Připojení kanalizace - prosím o radu

Ahoj, chceme koupit pozemek, s tím, že kanalizace je circa přes silnici - viz obrázek. (náš pozemek je zakreslen kolečkem). Máte někdo zkušenost s podobným připojením - je komplikované, či finančně náročné? Zajímají mě předběžné částky, abychom byli schopni si spočítat, zda se nám koupě pozemku vyplatí. Díky, Markéta
Odpovědět
@marketbene je potřeba zodpovědět jeste několik otázek. K připojnemu bodu se dostanete pouze přes další pozemky, jsou vaše? Pokud ne, mate vyřešeny souhlas majitelů? Další otázka je, zda vám povolí prekop komunikace, nebo musíte udělat pod cestou protlak. Další věc je jaký protlak, jsou tam nějaké sítě? Chtělo by to spíše konzultaci na místě s někým, kdo tyto práce realizuje.
Odpovědět
@danadan Pozemky, stejně jako parcela, kterou chceme kupovat jsou městské a město s přivedením sítí k pozemku problém nemá. Zda nám dovolí překop komunikace město nevím - na vaku nám bylo řečeno, že půjde nejspíš o protlak. Na hranici cest je šachta, která je třeba obejít. Pan starosta mi na veškeré mé dotazy odpovídá pouze style ,,mělo by to jít" a ,,neměl by to být problém" - více se mi z něj bohužel nedaří dostat. Jde mi o to, zda má někdo podobnou zkušenost a jak to bylo nákladné...
Odpovědět
když jsem si já zjišťoval tyhle informace došel jsem ke kalkulaci že přivedení kanalizace za ideálních podmínek vychází na 20-25000 u Vás bohužel jsou všechny možný komplikace, protlak popod silnicu, obcházení sítí,.... viděl bych to tak na 30 +
Odpovědět
@hreny podařilo se mi dostat předběžné stanovisko od vak - a ta částka mě docela položila. :) Odhad je cca 110tis, bez daně.
Odpovědět
Chybí tam ještě tak trochu info o celkové délce přípojky a o sklonu. Předpokládám, že je to po spádnici. Chybí info o šířce silnice (a tedy délce protlaku pod ní). Chybí info o požadovaném typu použitého potrubí (hlavně průměr). Vlastní napojení asi budou chtít realizovat vak sami, ale zbytek zadejte nějakému soukromníkovi a ušetříte. A když při jednom necháte udělat třeba i přípojku vody, dostanete i slevu. :-))
Odpovědět
@jiri_1477 Jiří, tyto informace bohužel nemám a pan starosta mi je prozatím neposkytl - každý můj dotaz na něj bere, jako ,,vysírání". Mohu se zeptat, jací soukromníci se na toto oslovují? Nemám vůbec ponětí, do jaké sféry podnikání zamířit. :)
Odpovědět
@marketbene Výkopové práce, kanalizace, voda - i na netu je spousta odkazů. Ale raději bych začal tím méně vděčným papírováním. @danadan má pravdu, je potřeba zjistit, zda budete mít všechny souhlasy od všech dotčených a pak nechat udělat projekt, sehnat všechny podpisy a stanoviska a teprve potom se pustit do kopání. Rozumím tak trochu i starostovi....holt má i jiné problémy a nesmíte si ho moc naštvat. Zkuste spíš stavební odbor, zkuste dopravu (tam budete potřebovat souhlas i jiným užitím komunikace - protlak - mě stál 1000Kč).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?