Posunutí obecního vodovodu

Ahoj, na našem stavebním pozemku vede úhlopříčně obecní voda - jelikož je pozemek trojúhelníkový, bude nutné kvůli pozici domu přípojku posunout. Máte někdo zkušenosti se zařizováním, výkopem svépomocí a hlavně cenou? Díky moc
Odpovědět
S vodou nemám zkušenost, ale řešila jsem přeložení sítě cetin na kraj pozemku (původně veden prostředkem pozemku). Tak třeba vám moje informace taky něco dá. Překládka nebyl problém. Stálo nás to bez pár korun 100.000 v roce 2021. Přišlo nám že ani moc neřešili jaká je to vzdálenost, jako kdyby měli jednotnou cenu. Vzdálenost cca 50 metrů. S tou vodou to bude pravděpodobně nákladnější. Původně jsme ho chtěli dát úplně pryč z našeho pozemku, ale to nám řekli, že než by se vyřešili majetkové vztahy tak by to bylo na dlouho. Vemte si třeba to, že pokud tam figuruje obec a tím pádem musí se všechno řešit přes zastupitelstvo. A u nás se schází 1x za 3 měsíce. A nemusí se to vyřešit hned při prvním jednani. Původně jsme si výkopové práce chteli taky udělat sami, ale vzhledem k jejich komunikaci s námi jsme to vzdali a nechali všechno na nich. Docela jsme na to spěchali a oni to měli za jeden den hotové. Vede nám tam i plyn. Naštěstí jen podél hranice a tam by přeložení bylo cenově nerealizovatelné.
Odpovědět
@joseska Ahoj, chtěl jsem přeložit vodovod délky cca 60m, který vede cca 4-6m v pozemku na kraj pozemku. Řekli mi, že přeložka pouze na pozemek obce, což je asfaltová cesta a cena cca 250k. Ústecký kraj. Zeptejte se vlastníka vodovodu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?