Připojení a protažení sítí po našem pozemku cca 30 m? Na kolik to vyjde?

Profilova fotka
Ahoj, uvazujeme, zda je realna stavba na pozemku, ktery je v zasitovane ulici, ale pripojky na pozemku udelane nejsou (zatim je veden jako orna puda). Stavet by se dalo az cca 30 metru od hranice pozemku. Nas pozemek by vpostate zacinal nasi vlastni prijezdovou cestou dlouhou 30m a az dale se rozsiruje pro velikost stavby. To znamena, ze na hranici pozemku bychom se napojili a vedli site po nasem pozemku jeste tech 30 m. Na kolik by cela takova sranda mohla vyjit s tim, ze napriklad vykopove prace bychom si delali sami? Voda, elektrina, kanalizace (mozna i plyn?). Jeste pripomenu, ze ta prijezdova cesta by byla cca 4 metry siroka. Vlezou se do ni vsechny site? Ptam se jako absolutni laik, ktery jen zacal uvazovat o stavbe v daleke budoucnosti, ale pozemek potrebujeme vyresit uz ted. Diky vsem. Verca :-D
Odpovědět
@flyout Ze zkušenosti - přípojka vody se vším všudy 1 m - do 1000, Kč, dělala nám to firma ještě před stavbou i s výkopem a zprovozněním. Elektriku jsme si kopali sami (nemusí být tak hluboko a pěkně ručně) a drát v chráničce natáhl elektrikář, který ho napojil i v domě, takže cena byla navíc ten kabel a chránička, žádná hrůza. Připojení el.z ulice k rozvaděči dělají elektrárny, platili jsme jen 18 tis a jinak to bylo v jejich režii. Nejdražší bude určitě ten plyn, to musí dělat autorizovaná firma, to bude balík. My jsme v minulém domě dělali jen 1,5 m a stálo nás to 27 tis. To chce oslovit nějakou prováděcí firmu. Co se týče ochranných pásem. Voda a elektrika budiž (myslím že op je 1 m). Plyn musí vést jinudy. To si určitě ověřte na plynárnách nebo u projektanta.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím, že je lepší táhnout sítě vedle cesty a ne v ní, když se pak někdy něco po...., tak aby se rozkopávala celá cesta. Cesta stačí 3 metry široká. Jinak pokud si to necháte dělat od firmy, tak to bude stát pěkný balík. Ideálně si nakupte materiál (nejlépe přes známého) a sami si to udělejte, stačí tam jen nějaký dozor z firmy, aby pohlídal, že to děláte správně. Lepší tak než platit nějaké firmě šílené prachy ;-) .
Odpovědět
Plyn nemáme a elektro a vodu jsme si dělali sami. Pouze jsem si pozval minibagr, ten mi 40m za 1000Kč vyhráb. Koupil jsem kabel na elektro a trubku na vodu, položil a zasypal. Takže elektro+voda 30m počítám tak 10 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky všem, tak dovedu si představit, že to zvládneme od přípojek z větší části udělat sami, ale zřejmě pak bude potřeba nějaký revizní zprávy, nebo doložit, že je to udělaný dle předpisů? Ptám se jak analfabet, ale fakt tomu zatím nerozumíme 8-) @davescz Díky a odpad?
Odpovědět
@flyout Odpad máme vlastní čističku. Nevím jestli tam máte samospád nebo tlakovku. Každopádně to bude dost podobně jako s vodou. Odpad by měl jít minimálně 60cm pod zemí, pro spádovku budou KG trubky (ne HT) a pro tlakovku bude PE trubka, podobná jako na vodu.
Odpovědět
Profilova fotka
@flyout no ke kolaudaci potřebuješ protokoly o tlakových zkouškách vody a kanalizace a protokol o dezinfekci vodovodní přípojky. Na elektriku pak revizní zprávu.
Odpovědět
Profilova fotka
@davescz Tak to jsem zvědavá, jestli by se to všechno vešlo pod tu příjezdovou cestu, která by měla cca 4 metry na šířku:-( Asi se zajdu pozeptat na stavební úřad... Mám hokej i v tom, jestli vůbec z toho pozemku jde udělat stavební, pokud bychom chtěli stavět až v místě, kde sousedům začínají humna, jaké parametry musí splňovat ta příjezdová cesta a za jakých podmínek by tam případně mohla být aspoň zahrada s chatkou připojená na sítě. Ti budou mít ze mě radost 8-) @jumpmans Hmm, takže udělat sami, ale stejně se zase musí volat odborníci na kontrolu a papírování okolo.... Na takovou stavbu aby si člověk vzal na pár let volno z práce, než to všechno vyshání a vyřídí :-p
Odpovědět
@flyout Jistě se to vejde pod cestu. Ta bude mít 3 metry na šířku. A papíry se vždycky nějak vyřeší. Lepší je domluvit si konkrétního instalatéra a revizáka předem, co všechno bude chtít, aby to prošlo. Na co si dát pozor a tak. A pak ho jen zavolat na tu tlakovou zkoušku / revizi. My si museli i tu příjezdovou cestu na pozemku města vybudovat sami. Vůbec jsem se s tím nepáral, zavolal jsem bagristu, aby udělal vanu a navezl jednomletku, podle projektu jsem pak dodělal zámkovku, obrubníky a osadil dopravní značení. Původní cena nabídnutá firmou 250 tisíc, za tři dny jsem měl hotovo a vyšlo to na 90 tisíc. Cesta prošla kolaudaci a předání bez problému. Teď už po ní jezdíme denně 5 let a pořád drží. Přežila i všechnu stavební techniku, zvlášť naložené betonmixy, které váží 42 tun.
Odpovědět
Profilova fotka
Přípojku elektřiny nám třeba dělá ČEZ na vlastní náklady - je to do 50 m, takže projekt, územní řízení a realizaci si zajišťují sami a jejich firma, kterou si na to vyberou, takže to nás nestojí nic. Kanalizaci neporadím, máme ČOV. A plyn a vodu taky ne, protože budeme mít řády, ne jen přípojky. Ale všechno bude vedeno pod cestou (jen ČEZ si táhne dráty okrajem).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?