Spotřeba elektrocentrály, je to normalní cena?

Potřebuji poradit - stavbyvedoucí mi předložil fakturu za spotřebu benzínové elektrocentrály (typ nevím) na 20000Kč. Zdá se mi to nějak moc. Nevíte někdo jakou má zhruba spotřebu dejme tomu při plném výkonu za hodinu chodu? Odhadem bych řekla, že centrálu používal po dobu max. 15 dnů max. 6 hodin denně. Což je 90 hodin. Pak by mi vycházela hodina chodu na 222Kč, při ceně 37Kč/l pak na 6l/hodinu. Není to sakra moc????? A to jsem nadsadila jak počet hodin, tak bych řekla i cenu benzínu...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj podle mého je to dost, co vím od kamaráda ,který používa EL. CENTR. by podle mého propočtu měla být cena někde kolem 14 000,- kč , to je celková cena za benzín a půjčovné na den. Na 1 den si učtuje 600,- kč nezáleží na tom jestli jede jen 1h. nebo 6 h. . Záleží také na tipu a výkonu centrály. :-)
Odpovědět
No a ono je to navíc tak, že by si měl účtovat max. opotřebení, na půjčovném jsme dohodnutí nebyli, centrála je jeho. No vidím to tak, že si asi budeme muset promluvit... ]-(
Odpovědět
@jitunkav vypadá to, že stavbyvedoucí bude jezdit tak aspoň 2 měsíce autem zadarmo, protože to asi skončilo v jeho nádrži nebo ten benzin někomu výhodně prodal. Ta částka je absolutní nesmysl, buď jste si nerozuměli za co to všechno je nebo vás chce okrást. Mě to vychází 520-540litrů - to by nuseli mít sakra velkou centrálu a vedle toho cisternu :-)
Odpovědět
No já mám taky pocit, že si účtoval i benzín do auta, nebo už fakt nevím. Opravdu jsem zvědavá, co mi na to řekne, až to budu chtít vysvětlit. Jen nevím, jak mu to dokázat, ono se to těžko dokazuje, že ten benzín nalil i někam jinam než do centrály.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?