Nepřesné vytyčení vodovodního řádu

Profilova fotka
Dobrý den všem. Nenašla jsem podobnou diskusi a ráda bych se zeptala, zda někdo máte podobnou zkušenost. Podali jsme na SmVaku žádost o přípojku, přijel k nám technik, který vytyčil vodovodní řád a zkonzultovali jsme, kde máme vykopat šachtici, aby nás na něj mohli připojit. Jenže vodovodní řád v místech vytyčení není, je asi 1,5 m nad ním, navíc už na pozemku sousedky, asi půl metrů za plotem. Nějak nám není jasné, jak je možná taková nepřesnost nebo jestli se to běžně stává a je na to vytyčení nějaká tolerance. Zítra se to budeme snažit vyřešit, je možné, že budeme vše kopat znova někde jinde.
Odpovědět
ahoj když jsem jednou vyděl na našem obecním úřadě plány vodovodníhoo řádu nakreslené pastelkami a to jen v místech které opravovali a byli si jistí že tam nějaké potrubí mají......jinak je vše asi tak že hledají dokud nenajdou....
Odpovědět
Profilova fotka
No, to je pěkné...právě, že pán hledal, až našel, viděla jsem ho, jak zaměřuje, ale výsledek jaksi nechápeme. Ten vodovodní řád je opravdu o dost výše než zaměření...
Odpovědět
Profilova fotka
je to bohuzel celkem bezne ze mapove podklady spravcu siti neodpovidaji skutecnosti, pokud vam to vytycil primo spravce jde to na jeho triko - ovsem vse je otazka dohody, napr. kdyz si od O2 nechate vyjet informaci o poloze jejich vedeni, je primo v tom vysledku psano neco o tom, ze to vlastne muze byt jinak :)
Odpovědět
Nám se také stalo, že řad byl úplně někde jinde než nám řekli. Měl být na pozemku před naší parcelou, přítel tam kopal jako pako a nic. Volal vodařům, že to tam není, udělali z něj blbce ať kope dál. Po dalším neúspěšném hledání se tady uráčili přijet a oznámit nám, že je to o nějaké 4 m dál před domem souseda. Takže je to bohužel asi normální.
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett Děkuji za odpověď. Dnes mi pan řekl do telefonu, že místo vytyčení je víceméně opravdu orientační, protože ta trubka je v plastu a špatně se jim to hledá. Přijedou se podívat a uvidíme, jak dopadneme, zda nás tam napojí nebo ne. Musíme udělat i protlak pod cestou takže se raději několikrát ujistíme, zda je vše v pořádku.
Odpovědět
Profilova fotka
@lentilkah Tak to je hodně blbé, vy jste to měli úplně někde jinde...jsou to nervy, věřím...
Odpovědět
@nicolete83 V pátek nás naštěstí konečně připojili, tak už je od toho klid.
Odpovědět
Profilova fotka
@lentilkah To Vám moc přeji, nás to všechno teprve čeká :-)
Odpovědět
@nicolete83 Díky, ještě nám zbývá plyn a to už je taky na palici. Přeji vám, abyste měli co nejméně komplikací.
Odpovědět
Profilova fotka
@lentilkah dekuji moc a napodobne :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?