Plynová přípojka

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zkušenějších, jaký je postup při budování přípojky plynu. Už máme projekt a povolení. Nějaké věci už jsem si zjišťovala, ale při všem tom vyřizování kolem domu mi vypadly nějaké souvislosti🙂. Máme domluvenou firmu na jaro, která bude kopat od antoníčka k hlavnímu plynovodu, pouze kopání, chtějí akorát od Gasnetu vyznačit hlavní plynovod. A teď je právě ten zádrhel, v tuto chvíli už by měl být připravený antoníček nebo, to mi přijde více logické, stačí vyznačit místo, kde antoníček bude a pak ho instalovat než dorazí firma, která provede připojení plynu - tam mi bylo řečeno, že oni antoníčka nedělají. Děkuji
Odpovědět
Ještě mě zarazilo, že firmy, které provádí připojení plynu, nechtějí mít nic společného s kopáním k plynovodu. Dorazí prakticky k hotovému a nenašla jsem firmu, která by toto dělala komplet. Přitom kopání k plynovodu je celkem ošemetná záležitost, máte jiné zkušenosti?
Odpovědět
Ono je to o domluvě, jestli máte přípojkovou skříň v cenové nabídce, tak ji dodá ta realizační firma. Doporučuji si předem domluvit model té skříně, pokud má stát vedle té na elektriku, ať to má shodný vzhled.
Odpovědět
Vedle elektriky nebude a skrin nechce delat firma, ktera bude kopat ani ta, ktera bude delat pripojeni. Mela bych tudiz mit skrin postavenou uz pred kopanim?
Odpovědět
@barebare Ano, nelze nechat trčet plynovou hadici jen tak v terénu, na její konec se taky musí uvnitř skříně namontovat uzávěr+záslepka (než tam dají plynoměr). Navrhněte kopací firmě, že skříň koupíte+dovezete a oni usadí, budou potřebovat jen trochu písku (nemusí být nutně na betonovém základu), je to celkem triviální to usazení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?