Připojení vrtu k domu, jaká velikost skruže?

Dobrý den, chci se zeptat kdo má zkušenosti s přípojkou vrtu k domu ? Jde mi o to, jaká velikost skruže je potřeba a jestli je nutné po obkopání vrtu zalít dno betonem ( před tím, než firma přijede dát skruž a napojit vodu ). Firma řekla, že je potřeba na dno výkopu zalít okolo vrtu beton, než přijedou napojit. Někde přítel ale četl, že se beton dávat nemá.. Taky mě zajímá, jak poznat, že správně práci dokončili - někde má být kačírek, ale kde přesně a v jaké vrstvě, atd ? Do skruže se vrtá díra na trubky na vodu ? Moc děkuji za postřehy.
Odpovědět
Profilova fotka
reseni zahlavi studny (vrtu) stejne jako celkove provedeni vrtu ma resit projekt. Tam by melo byt i urceno jak ma vypadat dno, jakou pouzit sachtu na zahlavi atp. nemusite vubec davat skruze, muzete dat i plastovou sachtu. pokud budete davat skruze je lepsi dno nebetonovat, trubku protahnout pod skruzi a pak dno vysypat kacirkem - ale zalezi na geologickych pomerech, jakou mate hlinu, jake jsou moznosti vsakovani atp. pokud vybetonujete musite mit vse perfektne utesnene, protoze kdyz se vam tam dostane voda nebude mit kam utect. Zaroven budete muset mit nejake hlidani hladiny aby vam povrchova voda, ktera se tam dostane, nezaplavila a neznecistila vrt.
Odpovědět
Dobrý den,obraťte se někoho kdo má zkušenosti. Žadné skruže a podobné blbosti které netěsní a může se vám tam dostávat povrchová voda. Máme plastovou speciální nádrž ve které je vše umístěno tak,aby se tam nedostaly žádné nečistoty.
Odpovědět
Profilova fotka
My ted dostali nabídku na vrtání studny. Hlava vrtu s betonovými skružemi a dno vysypáno kačírkem. Pochybuju, že je nutné to zabetonovat. Každý používá třeba jinou metodu, ale rozhodně žádná není povinná, že byste to nemohli udělat jinak. A určitě mi přijde lepší řešení dát tam ten kačírek než beton.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?