Připojení do sítě, jakou žádost podat na ČEZ?

Ahoj, dostala jsem dům, který budeme rekonstruovat. Tento dům má č.p. , měl přípojku na el. , ale ta se zrušila, když se teta odstěhovala.(cca 15let) Chtěla bych přivést el. na pozemek, jakou žádost podat ne ČEZ? Děkuji
Odpovědět
Nejlepší je kontaktovat přímo ČEZ a oni Vám řeknou co vše vyplnit. Budete muset znovu platit připojovací poplatek 500Kč za 1A (ampér) hlavního jističe, tj. např. při 25A jističi tj. 12500Kč a asi také revizní zprávu elektro.
Odpovědět
to je tak dům měl hodiny ve výklenku přímo ve stěně u vchodu. a kabely vedly ze sloupu(dřevěného), to je vše zrušené. Dům projde celkovou rekonstrukcí a ty"hodiny" jdou pryč.Vesnice má el. zakopanou v zemi. Znovupřipojení domu do sítě-přivedené sítě k hranici pozemku.
Odpovědět
@stanahk pokud to správně chápu, v tomto okamžiku nemáte el. na pozemku. Jak daleko je nejbližší kabel ČEZ od pozemku? Budete klasicky žádat o novou přípojku, pokud je to do 50m, hradíte jen poplatek za garantovaný příkon. Ostatní náklady jdou za ČEZem.
Odpovědět
flakac@ ano, rozumíš tomu, přes pískovou cestu cca 7m má přípojku soused... tak pokud to půjde, byla by to nejkratší cesta.
Odpovědět
@stanahk tady bys mela najit potrebne informace: http://www.cez.cz/vok/cs/zadosti-a-po... http://www.cezdistribuce.cz/edee/cont...
Odpovědět
My jsme podávali "žádost o připojení odběrného elektrického zařízení k distribuční soustavě do napěťové hladiny..."Nejlepší je dojít na čez s ofocenou katastrální mapou, vyplníte žádost přímo tam a oni Vám pošlou do 3O dnů vyjádření - nám to přišlo cca do týdne.Potom pošlete nazpět jednu kopii "uzavření budoucí smlouvy o připojení..."tím jim dáte najevo, že tedy máte zájem, oni přijedou, udělají budku, nebo to místo na hodiny, to si pak budete muset nechat zrevidovat elektrotechnikem a s vyjádřením pujdete opět na čez - možná to pujde i poslat a do 5-ti Vám příjdou namontovat hodiny.Cena je jak píše Flákač a na RD stačí tam 3x25 A.
Odpovědět
díky všem jste zlatíčka!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mám dojem, že budou chtít zaplatit polovinu (zalohu) předem , jinak se tou smlouvou nebudou zabývat.
Odpovědět
@stikobijec ano, společně se smlouvou přijde i složenka a je nutno uhradit pulku poplatku, druhou pulku pak do pul roku...Ja platil celou castku najednou v listopadu loňského roku a přípojku mi realizovali až před dvěma týdny.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?