Má někdo zkušenosti s dovedením plynu až k hranici pozemku?

Profilova fotka
Zdravím, má tu někdo zkušenosti s dovedením plynu až k hranici pozemku? Je to na vlastní náklady nebo je možný odkup? Na kolik Vás to přišlo? Musí být plyn doveden ještě před hypotékou nebo lze čerpat na přípojku z hypotéky ? Veškeré info mi moc pomůže, díky :-)
Odpovědět
To bych taky potřebovala vědět :). Snad někdo zareaguje ;-(
Odpovědět
Projekt přípojky jsem měl součástí projektu domu. Hypotéku jsem mohl čerpat nezávisle na přípojce, banku to nezajímalo. Přípojku po vybudování a revizi odkoupilo RWE (teď Innogy). Určitě ne za plnou výši (měl jsem protlak pod silnicí), ale i tak každá kačka dobrá. Teď platím 145Kc ročně Innogy za údržbu přípojky.
Odpovědět
Platili jsme za přípojku cca 90 tis. (včetně opravy komunikace po překopu), a řešíme odkup, kde by nám měli zapaltit cca 30 tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@musac chápu tedy, že jste přípojku financovali hypotékou? U jaké banky? A kolik jste to měli metrů prosím? díky moc
Odpovědět
@ballu01 bral jsem hypotéku až později, ale banka se vůbec neptala jestli tam jsou přípojky. Hypo mám u Monety. Přípojka má 14 metrů.
Odpovědět
@ballu01 Taková věc by neměla být problém. Banku bude dle mého pouze zajímat, zda je to v nějakém položkovém rozpočtu. Hypotékou jde dneska zafinancovat téměř vše, co se domu týče... včetně vybavení - stačí, aby byl člověk alespoň trochu šikovný. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@musac děkuji za odpovědi :-), myslím, že u nás bude problém, máme plyn za sousedským domem, vychází to tak nějak 75m, tudíž přemýšlíme zda plyn dovést nebo vsadit na topení elektřinou (vzduch/voda, nebo elektrický kotel.. achjo, tahle otázka nás hrozně brzdí... @sabejn
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?