Rozvody vody v podlaze

Dobrý den, chtěl bych poprosit o názor na projekt vnitřních rozvodů vody pro RD. Konkrétně se mi nezamlouvá vést rozvody v podlaze obecně, a ještě k tomu přímo přes prostředek domu. Vím že je to asi nejlehčí a úsporné řešení, ale myslím třeba na případnou havárii nebo na to, že za pár desítek let by se měly rozvody měnit... Chtěl bych znát jen Váš názor Dále bych se chtěl zeptat na cirkulační potrubí teplé vody, ano či ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Cirkulaci bych dal, je nepříjemné čekat několik desítek sekund, než začne téct teplá voda.
Odpovědět
Profilova fotka
Říká se, že když je odběrné místo dál než 5 metrů od zdroje, vyplatí se cirkulace. Je li to blíž, vyplatí se vodu odpouštět. Co se týče vody v podlaze, s tím je potřeba se vnitřně vyrovnat nebo vést vodu povrchem, jak to bývalo před 150 lety. Elektrické kabely se také dříve vedly po zdi. Každý člověk má nějakou tu "fobii", ale zamysli se nad tím, že vedení vody podlahou je absolutním standardem, a co třeba vodní podlahové topení, jestli pak jsou všichni ti lidé hazardéři, co to mají. Asi se vychází z nějaké zkušenosti, když se to takto standardně navrhuje
Odpovědět
@esmeralda2 Tak voda se nemusi vest jen po povrchu, ale jiste i v podhledech. Srovnavat PPR plne spoju v podlaze a podlahovku, ktera se ma nejlepe delat v kuse je neporovnatelne. Pokud bude rozvod vody delan v alpexu od nastenky po nastenku tak neni sebemensi problem. Jinak to, ze ma kazdy druhy PPR v podlaze je zaruka, ze to nepotece? Nevim kdo mi zaruci, ze spoje PPR budou i za 30 let ok.
Odpovědět
Taky to řeším a musím se s tím asi vyrovnat. Nicméně jsem našla ještě tyto trubky na vodu že zde by možná bylo menší riziko havárie? Jmenují se Fiber Basalt Plus od firmy Wavin. Psala jsem jim dotaz a svařuje se to polyfuzní svářečkou, což je možná běžná svářečka? Čekám na vodaře abych se poptala jaký na to má názor. Jinak technickou místnost s bojlerem máme uprostřed domu a cirkulaci máme v projektu psanou od projektanta.
Odpovědět
@jajinka121 Jeden známý dělal rozvody tak, že si z TM natahal silnější chráničky a v ních následně natahal elektřinu a vodu pomocí PexAlPex trubek. Ano, polyfuzní svářečka se používá i na PPR trubky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?