Přeložení HDS - máte zkušenost? Jaká je cena od ČEZ?

Ahoj rozjeli jsme kolotoč ohledně přípojky na ČEZ.Přišla mi smluva. Už tomu trochu rozumím a vím co dál uf:-) Ale na střechu chalupy vede drát ze sloupu . Musíme zažádat ČEZ o přeložení HDS na sloup. Nemáte někdo info kolik nás to může stát. A jak dlouho jim to může trvat :-) Děkuji všem za odpovědi. Stáňa
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, přeložku HDS ti může udělat pouze ČEZnebo smluvní partner ČEZu, cenu ti vyčíslí po žádosti kde popíšeš nebo zakreslíš tvou představu. Většinou je cena tak vysoká, že nikdo nepřekládá. I když necháte dát HDSku na sloup, stejně od ní musí véct hlavní domovní vedení takže bych to nechala jak je ;-) Ty nástřešáky jsou k vidění běžně ;-)
Odpovědět
pokud by šlo, tak to tam necháme, ale nejde, rekonstrukce domu je naléhavá! krovy jsou shnilé, dům praská atd ...
Odpovědět
Ahoj, no měl jsem podobný problém. Ale byl jsme v trochu lepší situaci. na své nemovitosti jsem měl nástřešák z kterého to vedlo na další sloupy, do HDS a nástřešáky atd. Jednoho dne se čez rozhodl že polovinu ulice zakope do země a druhou nechá tak jak je. moje nemovitost byla akorát v polovině ulice a měl jí zůstat nástřešák. při zahájení prací jsme oznámil realizační firmě že se objekt bude bourat z důvodu narušené statiky a tudíž nemá smysl na mé nemovitosti nástřešák zachovávat. Projektant řekl OK nástřešák zrušili a přivedli na hranici mého pozemku hlavní přívod v zemi od nejbližšího sloupu a do plotu osadili plastový sloupek s hl pojistkami. za tyto úkony jsme nezaplatil čezu jedinou korunu. Následně jsem zakoupil sloupek pro měření cca 7000,- udělal nový přívod mezi sloupkem a domem (10m) cca 2500,- a nechal udělat revize asi 1000,- a dům stojí dál žádná demolice se nekonala. Čistě v teoretické rovině pokud píšeš že máš na domě schnilé krovy a praská ti například štít (nejlépe v oblasti toho nástřešáku) ( nebo se ten nástřešák nějkým "záhadným" způsobem začal uvolňovat) zkus kontaktovat čez řekni jim že dochází vlivem nadzemního elektrického vední k poškozování tvé nemovitosti a že hrozí vytržení nástřešáku ze zdiva a že na základě statického posudku (pokud by ten posudek chtěli bude stát tak 5000,-) musíš zbourat štít, krov a provést rekonstrukci. A zeptej sejich jak v takovémto případě máš postupovat a kdo zaplatí odstranění (přeložení). zřejmě se budete muset stejně nějakou částkou podílet na nákladech odpojení. Až by vás čez odpojil zažádal bych o novou trvalou přípojku. pokud je odhranice pozemku do 50m sloup tak by měla být zadarmo (alespoň bývala) čez s největší pravděpodobností osadí na hranici pozemku HDS a ty si budeš muset dodělat přípojku na pozemku a baráku což už je to nejjednoduší. A potom by jsem až podepsal s čezem novou dodavatelskou smlouvu na energie.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?