Odpojení elektrického vedení mezi domem a sloupem

Dobrý den, chystám se provést demolici domu , který je připojen přívodním elektrickým kabelem od sloupu el. vedení. Nemám el. hodiny ani smlouvu s ČEZem. Abych mohl dům zbourat, potřebuji kabel mezi sloupem el. vedení a domem zdemontovat. Chci se zeptat v čí vlastnictví je kabel? Kdo má právo kabel zdemontovat? A na čí náklady? Jaký je vhodný postup s ohledem na čas a finance? Děkuji.
Odpovědět
Majitel kabelu je ten, kdo vlastní distribuční síť. V mém případě to byl EON. Dostal jsem kontakt na manažera přípojek, volal jsem a řekl, ať pošlu email. Napsal, že bude odpojeno v nejbližším termínu a do týdne bylo odpojeno. Je to zdarma. To krátkodobé připojení (staveništní rozvadeč) je složitější pohádka. Chtěl jsem to spojit, ať nemusí jezdit s plošinou 2x, ale to nejde. Prý těm montérum nešéfuje a je to přes více lidí. To krátkodobé připojení už se platí. Nejdříve mně do telefonu řekl, že je to zdarma, ale když jsem to chtěl písemně po mailu, tak napsal cca 2000,-
Odpovědět
@znevrly No tak to zní nadějně, doufám že k tomu ČEZ bude přistupovat stejně. Ale s tím krátkodobým připojením, kdyžtak mne prosím opravte, je to tak, že když si jako první nechám postavit kapličku ( přívod z hranice pozemku ), tak už to bude na furt?
Odpovědět
@stavebnik1974 Ano, v tom případě to není krátkodobé, ale trvalé připojení. Tam se platí pevná částka za garantovaný odběr. Tuším to průměrně vychazí na nějakých 13K.
Odpovědět
@znevrly Dobrá děkuji. Zkusím se s nimi domluvit. Nyní je to téměř nemožné kvůli tomu orkánu Sabinne, tak to bude muset počkat. Pak dám vědět.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech

Odpověď na příspěvek od znevrly:

Majitel kabelu je ten, kdo vlastní distribuční sí…
@znevrly Do emailu jste uvedl jen demolici, nebo jste oznamil o novou stavbu? Děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?