Přesun el.vedení v zemi

Zdravím, můžu se zeptat nemá někdo zkušenosti s přesunem El. přípojky v zemi. Děláme přístavbu na rekreační objekt a El. Vedení je na místě nových základů. Bohužel to je jediná strana na kterou můžeme přístavbu dát a tak jsem se chtěl zeptat zda nevíte kolik to tak +- stojí a kolik času to zabere?
Odpovědět
Z Vašeho dotazu není zcela jasné, zda jde o přeložku - přemístění elektrického vedení které je v majetku dodavatele el. energie - tedy vedení před HDS v níž je elektroměr, nebo jde o vedení, které vede z elektroměrového rozvaděče přes Váš pozemek do objektu stavby. To jsou zcela dvě rozdílné situace. Pokud ta druhá verze, tak ta by byla levnější a rychlejší - dá se říci, že se jedná o hodnotu práce elektrikáře, který vedení odpojí, následně práce výkopové - cena za bagr, nějaký písek do výkopu, lepší je kabel uložit do chráničky, přivedení do nějakého nového rozvaděče - zapojení. Podle délky kabelu, chráničky, výkopu, rozvaděč - řádově tisíce ( 10 a více tisíc ). Pokud je třeba přeložit vedení v majetku dodavatele elektřiny - tak to by trvale déle, musí se žádat, cena za přeložku také něco stojí - cenu by Vám sdělil dodavatel.
Odpovědět
Profilova fotka
Píše o přípojce, tedy majetek distributora.
Odpovědět
@pyramis @franti_p ALE dotaz se týká přípojky....a přípojka opravdu není v majetku distributora 😉 Přípojka je od distribučního měření/elektroměru v přípojkové skříni s jističi, která je na hranici pozemku. Do-je distribuce a OD do domu přípojka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?