Na kolik přijde cca 100 metrů vodovodního řádu?

Ahoj, VaK nám nechce povolit vodovodní připojku a chce po nás na naše náklady postavit vodovodní řád pro 1 dům! Jejich odůvodnění je takové, že okolní pozemky jsou vedené jako stavební parcely. Do budoucna zde 30 let nikdo stavět ale moct nebude, protože letos vešel v platnost nový územní plán a okolní pozemky jsou v ochranném pásmu pro stavbu dálnice R35. Navíc budeme mít dešťovou jímku, takže spotřeba pitné vody bude minimální a i kdybychom ji neměli, tak musí každý týden z VaKu někdo chodit a odpustit vodu z hydrantu, která ve vodovodním řádu k našemu domu stojí a může se kazit. Nemáte někdo tušení na kolik příjde cca 100 metrů vodovodního řádu? Díky MOC!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@trada ahoj, jak to teda dopadlo kolik vás těch 100 metrů stálo? musím totiž na své náklady zřídit vodovodní řád cca 300 metrů tak jsem sama zvědavá na tu pálku. R.
Odpovědět
my máme vodovodní přípojku cca 150 m a vyšlo nás to na cca 75 000 Kč :-| , ještě že už to máme za sebou.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasipkova1 taky jste to potom odprodali VaK, dočetla jsem se že to odkoupí za 5 - 10% nákladů, že se alespoň něco vrátí zpět, mně jenom projekt a vyřízení územního rozhodnutí už stálo 50 tisíc...
Odpovědět
@romik67 Tak u nás naštěstí za projekt a vyřízení 15000 Kč , přípojka je vedena v šíleném terénu v kopci mezi stromy,, takže jsme měli bagr i minibagřík, taky jsme museli udělat protlak pod silnicí. U nás vodovodní řád provozuje obec, takže tam nic takového nehrozí. ;-)
Odpovědět
Pozor, nepleťte se vodovodní řád a vodovodní přípojka. Vodovodní řád má větší průměr trubky a je nákladnější. Nám VaK přispěl 20%, takže nás to v konci vyšlo na nějakých 120 000 + projekt. Pokud bychom dělali pouze přípojku bylo by to za cca třetinovou cenu.
Odpovědět
@trada naskýtá se pro zajímavost otázka, proč jste museli dělat řád a nešla udělat přípojka na hlavní řád ? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@trada ahoj, no my budeme zřizovat vodovodní řad, znovu se dívám na projekt a je to celkem 500 m, rozparcelovali jsme pole a jiná možnost není, holt nějaký ten výnos padne na sítě :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@trada Uf, to je docela pálka. Kolik metrů to bylo? My budeme dělat taky řád v délce asi 84 m, ale naštěstí se budeme podílet se sousedy.
Odpovědět
@petrasipkova1 SčVaK nám přípojku nepovolil zdůvodu systematičnosti. Jednoduše řečeno nechtěl aby každých 20 metru byl navrtanej hlavní vodovodní řád nějakou přípojkou. Navíc parcely okolo nás jsou určeny k zástavě. Hold jsme první kdo tu v okolí staví a doplatil na to. :-(
Odpovědět
@romik67 Noo tak toje pěkná dálka, ikdyž ono už je pak celkem jedno kolik to je metrů. Nejdražší je začátek a konec řádu, kde jsou různý armatury a hydranty. Cena trubky je řádově v korunách. Pokud to levně vykopete,tak si myslím, že by cena mohla být okolo 200 000. Ale je to můj laický názor a zkušenosti, které jsem posbíral.
Odpovědět
@kimimarki Tak to máte fajn, že se budete podílet se sousedy. My takovou možnost bohužel neměli. Kopali jsme cca 80 metrů řádu.
Odpovědět
Profilova fotka
vodovodní řad - dle mne průměrně cca +- 2000 Kč/m (podle toho jestli v zeleném nebo zpevněné komunikaci atd...) celý VaK bych poslal do pryč...a tento problém řešil vrtanou studnou....+-cca 30 - 50 tis.Kč D.
Odpovědět
Článek se načítá
@davda no jo, ale když ani ve 40 metrech vodu nenavrtáte, tak jste šťastný, že Vám povolí se připojit na řád a že budete mít alespoň nějakou vodu ;-) @trada myslela jsem si to, ale je to teda děsně nespravedlivý až hrůza :-D , my byli šťastní, že si můžem udělat přípojku jen pro sebe, okolo jsou taky stavební pozemky, ale to bych nepřekousla, kdyby za moje prachy pil vodu někdo další :-D všechny majitele jsem obešla, nikdo neměl zájem se podílet, tak ať si to pak dělají jak chtějí, každopádně v naší cestě už moc místa na kopání nemají 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
My kopeme 100m. Taky nam nechteli povolit pripojku, trvali na radu. Kolem jsou pozemky, ktere zatim nejsou stavebni a nejakou dobu jeste urcite nebudou. Dlouho jsme s nimi bojovali, premlouvali, prosili. Nakonec se slitovali a dovolili nam budovat jen pripojku. Dalsi boj ale nastava... mistni firma nam zbudovani kanalizacni a vodovodni pripojky nacenila na 500tis... na zpevnene ceste (zadny beton, zadny protlak), jen trochu do kopce.
Odpovědět
@sonasta kopali jsme přípojku, kousek do kopce v lesnatém terénu, celkem přípojka 155 m a vyšlo to necelých 50 tis. v tomhle albu to mám trochu zdokumentované: http://www.modrastrecha.cz/blog/angie... . největší problém byl s životním prostředím a žádostí o shození dvou vzrostlejších stromů...
Odpovědět
@angie.shy Tak to je super levne:-) Diky. Stavime kusek od Rican, tak mozna nejaka prazska cena, ale zkusime poptat jinde. Jinak to nedava smysl. Studnu mame, postavime jimku a za ty penize muzeme cely zivot vyvazet.
Odpovědět
@sonasta my to nedělali od firmy "na klíč", naptali jsme si svého bagristu, cena se tu pohybuje cca 700,--/h + pomocník + materiál + šachta od vodovodů.... bagrista s tím má většinou zkušenost, takže to i položí ;-)
Odpovědět
@angie.shy Diky za tip, to zkusim. My poptavali u firmy, ktera dela vykopove prace (cena za hod je taky cca 700), ale umi vsechno, takze nacenili i ten zbytek. Jeste ted to nemuzu rozdychat:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, prosím chtěla bych se zeptat. Máme pozemek, který bychom chtěli prodat, má cca 4200m2 (chceme rozdělit a prodat), jednu parcelu si nechat a zbylé tři prodat. Na pozemku nejsou zatím žádné přípojky, voda je přes cestu cca 4m od pozemku, pozemek je dlouhý cca 100m. Napojení by mi dělal bratranec, který má bagr s mým bratrem, takže cena minimální. Zajímá mě jak se postupuje, musíme mít projekt a co všechno vyřídit? jelikož se v tom vůbec nevyznám, tak budu ráda za každý postřeh. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kilpi moje zkušenost, celé vyřízení přes projekt až po stavební povolení trvalo rok a půl, bylo to náročné, ale jsme před cílem, čekám na kolaudaci, finančně nedokážu říct, protože my jsme tahali celkem 500 m a aby to bylo všechno v pořádku, dělala nám to firma na klíč, počítejte minimálně 100 tisíc a pevné nervy:-)
Odpovědět
@romik67 Koukám, že jste budovali vodovodní řád. Jak je rozdíl ve vodovodním řádu a vodovodní přípojce prosím?
Odpovědět
Profilova fotka
@kilpi myslím, že je to v průměru potrubí a na řad se můžeš připojit, jinak jsem taky jen laik
Odpovědět
Profilova fotka
@kilpi vodovodni rad versinou provozuje a spravuje vodarenska spolecnost. Takze po vybdovani se predava do majetku obce. Jak jiz bylo uvedeno vyse, na rad se muzou pripojit dalsi subjekty a jeho provozovatel za nej ma zodpovednost. Pripojka je pak pouze pro ten jeden subjekt, ktery se pripojuje na vodovodni rad. V realu tedy pokud chci rozprodat pozemek tak musim bud vybudovat prodlouzeni radu tak aby se novi majitele mohli napojit, nebo vybudovat individualni pripojky z radu na kazdy pozemek. Pripojka se nesmi pred vodomerem rozvetvit na dva pozemky. Jo vodarenske spolecnosti nemaj moc rady pripojky nad 50m...
Odpovědět
@kilpi 1.cesta by měla vést na stavební úřad, za jakých podmínek to můžete udělat a zda to povolí, musí proběhnout územní řízení na rozdělení pozemku. Co nejdřív bych asi i podala žádosti na ČEZ - na el.přípojky mají 18 měsíců a dělají je sami vč.projektu a stavebního řízení. Vodu řeší zase vodárny, zase to chce mít projekt, schválený vodárnami (nám to udělal jejich projektant i s vyjadřovačkami za 6 tis.), pak následuje zase územní řízení na SÚ a až pak můžete něco kopat (podle projektu, případně pak poptat firmu na udělání té přípojky nebo vodovodu. Vím, že nad 50 m už přípojky nechtějí moc dovolit, ale u nás jsou třeba jen samé přípojky od hlavní cesty - já mám 80 m. Veřejný vodovod už je asi i jiný level za větší peníze. Přípojka je hadice v zemi která se pak připojí přes měř.šachtu k veřejnému vodovodu (to si udělají vodárny samy) - fotky mám v albu pro představu. Mě to dělala firma od vodáren 80 m za cca 80 tis. sakum pakum i s měřící šachticí. Ta vodovodní přípojka vč.projektu a územního řízení trvala 7 měsíců, vykopané a udělané to měli za 4 dny.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@romik67 Prosímtě, jak probíhá kolaudace u vodovodního řádu? Stačí doložit všechny potřebné dokumenty, nebo přijde úředník i na místo?
Odpovědět
Profilova fotka
@adula000 měla jsem skvělou firmu, která vodovod nejen vybudovala, ale vyřídila i veškeré papíry kolem toho a zařídila kolaudaci, v den kolaudace zajeli pro úřednici na místo a já potom už jen obdržela kolaudační rozhodnutí, s výběrem firmy jsem byla hodně spokojená, pokud budeš mít zájem dám kontakt
Odpovědět
@romik67 jee to budeš hodná, jestli dáš kontakt. Já mám zatím nabídku jen od SmVaKu, tak zkusím i je, na kolik by to vyšlo :
Odpovědět
Prosím o radu dá se do vodovodního výkopu položit i elektrika??? Mám to stejný směr i vzdálenost jak vodu tak elektriku... díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
@jindraque určitě ne, obojí má nějaké ochranné pásmo, ale přesně nevím
Odpovědět
Profilova fotka
Posli mai,poslu rozpocet ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?