Nedodržení datumu připojení od Eonu

Ahojte lidi,stalo se vám někomu,že vás nestihli trvale připojit´EON do 1 roka od zaplacení poplatku(jak stojí ve smlouvě) a podepsání smlouvy?U nás na to mají posledních 14 dní a nic moc se neděje...Pomože mě,když je v nedodrženém termínu zažaluju?
Odpovědět
Ahoj, to "nic moc se neděje" znamená konkrétně co? Jaké papíry od nich máš v ruce? Tedy s EONem zkušenosti nemám, mám distributora ČEZ, ale toto se nebude moc lišit. Platbu 500/A - 3F nebo 200/A -1F jsi uhradil tedy, jak píšeš. A to řešíš pro nové odběrné místo? Pročti si to pořádně všechno napřed, tam bývá i řada podmínek, které je potřeba splnit. Jen tak ze srandy je zkus zažalovat, za co je žalovat budeš? Ono připojení odběrného místa je pro ně kšeft a rádi to připojení provedou (protože z toho do budoucna budou mít prachy minimálně za distribuci), proč by to neudělali, jsou-li pro připojení splněny podmínky - tady spíš vidím háček. Třeba to mají na příští týden naplánováno, možná není z Tvé strany něco splněno. Jak se přesně věci mají, měl bys sám vědět nejlépe. Ale nebudeš-li vědět, nestyď se zeptat.
Odpovědět
Ahoj, žaloba je podlé mého názoru ztracený čas. Zkuste zajít na zákaznické centrum a zjistit, jak je to s Vaší žádostí o připojení. Zkuste se také podívat do vyhlášky č. 540/2005 Sb., která právě řeší postihy provozovatele distribučních soustav. Odkaz zde: http://www.eru.cz/documents/10540/474.... Vy vyhlášce jsou v jednotlivých § parametry kvality + sankce za nedodržení. Pokud si tam najdete Váš případ a s tím půjdete na zákaznické centrum, tak budete mít podle mého názoru vyhráno :-)
Odpovědět
@tommi4 slíbili ti rok? já mám ve smlouvě 14 měsíců.
Odpovědět
@r4d3k74 ano podle staré smlouvy je 12 měsíců
Odpovědět
@ondra_cha Za co???co tak za to,že v jimi navrhnuté smlouvě stojí že trvalé připojení bude zhotoveno do 12 měsíců od zaplacení a podpisu smlouvy!!!Nás by nepenálovali,kdyby jsme se zpozdili při zaplacení elektřiny?! Je pravda,že se měnila přípojná trasa a bylo to na obci na odsouhlasení několik měsíců,ale to je jejich starost a blbost že nezavolají na obec,ať se konečně vyjádří..Nyní je to na stavebním úřadě a bude se čekat další měsíc.Chyba je v tom,že se do toho pustili asi až po 5 měsících...
Odpovědět
@mrazekrad díky,přečtu si to
Odpovědět
@mrazekrad No ta asi nejste v obraze, protože EON žádné zákaznické centrum nemá. Vše jen po telefonu nebo e-mailem. A že by zrovna měli zájem o zákazníka? K smíchu. Smlouvu jsme podepsali a vše uhradili v Listopadu 2015, a os té doby přestali komunikovat s odvolání na to že na to mají 14 měsíců. Voda, kanalizace a plyn byly hotové do měsíce, ale EON vás má v paži a to mají udělat přípojku pouhých 19metrů.
Odpovědět
@masoox v tomto případě bych tedy zkusil jejich Ombusmana: http://www.eon.cz/o-nas/spolecenska-o...
Odpovědět
Tak v tom případě máš pravdu (možná) to se s EONem zkusíš hádat? Zkus to, výsledek toho bych rád věděl... No jestli je ještě problém v obci, pak nechápu dost dobře Tvou původní otázku. Pravda je, že kdybys byl připojen a nezaplatil bys v termínu, jistě bys to měl hned na talíři. Ale Ty nemusíš kupovat elektriku od EONu, Ty si můžeš dodavatele zvolit jakého chceš (pochopitelně až budeš mít záležitosti distribuce vyřízené)...
Odpovědět
@masoox to máš ještě dobrý,ale my jsme to uhradili 18 srpna 2015!Kdyby ti to nepřipojili ještě v lednu 2017,tak si ve stejné situaci,jak my.
Odpovědět
@ondra_cha Eon mě ještě neodpověděl.Ano nenechám to tak,pokud budu v právu a budu vědět 100% že neprohraju.Problém v obci není.To podle mě ten člověk co to zařizuje-asi laxně.Že to tam leží,ať leží,může to urychlit...u naší sousedky to taky leželo asi 2 měsíce,protože mu nebyla schopná odpovědět,ale chlapec bydlí 10km od nás,tak není problém k ni zajed aby mu podepsala papíry...ale času je pořád dost... A nikoho jsem neuplácel a ani bych to nedělal!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?