Na pozemku není možné krátkodobé připojení, jak řešit?

Profilova fotka
řešil jste někdo podobný problém? na pozemek nám dovedou trvalé připojení za 8-9měsíců, dejme tomu tedy leden 2017. pokud vše dobře půjde, chceme již ve svém bydlet říjen -listopad 2016 ( stavíme dřevostavbu) uvnitř domu bude krb s tepelným výměníkem -takže voda a teplo doma bude, ale co ostatní potřebné věci? světlo, vaření, zásuvky.... napojoval jste se někdo na krátko od souseda ( hned vedle dům vedle našeho pozemku patří známému, který tam jezdí jen v so-ne ob 14dní jako na chalupu) ? jakým způsobem jste to se sousedy řešili? ( krátkodobé připojení lze - ale je bod vzdálený skoro 1 kilometr...) děkuji za rady a připomínky!
Odpovědět
Soused mne krátkodobě požádal o elektriku. Tak jsme mezi sebou natáhli kabel a na tento kabel jsem namontoval elektroměr. Pak jsme se nějak finančně vyrovnali.
Odpovědět
Jediná rada, nastěhujte se až budete mít elektriku. Představa že se napojíte na souseda na cca čtrvt až půl roku s celým domem je totiž hodně zvláštní mírně řečeno...
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsme "půjčovali" sousedovi elektřinu, ale jednalo se o cca 1 měsíc, když začal stavět (než si zařídil vlastní odběr), to samé s vodou. Toto je ale naprosto jiná situace... Vy od souseda chcete elektřinu po celou dobu stavby domu a hlavně i po dobu bydlení v rodinném domě....!!! Osobně mi přijde zvláštní, že o tom vůbec uvažujete :-| Nesouhlasila bych, ani kdyby to byl známý/kamarád...
Odpovědět
Mně to zase tak špatný nápad nepřijde, obzvlášť pokud tam je soused málo, tak se třeba domluvit, že byste po dobu odběru platili všechnu el. vy. Asi vždy záleží na lidech.
Odpovědět
My jsme byli napojeni pres souseda cca pul roku po dobu stavby, pak jsme se vyrovnali. Na bydleni by me to ani nenapadlo :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp @catt82 @xarah @orchideas1 díky za odpovědi... ze známosti nakonec trvalé připojení bude už v ilstopadu, takže to bude maximálně měsíc a kamarád soused souhlasí, dá se nový budík a budem odebírat elektřinu za své :)
Odpovědět
Profilova fotka
@eficenka Tak kvůli tomu měsíci by mi to nestálo za to a počkala bych si na vlastní připojení. Zřízení budíku bude taky něco stát..
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici pokud to bude jen ten měsíc, tak si od něj budeme brát elektřinu jen na stavbu a stěhování o měsíc posuneme ;-) to je jasný... každopádně jsme ještě dostali kontakt na inženýra od čez ,který dělá projekt k připojení k síti, tak třebas ho nějak popoženeme :)
Odpovědět
Z vlastní zkušenosti bych na ty inženýry od Čezu nespoléhal. Hodně totiž záleží, jaká firma bude pro čez tu přípojku realizovat. Tam jsou prostoje, oni musí naplánovat termín, ohlásit přerušení dodávky ostatním domácnostem, když do toho náhodou zaprší, tak se to odloží čeká se na další ohlášku, pak to musí dokončit papírově, geodeti ... Prostě jak se blíží konec roku, všichni najednou nestíhají.
Odpovědět
Bez elektriky se to nedá, určitě od souseda. Nicméně jde o vzdálenost a odběr. Prodlužka gumová vodič 2,5mm a na konci by měl být funkční chránič i jistič max 16A. Spotřebič na max 8A dlouhodobě. Jinak přípojka kabelem CYKY 5x2,5 je jistota. Takové provizorky se dělají na stavbách běžně. Samozřejmě POZOR na bezpečnost, měl by to dělat elektrikář. (..., aby po 3min zapnuté 2kW konvice nehořela u souseda zástrčka).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?