Přípojky vody a elektřiny

Zdravím, se stavbou sme na úplném začátku, proto omluvte mojí neznalost ;-) Máme pozemek, kanalazice na pozemku už je, ale musíme nějak přivést vodu a elekřinu a oboje je na hranici pozemku. Můžete mi říct, co je k tomu všechno za potřebí a kolik to stálo Vás a hlavně jak dlouho to trvalo? Předem děkuji za odpověď
Odpovědět
@zuzkaseznam buď to budete mít rovnou v projektu RD a tudíž to řeší projektant - musí schválit na vodárnách, nebo si necháte udělat projekt přímo od vodáren. Já jsem dělala přípojku před stavbou RD. Projektant od OVAku mi vše navrhnul v souladu s podmínkami vodáren a ještě vyřídil všechna povolení a razítka, dostala jsem složku, kterou mi orazili na stavebním úřadu a pak jsem jen najala firmu co mi to udělala zase ze všemi revizemi a razítky. Projekt mně stál 6 tis. a samotná přípojka se vším všudy 80 tis za cca 80 m. Projekt trval i se schválením stav.úřadu 3 měsíce a stavba byla hotová za 3 dny. Když jsme stavěli RD tak jsme se už jen napojili na stávající hadici a během stavby jsme normálně čerpali vodu. Elektřinu dělal ČEZ, musela jsem podat žádost s přibližným nákresem RD na pozemku a zaplatit (teď nevím kolik to bylo 18 tis?). Vše už zařídili oni vč.věcného břemene. Trvá to ale neskutečně dlouho, mají na to půl roku - šílela jsem a bombardovala všechny zůčastněné, použila všechny známé a za 12 měs.mně zapojili. Mezitím jsem stačila naprojektovat barák, vyřídit stavební povolení a postavit ho (vše na prodlužovačce od souseda). Elektřina byla tedy lahůdka s tím bych začala hned.
Odpovědět
@kkaccullka My budeme mít snad vše v projektu od projektanta, ale uvidíme co a jak domluvíme a jak to dopadne. Snad nám při nejhorším půjčí kabel na míchačku soused :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzkaseznam a máte vybudovaný pilíř pro elektroměr a vodoměrovou šachtu ?
Odpovědět
@petrsv1000 Tak to já vůbec netuším, kde se to dá zjistit?
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzkaseznam no nejlépe se podívat na pozemek zda tam stojí elektroměrový rozvaděč či pojistková skříň a jestli je v zeni šachta ( plastová nádrž s plastovým víkem ) ale to by vám měl sdělit prodejce pozemku co vám ho prodával, jaká je připravenost sítí....
Odpovědět
@petrsv1000 Vím je to, že voda a elektřina jsou na hranici pozemku. A kanalizace je na pozemku.Žádná skříň tam asi nebude, nic takového jsem tam neviděla a v zemi asi taky ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzkaseznam Tak pak musíš na Čez a na VAK zjistit v jakém stavu mát přípojky. Piliříř s rozvaděčem budete muset vybudovat na vlastní náklady to samé šachtu na vodoměr, pak jen požádáte o elektroměr a vodoměr aby ste mohli odebírat vodu a proud.
Odpovědět
@petrsv1000 Děkuju, to jsem si zhruba myslela. Na Čez i na Vak jsem napsala, tak uvidime co odpovi. S tim, ze si budeme muset neco vybudovat sami pocitame i s tim ze to nebude levna zalezitost.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzkaseznam nic tragického to není co se týká financí, jsou horší položky na stavbě ;-)
Odpovědět
@zuzkaseznam Nevím jak kde a za jakých podmínek, ale vodoměrná šachta není nutnost. My ji nemáme a vodoměr je v technické místnosti v domě.
Odpovědět
To určitě! Jen tohle chceme mit hotove pred zacatkem stavby, ale staci ten ranec za projekt!
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelcent ano i to je možné, ale pak je zbytečná komplikace s odečtem.... pokud jim to tedy stačí jen nahlásit a nemusí ho vidět.... @zuzkaseznam tak bylo by to dobré, bez vody a elektriky se blbě staví :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@pavelcent My teprve, respektive ja zatim vsechno zjistuji. Sme na uplnem zacatku, mame pozemek a s projektem se teprve zacne.
Odpovědět
@zuzkaseznam Upřesňuji - nemáme vodoměrnou šachtu, protože jsme za staveništním vodoměrem pro celou ulici. Odečet probíhá podle tohoto vodoměru a až budou postaveny všechny domy, nebo na všech odbočkách měření ( dům s vodoměrnou sestavou, nebo vodoměrná šachta na pozemku) teprve vodárna převezme vodovodní řád v ulici a dá nám oficiální zaplombované vodoměry. Zatím máme všichni jen svoje " neoficiální " vodoměry a podle těch si rozúčtováváme spotřebu odečtenou na staveništním vodoměru. Zálohy platíme taktéž společně jako jeden odběratel. Něco jako v paneláku :-) . To jen pro upřesnění proč nemáme vodoměrnou šachtu. Vodárně nevadí, když je vodoměr v domě pokud jsme ochotni jej jednou za rok zpřístupnit jejich pracovníkovi kvůli odečtu. Až jej samozřejmě budeme mít oficiální.
Odpovědět
@pavelcenDěkuju za vysvetleni ;-) Naši také mají vodoměr doma a jak říkáte, jednou za rok tam dorazí paní. A po těch letech už ani kolikrát nejde dovnitř a jen poprosí o poslední čtyři čísla ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám ČEZ napsal že přípojdu bude dělat nějaká firma ElektroŠkach, s.r.o. a že je máme kontaktovat ale nějak tam už nenapsali žádný kontakt...a na netu jsem firmu našla ale nikde nemají ani mail ani telefon takže dost zajímavá firma když jí člověk nemůže kontaktovat ;oDD zajímavý způsob podnikání ;o)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzkaseznam @agrinel Nám tedy ČEZ na své náklady zbudoval i pilíř pro elektroměr i přivedli kabel k pozemku v délce asi 86m. Dělala nám to taky nějaká jejich externí nasmlouvaná firma, ale sami nás kontaktovali, zaslali smlouvy k podpisu, vše zařídili, ale trvalo to asi tak 15 měsíců od podání žádosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@magdina01 dekuju :-) no jsem zvedava jestli se nekdo ozve..jsem nervni z toho ze se o firme neda nic najit:-( nas by teoreticky meli napojovat cca v kvetnu..to je deset mesicu od podpisu smlouvy :-) ale bydlet mame uz v listopadu..tak asi za svetla z louci:-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?