Rozvody elektro do domu

Ahoj mám dotaz a opravdu mi postačí jen Vaše zkušenost...... Snažila jsem se získat cenovou nabídku na realizaci rozvodů elektřiny v novostavbě RD obytná plocha 115 m2 je to malý domek . 2 dětské pokoje,ložnice,šatna,koupelna ,wc, technická místnost a kuchyň s obývákem. Základní vybavení. Topení elektrokotlem, běžné spotřebiče. Na kolik z Vaší zkušenosti vyšli práce od elektriáře?Kabely, práce, rozvaděče,pojistky, zásuvky - klasika tango žádný luxus a drahé věci..... Děkuji za jakékoliv odhady
Odpovědět
Obecně se tuším používá částka 800 Kč/ m2
Odpovědět
22tkc jističe a ostatní vybavení rozvaděče 120 pozic vše ABB 22tkc cyky a ostatní silové kabely přes 1200m 15tkc ABB Levit 155ks 4tkc zapojení rozvaděče (soused) Vše jsem si sám tahal a i sám zapojoval.
Odpovědět
Profilova fotka
Hrubým odhadem cca 60-100 000. Takhle těžko říct, obecně můžete mít v pokoji 2 zásuvky a taky třeba 8, to samé osvětlení, nějaké datové rozvody, EPS, EZS.... Bývá to zhruba půl napůl práce/materiál. Jinak představu o jednotkových cenách si lze udělat po zadání např. "ceníky řemesel" do googlu....
Odpovědět
Profilova fotka
@netmaster No to ti vychází jedna pozice v rozvaděči na 180Kč, 1m kabelu za průměrně 18Kč a jeden Levit za 97 Kč. Já chci také takové ceny, kde je bereš ? Chápu, že krabice, přípojka do domu, revize a hromosvod je zadarmo (resp. není v ceně).
Odpovědět
@radim2015 Nemám v tom přípojku, protože ta naše není úplně standardní. Od pojistkové skříně to máme cca 110m a vedl jsem kromě přívodního kabelu i další k vrtu a zahradnímu domku. Tam nás to vyšlo na 25tkc kabely a kopoflexy a asi 15tkc bagrovaní a zahrnutí. Dělal jsem při tom i vodu, takže kolem 1,2m hloubka. Revizi budu mít skoro zadarmo, dělá mi jí kamarád a hromosvod jsem zatím neřešil. Veškerý materiál jsem nakupoval po internetu průběžně od roku 2016, tak jak jsem zrovna trefil cenu. Žádný velkoobchody, známosti apod. Určitě to půjde řešit celé i lépe, ale zase nehodlám s každou věcí trávit dny hledání. To bych vzhledem k množství věcí na baráku, asi nědělal nic jiného.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?