Kdo jste dával žádost o stavební povolení včetně ČOV a studny?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, kdo jste dával žádost o stavební povolení RD včetně ČOV a studny? Dávali jste žádost najenou nebo ČOV a studnu zvlášť? Jak dlouho Vám trvalo vydání povolení? Źádáme o povolení nikoliv ohlášku...díky hela
Odpovědět
Profilova fotka
ČOV a studna musí mít územko a vodoprávko hotové dřív, než budete žádat o povolení na dům (aspoň tedy u nás). Takže my máme aktuálně místo čovky namalovanou jímku a papíry na čov budeme řešit v průběhu výstavby domu a ke kolaudaci dodáme hotové územko a vodoprávko a dáme to jako změnu před kolaudací. Je to kvůli urychlení celého procesu.
Odpovědět
@zmrz_lina ok, děkuji...
Odpovědět
My jsme řešili studnu i čov zvlášť - obojí je vodní dílo, proto potřebují územní souhlas a poté stavební povolení. Proces územka trvá cca měsíc, pak to musí nabýt právní moci, což je dalších 14 dnů. Pak s tímto dokumentem územka se podává žádost o stavební povolení, což je opět měsíc a 14 dnů uvedení do právní moci - takže 3 měsíce papírování, resp. čekání.
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme dohromady, do stavebního povolení se dala poznámka, že se nebude moci zkolaudovat dům bez předchozí kolaudace studny. Museli jsme mít kvůli tomu stavební povolení, protože do ohlášky tahle poznámka dát nejde. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?