Přeložení obecního vodovodního řádu. Je třeba projekt?

Nevíte někdo, zda je k přeložení obecního vodovodního řádu na soukromém pozemku potřeba projekt? Nebo to stačí jen sjednat s firmou a ta to udělá. Samozřejmě s oznámením obci. A nevíte náhodou kolik by to mohlo stát - cca 70m ( materiál, práce)?
Odpovědět
Zdravím, jak to chodí u vás v obci, těžko říct, my máme od starosty slíbeno přivést vodovodní řád až k pozemku, odkud si uděláme přípojku. Na náklady obce. Jinak co jsem zjišťovala, co metr, to 1000 až 1500.
Odpovědět
No nám se ale jedná ne o přivedení vodovodního řádu, ale o přeložení. Je to na našem pozemku, takže obec to nezajímá :-|. Musíme to provést sami a nevíme, zda na to musí být projekt.
Odpovědět
Profilova fotka
@kodl08 Tak máte stejný problém jako my. My máme obecní vodovod přes celý pozemek. A je to asi tak, že pokud ho překládáte max. o 1,5m, tak se projekt nedělá. Říká se tomu ohlášení udržovacích prací, ale to by musela udělat obec. To ohlášení. Vy byste si to potom při hrabání základů sami přeložili a odpadly by vám výdaje za projekt (tak jsem to alespoň pochopila, když jsme zjišťovali možnosti). Pokud je to o víc, tak se už projekt dělá. No a to je náš případ. Přendaváme o 4,5m. Bohužel. A naši obec to samozřejmě taky nezajímá. Vadí to přece jen nám a nikomu jinému, tak proč by se obec měla angažovat.
Odpovědět
No my to musíme přeložit o cca 70-80 metrů :-( . Tak doufám, že nám bude stačit jen schválení obce. Teď jde ještě o to, kolik to bude stát. Jinak nám ten vod řád vede taky přes celý pozemek a zrovna tam, kde chceme mít náš domeček. Takže buď přeložit nebo budeme bez domečku. Správná odpověď je " přeložit " :-) , ale za kolik?
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se jen zeptal, zda obce mají na ty řady věcná břemena? Protože jinak mi přijde divné, že to odmítají řešit... Nicméně je pravda, že my jsme něco podobného měli s telefonním vedením, také nám napsali, že si to musíme přeložit (věcné břemeno na to přitom neexistovalo). Nakonec se ukázalo, že je staré a nevyužívané a mohli jsme ho přerušit (nakonec jsme ho ani nenašli). Každopádně postoj správců sítí bývá v tomhle velmi často unfair... Chtělo by to nějaký precedentní rozsudek v jejich neprospěch...
Odpovědět
Profilova fotka
@kodl08 70-80 METRŮ???? :-o :-D . To máte pěkné pole. To byste se mohli vyhnou i bez přeložení :-D. To měly být asi centimetry, že jo? ;-)
Odpovědět
@hugo58 Věcné břemeno tam není :-( , ale je to jedno - obec s tím stejně nic neudělá. Nebo jsou na to nějaké kličky??? ;-) @evelynka25 Nene nejde o cm, ale o metry :-| . Pozemek je hodně velký cca 2500 m. Baráček by mohl být i jinde, ale nechceme ho mít v rohu a dalších 100m příjezdové cesty. Těch 70-80m je déka nového vod.řádu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kodl08 Tak to jo. No tak to opravdu nezbývá, než klasický projekt. Musí to někdo zanést do mapy pro budoucí generace.
Odpovědět
Teď jednáme s vodařem a uvidíme co na to řekne obec. Samozřejmě až by se to provedlo tak by to geodet zanesl do mapy. Teď jsem zvědavá s jakou cenou přijde ten vodař :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@kodl08 Jo to je maskováníííí. Za profilem chlapa se skrývá žena :-). To je dobrý :-). A mně bylo divný, že se na takový věci ptá chlap a tím spíš, že je ochoten o těchhle věcech diskutovat se ženskou. My taky ještě cenu neznáme. Zatím jsme ve fázi, kdy máme hotový projekt, ale ještě to musíme dát na obec. S tím tam poběžím dneska. Až to podepíše obec, tak ještě musím oběhnout sousedy.
Odpovědět
@evelynka25 :-D maskování nééééé, profil je psán na manžela. Někdy píše on a někdy já. Něchtěli jsme o jednom baráčku psát ze dvou profilů. Manžel mi za to nadává, že mateme lidi. No tak to ještě možná pořešíme. :-D Přeji hodně štěstí, ať vám to klapne s obcí i sousedy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kodl08 To chápu, s tím profilem ;-). A děkujeme. Vám ať se taky daří.
Odpovědět
Článek se načítá
@evelynka25 Také moc díky - snad se dílo vydaří :-)
Odpovědět
Meli jsme 70m prutlak a prislo to na 49tis. + 10tis. napojeni na obecni vodovod vc. materialu. Musel na to byt projekt a souhlas vsech sousednich pozemku + vecne bremeno.
Odpovědět
A můžu se prosím zeptat co bylo v těch 49tis.? A za práci a mat. jen 10tis.? My bychom si výkopové práce zařídili sami, tak mi jde hlavně o materiál, položení a zapojení. Díky
Odpovědět
@kodl08 to zalezi, 49tis...bylo doprava stroje na misto+ odvoz, chranicka a prutlak. Tech 10tis. bylo za trubku, praci a nejake ventily. Jinak vykop jsem mel naceneny na 200,- za bezny metr....ale bylo vice duvodu pro prutlak.
Odpovědět
Děkuji moc za info. My prutlak mít nebudeme, takže by se ta cena nemusela vyšplhat tak vysoko. Je to věc, se kterou jsme vůbec nepočítali takže nám to udělalo čáru přes rozpočet :-| . Snad to ale nějak zvládneme :-) . Ještě jednou díky :-) Jinak 200,- za metr je dost dobrá cena :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste mam dotaz do placu. Kdyz se to napoji, tak je pry treba jeste prizvat hygienu, kvuli kvalite vody. Je to tak?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
@evelynka25 Nechci ti brát iluze, ale 200 Kč/m je cena za holý výkop. tj. za díru. K tomu nutno připočítat obsyp a zasypání výkopu, a teď další položky: buď se staré potrubí vykope a přeloží, což je zřejmě asi utopie. Takže nové potrubí, připojení na starý řád, armatury, práce, tlaková zkouška a nějaké "drobnosti " kolem. Podle mého se budete pohybovat někde kolem 1000 Kč/m a budete ještě rádi. Samozřejmě stavební povolení, projekt. Práce musí provést odborná firma atd..... Zeptejte se na obci, kdo jim dělá správu vodovodu a nechte si to od té firmy nacenit, pak bych si sehnal ještě konkurenční nabídku.
Odpovědět
Profilova fotka
petcep tady řeší vybudování celého vodovodního řádu. 225m za 350 000,- takže si to přepočti na metry a přidej tak 10 %, když to bude kratší, zůstávají nějaký fixní náklady :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kodl08 ještě bych dodala k dokreslení reality, že věcné břemeno k sítím existuje ze zákona, v podstatě nezávisle na tom, jestli je nebo není zapsáno v katastru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?