doslo že asi bude problém že nemáme povolení od čezu o novém umístění sloupku a to nám pak paní na SÚ asi nepusti ze??? elektrku chcem mít připojenou co nejdříve právě kvuli možnosti odebírat co nejdriv el pri samotne stavbe. Zeptám se jinak.... Zkoumal někdo při Vašich kolaudaci jestli je sloupek tam kde má bejt podle projektu?? :)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?