Nepovolení obce přípojky NN

Profilova fotka
Ahojte střecháčci, mám dotaz jestli nemáte někdo stejnou zkušenost jako my. Přišel nám dopis od firmy, která měla v únoru realizovat přípojku el. Termín je posunutý až na červen z důvodu, že nám obec nepovolila připojení přes cestu-řezání asfaltu. Žádá se tedy o protlak. Musíme čekat až do toho června pokud povolí obec protlak? První nebyl problém skrz asfalt a až mělo dojít na realizaci, tak nám to nepovolily.... někdo mi říkal, že máme tlačit na firmu, která má přípojku realizovat, že ji prostě potřebujeme-jak to půjde, tak mají dorazit střechaři a začít pracovat na střeše a samozřejmě chtějí přístup k el. proudu... Co teď, jde to obejít mimo povolení obce-je majitelem silnice, přes kterou se má řezat asfalt... :-(
Odpovědět
@luculka23 Na přípojku NN musíte mít územní souhlas, kde je třeba, kromě vyjádření sousedů, ostatních vlastníků tech. infrastrukty atd., taky smlouva o právu provést stavbu a smlouva na věcné břemeno od vlastníků pozemků, přes které půjde přípojka NN (ve vašem případě obec). Takže firma vůbec nesmí začít realizovat přípojku, dokud nebude mít územní souhlas.
Odpovědět
@luculka23 Úplně stejnou zkušenost nemám, ale prostě musíte jít štěstí naproti. Zeptal bych se firmy, jakou chráničku mám pod silnicí umístit, aby to mohli protáhnout a v podstatě tak mít potvrzeno, že pokud to budou mít takto připravené, tak vás napojí do tehdy a tehdy. Pak hned na obci zažádat a získat souhlas s protlakem (věcná břemena apod.) Pak hned sehnat firmu, která provede protlak a umístí chráničku pro el. kabel. Předat "staveniště" zpět firmě, která vás napojí. U nás největší žábou na prameni byla právě firma co realizovala přípojku. Tak musíte zatlačit a honit je co to půjde. Hodně štěstí.
Odpovědět
@koselak Proč by si tahali chráničku pod cestou, sháněli firmu na protlak atd.? Přípojku musí zřídit firma od poskytovatele elektřiny, pokud jsou do 50 m ... zbytečně do toho budou cpát prachy a čas. Navíc než začnou kopat ať už v cestě nebo pod ní, tak musí mít štempl od obce a SÚ, přes to nejede vlak ;)
Odpovědět
@1karel1 Jen jsem tazatelce odpovídal, že pokud to chce mít hned resp. co nejdříve, tak část práce musí udělat za tu firmu a připravit ji to královsky. Z vlastní zkušenosti, my měli něco podobného :-) Pokud nemá s tím červnem problém, tak fajn :-)
Odpovědět
@koselak Bez povolení obce, stejně nic nenadělá.
Odpovědět
@1karel1 No to je pravda, ale psal jsem to ... Pak hned na obci zažádat a získat souhlas s protlakem (věcná břemena apod.) ...
Odpovědět
@koselak Jo jenže to musí být předtím než začnou dělat, ne až pak ...
Odpovědět
Profilova fotka
díky za info, myslela jsem si, že bez souhlasu neuděláme nic... Jsme do 50m, no spíš to máme tak 5. Ohledně práva provést stavbu- to jsme obci předaly a oni nám i hned podepsaly, bylo tam uvedeno, že to půjde přes cestu a teď až mělo dojít na realizaci, tak nepovolily. Proč, to nevíme. Štve mě, že to bude kvůli tomu až v červnu, ale máme dost práce se stavbou, abych ulehčovala někomu práci. Každopádně zítra jdeme řešit na úřad kde je problém a uvidíme. Je to těžký někdy s některými :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 Trošku bych tě poopravila - potřebují územní souhlas, ale k němu stačí souhlas vlastníků dotčených pozemků. Smlouvu o služebnosti je dobře sepsat a dát na katastr, ale SÚ ji nemůže požadovat. No a souhlas sousedů je třeba jedině v případě, že by přípojka šla blíže než 2m od hranice se sousedem. To ale neřeší problém, protože souhlas vlastníka komunikace nemají a zřejmě nedostanou. @luculka23 Zkusila bych obec přesvědčit, že by se mohla zrovna sepsat smlouva, jejíž součástí by bylo, že komunikace po překopu bude upravena (jakým způsobem) do doby, než vrstvy sednou (jak dlouho) a následně že budou provedeny příslušné vrstvy a jakým způsobem jim bude opravená komunikace předána. Prostě aby měli jistotu, že komunikaci nenecháte zničenou a propadlou.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkaka obec měla ve smlouvě o dílo přímo napsané, že se vrátí vše do pův. stavu-tzn. zalije asfaltem. Sousední pozemky jsou obce a druhý náš, nikdo jiný. Ještě mě napadlo, myslíte, že nám nemusí povolit ani ten protlak??? :-S
Odpovědět
@luculka23 Nikde jsem nepsal, že oni konkrétně potřebují souhlas sousedů, psal jsem to obecně. Služebnost mít s ČEZem, popř.jiným dodavatelem elektřiny, musí, tak to říká energetický zákon.
Odpovědět
Profilova fotka
@luculka23 Raději nebudeme malovat čerty na zeď.
Odpovědět
Článek se načítá
@luculka23 Protlak by měli dovolit každopádně. Pouze v případě přítomnosti jiných sítí, se musí ty sítě vytyčit. Ale to si standardně zařizuje firma která provádí protlak.
Odpovědět
ked staviate máte asi projekt aj elektrarne isto nakreslili bod napojenia, ---projektant by nemal nakresliť projekt bez toho ,aby neporiešil dotknuté strany pri vedení elektriny ja by som sa popýtal projektanta ako .s kým riešil vedenie prípojky a potom ďalej. riešim . to neni len tak pretlak urobiť veˇd popri ceste idú aj inžinierske siete to sa nezdržíš smiechu keď sa poškodí kábel telekomu ,voda plyn a pod..a firma čo bude robiť pretlak to chce robiť len tak -hádam nič nepoškodíme?
Odpovědět
Profilova fotka
tak jen pro info kdo by měl někdy zkušenost jako my. na cezu vubec nikdo neví, že nám termín přípojky posunuly. celkem je to naštvalo a budou řešit s firmou, která má přípojku provádět... slibily, že se čez postará, aby jsme mely hotovo ještě před termínem... tak snad to klapne
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?