Přípojka voda a kanalizace - ceny

Ahoj, mam dotaz je tu prosim nekdo, kdo dela pripojky? Dnes sme dostali naceneni od firmy a malem nas s manzelem trefil slak nad cenama. Pozemek mame pristupny jak z vedlejsi tak z hlavni silnice, dum je situovan k silnici hlavni (viz album) kam se pripojujeme na kanalizaci a vodu tahneme z vrchni ulice vzdalene 36m. A ted k tem uzasnym cenam. Pripojka vody 100tis, destovka 180tis, splaskova 230tis.. S vodou az na tu vzdalenost neni problem, s kanalizaci je to horsi, tam se to musi resit protlakem, ale i tak nam cena prijde hodne premrstena u vseho. U destovky sme chteli retencku na destovku, ale tu budeme pravdepodobne rusit, ikdyz zrovna retencka mi neprijde jako takova vysoka polozka. Kdyby ste chteli zaslat nejake vykresy ci popis k projektu, rada poslu pro upresneni.
Odpovědět
Profilova fotka
zkuste jinou firmu.. tohle je fakt přehnané..
Odpovědět
@tzbprojekce taky nam to prijde jako hloupej vtip :)
Odpovědět
Profilova fotka
nevím já dělal přípojku vody asi 10 metrů - koupil jsem si hadici 20 metrů - metr stál asi 25 kč a vodárny si vzali za přípojení a vodoměr 2500 kč a bylo to, ale těch 36 metrů a záleží jestli je tam odbočka k vašemu pozemku to bude asi víc ...
Odpovědět
Profilova fotka
@kackasz bez bližšího zadání těžko soudit. Napojujete se všude na hlavní řady? Je v ceně vodoměrná šachta, napojení až do domu, jaké jsou podmínky provozovatele vody a kanalizace? Jakou retenčku vám počítali a umožní vám napojení dešťovky napřímo? u nás třeba jen poplatek obci za připojení na vodovod na hlavní řad byl 21tis. tím neobhajuji ceny, takhle od oka to vypadá hodně vysoké, ae bez znalosti místních poměrů a konkrétních nabídek se to nedá určit.
Odpovědět
@kackasz Přípojka vody 82 m cena 85 tis. vč.vodoměrné šachty. Dělala nám to firma před 4 lety, Ostrava. Ruční výkop + podkopání panelu 3,5 m, v části ochranné pásma. K tomu komplet projekt mě stál 6 tis.- dělal přímo projektant z vodáren (přípojku vody jsme dělali před stavbou domu).
Odpovědět
vsem moc dekuji za poznatky. Vodu sme nakonec stahli na 70tis a kanalizaci teprve resime, jeste musim vyridit SUSku a dopravni znaceni, tak to asi chvili potrva.. Splaskova se bude muset kopat v krajske silnici, nastesti jen primej vykop, zadny protlaky.. Ale silnici budeme muset dat do puvodniho stavu a to bude asi trosku nakladnejsi. S destovkou je to trosku jednodusi, ta je vedle chodniku.. budeme mit retencku na 5kubiku, nebudeme vybetonovavat.. Snad to nebude stat toho pul milionu :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?