Odečet vody – jak se řeší u vás na vsi?

Profilova fotka
Hezký večer. Měl bych na vás dotaz, jakým způsobem se ve vašem bydlišti dělají odečty vody. Myslím tím především ty, kteří bydlí v rodinných domech. V naší obci se prováděl roční odečet, který jsme navíc museli dělat sami a zasílat technickým službám (ve schránce papírek, napište stav vodoměru a zašlete nebo zaneste...). Nyní obec rozhodla (bez jakéhokoliv projednávání v zastupitelstvu), že se budou odečty dělat čtvrtletně, nicméně 3× to bude opravdu zapsaný odečet a z těchto 3 odečtů jeden provede přímo někdo z technických služeb a poslední, 4. "odečet" se provede odhadem. Úplně nemám rozumné vysvětlení k takovýmto změnám, mimo toho, že to bude pro dodavatele a technické služby výhodnější. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
U nas si to sam chodi odpisovat niekto z cevaku
Odpovědět
Profilova fotka
@bebekeksy Ano, takto by to myslím mělo být. Ale tady se to nikomu moc nechce. Navíc když je nyní ředitel technických služeb v zastupitelstvu obce.
Odpovědět
Profilova fotka
@koky999 okres Vsetín, včera přišla paní na odečet . Termín byl předem domluven telefonicky.
Odpovědět
Profilova fotka
U nas 2x za rok obchazi na odecet pani mistostarostova...a stav vodomeru lze i zavolat na obec...
Odpovědět
@koky999 mame vodomer volne pristupny, takze si proste dvakrat rocne nekdo z vodaren prijde a opise stav
Odpovědět
Profilova fotka
@koky999 U nás odečítají 4x ročně bez diskuzí. Vodné už je dražší, než kolik mě stojí kompletní spotřeba energií na ohřev TUV, vytápění i chlazení dohromady. Využívám proto dešťovku, někdy naprší za odpoledne i 500 Kč :-) (4mm).
Odpovědět
U nas 5 let co tu bydlim ctvrtletni odecet, chodi vesmes porad stejna pani, kdyz nezastihne nechava listecek s tel. Cislem na sebe. Okres frydek mistek, zermanicka prehrada.
Odpovědět
@josef_vavra Tak to máte teda pěkně drahou vodu, nebo halu s plochou střechy skoro 2000m2.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex Omlouvám se, samozřejmě cm. Za vodu platím 2x víc, než za veškeré energie. Za chvilku někdo přijde s inovací "suché záchody" jako nejpodstatnější úsporou. Vzhůru k světlým zítřkům :-)
Odpovědět
@josef_vavra tak to u nas se plati za vodu 23 (nebo 26, nevim jiste) kc za m3. Prijde mi to az malo.. posledni vyuctovani bylo nejakych 1400 kc za pul roku... a za stocne je to tusim nejakych 500 za rok fixni cena.
Odpovědět
U nás se dělají čtvrtletní odečty, jednou ročně si to příjdou z VAKu opsat, třikrát to jede odhadem. Většinou mi příjde faktura, emailem, na nižší spotřebu, než máme na vodoměru. Otočím ten email zpátky a požádám o opravu faktury na mnou odečtenou hodnotu.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirekb vodné se stočným mám 90 Kč/m3. A bude hůř.... Naštěstí aspoň ten déšť je zadarmo a jako voda na prani je dokonce lepší, protože je měkká.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
U nás 4x/rok, odečet provádí sousedka...
Odpovědět
Profilova fotka
@josef_vavra U nás je pro rok 2019 vodné 49,50 Kč/m3 a stočné 62,50 Kč/m3. Také plánuji využívat déšť na některé věci. @atilius Proč ale dělají odhad, když nemusí být přesný a pak s tím mají obě strany starosti s opravováním? Že by vyšlo lépe udělat několik oprav než několikrát obejít všechny vodoměry?
Odpovědět
@koky999 Šetří toho člověka na obcházení a myslím, že většina lidí se nenechá opravit fakturu. V podstatě jsou ty odhady jako zálohy na celkovou spotřebu. Dorovná se to pak tím jedním odečtem za rok.
Odpovědět
u nás 2x za rok, VaK Vyškov, chodí jejich zaměstnanci
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?