Nezámrzný ventil

Ráda bych slyšela nějaké další názory a hlavně zkušenosti. Vodař nám vymyslel, že dáme zvenku baráku nezámrzný ventil a hned z druhé strany zevnitř zdi kličku na uzávěr vody s vypouštěcím ventilkem, aby se na zimu všechna voda dokonale vypustila. Stojí si za tímto řešením, ale našemu stavebnímu dozoru a jinému vodaři se to zase nezdá. Hlavně se jim nelíbí, že bychom chodili se skleničkou a vypouštěli tu vodu zevnitř, zároveň připouštějí, že bez toho ventilku se voda nikdy dokonale nevypustí, ale že to ničemu nevadí. Vodař má špatné zkušenosti s nezámrzným ventilem, a proto to řeší takto. My laici nevíme…Děkuji za postřehy.
Odpovědět
A tu kličku budete mít jako kde? Já bych ji měl (dle umístění našeho ventilu) třeba vedle sedačky. Mohl bych si třeba aspoň z gauče rovnou napustit vodu 🙂 Jen jestli to pan vodař trochu nešidí na materiálu a cpe tam nějakou čínu a pak raději nutí lidi běhat se skleničkou a vypouštět vodu z interiéru, než by tam dal něco pořádného.
Odpovědět
Tak klicka na uzaver vody s tim ventilem je v rozku v obyvaku…ale neni to v centru deni, kde jsou kamna, tv atd. a navic tam budou dvirka a bude to cele schovane. Ale hledala jsem nezamrzne ventily a existuji i nejake lepsi s nejakym privzdusnovanim, tak si rikame, jestli tento vymysl zrusit a dat poradny ventil.
Odpovědět
Ale vodar stejne porad tvrdi, ze toto je jistota.
Odpovědět
@barebare kde budete mít ten vnitřní ventil ? V technické místnosti asi a nevím proč se skleničku? Můžete mít něco většího navíc tam stejně budete mít tak 3deci vody. A je pravda pokud chcete mít 100 že nic nepraskne tak jedině tak pokud vám tam zůstane někde trocha vody vždy hrozí že něco praskne. Nevím jak to přesně máte ale ještě by šlo to zespadovat ven a vevnitř to jen zastavit. Ale nejlepsi je otevřít obě strany.
Odpovědět
Profilova fotka
@barebare Máme nezámrzný ventil Kemper, viz třeba tady: https://www.koupelny-cz.cz/kemper-mra... Nic nevypouštíme, ventil se uzavírá na dlouhém sedle, které je ve zdi nebo na vnitřní zdi. Zbytek z potrubí vyteče při uzavírání ventilu. Takže voda v potrubí ventilu není a končí vnitřním rozvodem v domě. Po 5 letech zatím bez problému.
Odpovědět
@barebare to je ale nesmysl ..od toho je to nezámrzný ventil .... mám ho, samo bez dalšího nějakého vypouštěcího ventilu, a funguje, jak má ...
Odpovědět
No, kdyz on ma zkusenosti, ze se stava, ze ten nezamrzny ventil obcas nefunguje…a je to jistota, ze tam takto zadna voda nezustane…
Odpovědět
Ze jednou do roka pred zimou vypustime tu vodu a jsme v klidu.
Odpovědět
Máme venku dva nezámrzné ventily a na doporučení vodáka jsou to kempry. Ty ještě rozbité neviděl, Schell už jo. Pak jsou ještě mrazu odolné ventily a k těm bych důvěru neměl. https://www.maro.cz/c/7300/zahradni-k...
Odpovědět
@barebare Taky máme Kemper jak @sargic a @kofejn už 2 zimy a v pohodě. My je dali právě na doporučení, že jsou dobré a nemusíme mít strach. A s tou kličkou v obýváku to snad nemyslí vážně, že nee 😳😁.
Odpovědět
@barebare no nefunguje, když ho někdo serve ... stačí při zavírání s citem dotáhnou a počkat, až z něj vyteče voda .. a ne ho zavírat jak standardní kohoutek, kdy kohout zavírám, dokud teče voda! .. tak to je za chvilku po něm ...
Odpovědět
Profilova fotka
@xkarlos Jo to nás taky varovali, že to opravdu je potřeba zavírat lehounce. Že jinak se to sedlo vymačká a je to problém. Stačí lehounce a troška vody doteče a hotovo.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@barebare máme taky koupený schell polar, vybíral jsem dle recenzi a měl je dobré. Když čtu recenze na kempra tak taky už s ním měli zákazníci problém že tekl ale to asi budou všechny když to každý dotahuje na krev, pak se sedlo a těsnění vydře. Bude umístěny za kuchyňskou linkou ve zdi kde bude pokračovat ven ke stání automobilů kde chci mít vodu pro tlakovou myčku a případné zalévání před domem. Asi je blbost v dnešní době dávat ventily a řešit to abych nezapomněl!! vypustit vodu.
Odpovědět
@barebare Opravdu chcete mít kličku a vypouštět vodu v rohu obýváku? 😂😂😂 Prosím pak mi pošlete fotku, jak to vypouštíte, rád bych to chtěl vidět. Ale teď vážně, jestli Vám nějaký vodař toto navrhl a stojí si za tím, tak bych ho poslal do háje.
Odpovědět
Ano, samozrejme jsme hned rekli, ze zadny kohout v obyvaku nechceme…pak prislo nalehani, ze se nam takto nikdy s tou vodou nemuze nic stat, nebudou s tim zadne problemy. Bude to schovane v malych bilych dvirkach v rohu a je to na takovem miste, ze takova navsteva by si toho ani nevsimla. Jeste tedy podotykam, ze je to na chalupe.
Odpovědět
@barebare koukam ze instalater ma hodne inovativni reseni… pokud nenechate dum promrznout skrz zimu nemelo by se nic stat… jenom bych se ujistil ze pan instalater opravdu vi jak vypada nezamrzny ventil…
Odpovědět
No ono jde prave o to, ze je to na chalupe, kde v zime vicemene nebudeme…budeme jen temperovat na nejakou nizsi teplotu. Ale to tedy instalater nevi a i tak to navrhl 🙂 ale prave vzhledem k teto okolnosti si rikame, jestli to takto nenechat a neresit to.
Odpovědět
Tak nejak mi z toho vychazi, ze kdyz to tam nechame, tak si nijak neuskodime, ale je to takovy trochu ulet a ne prilis esteticky vypadajici. 🙂 ono to tam uz takto je nainstalovane a jsou tu tlaky od jinych lidi, ze to mame zadelat.
Odpovědět
@barebare a privod te vody k ventilu je hned ve stene nebo delate novy rozvod treba z kuchyne? Pak bych dal “vypust” nekam tam a hold se smiril ze budu vypoustet par metru trubky jednou za rok…
Odpovědět
@barebare Jinak pokud hrozi promrznuti tak ze to zavrete par cm pred ventilem vam moc nepomuze, co zabrani tomu ze to mraz roztrhne za… pokud hrozi ze vam promrznou meli by jste je pred zimpu vypustot komplet, pokud to nehrozi pak nezamrzny ventil splni svuj ucel…
Odpovědět
Nevim, jestli chapu spravne vas dotaz..je to tak, ze venku bude nezamrzny ventil a hned na druhe strane (45 cm zed) je packa na uzaver vody s tim vypoustecim ventilem a tato trubka jde dal pres obyvak, kuchyn do technicke mistnosti… take nas napadlo, ze z hlediska estetiky by se to dalo dat pod drez, a tudiz vypoustet vice vody…ale jde asi pouze o tu esteticnost? Temperovat budeme na cca 10C.
Odpovědět
U sebe jsem to řešil tak, že venkovní ventil je cca 10cm pod vnitřním podomítkovým ventilem a mezi je vyspádované potrubí. Takže na zimu jen zavřu vnitřní ventil a venkovní nechám naopak otevřený. Voda z potrubí a venkovního ventilu gravitací sama vyteče. Náklady pár korun a funguje to bez problémů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?