Stavební vs. trvalý odběr od ČEZ pro zřízení přípojky

Dobry den, prosim o radu. Pred rokem jsme zadali CEZ o zrizeni pripojky. Cetla jsem, ze at zadate o stavebni nebo trvaly odber, trva vse stejne dlouho. Psala jsem maila na CEZ a rovnou se jich tedy zeptala o co si mam zazadat abych necekala treba dvakrat. Pani mi rekla, ze obe zadosti trvaji stejne dlouho takze at si rovnou zazadam o trvaly odber. Tak jsme tak udelali. Vsude v diskuzich ale ctu, ze vsichni co stavi, maji stavebni proud. Neudelali jsme chybu kdyz jsme si dali trvaly odber? Da se to popr. zmenit bez toho aniz bychom zase museli rok cekat? Dekuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@beranozuzana chybu jste neudelali, stavebni proud je chimera zadny neexistuje, proud je porad jen proud, zalezi jen jaky tarif si po dobu stavby nastavite, vetsinou D01d tedy minimalni mesicni platby a drazsi kWh, az dostavite a budete mit napr. bojler, elektrokotel, tepelné čerpadlo apod. tak si tarif zaměníte za ten co se vám nejvíce vyplatí, či na který dosáhnete dle zapojených zařízení mozna by se dal stavebni proud nazvat pokud vas napoji bez zrizeni pilirku na vasem pozemku kam se osadi elektromer, ale to ma vyznam u staveb kde po ukonceni nebude proud potreba
Odpovědět
Žádný stavební proud neexistuje, neexistuje ani stavební odběr. Nejčastěji někteří lidé mylně nazývají "stavební proud" distribuční sazbu D01d. Navíc se z nějak neznámého důvodu domnívají, že je nevýhodný. Naopak při výstavbě rodinného domu je tato sazba nejvýhodnější. Dále existuje trvalý a krátkodobý odběr. Pokud stavím rodinný dům, tak se žádá většinou o trvalý odběr. Krátkodobý odběr je např. pro kulturní akce, filmová natáčení atd.
Odpovědět
Za krátkodobou/stavební přípojku neplatíte rezervační poplatek a má omezenou platnost, čez myslím 1rok, eon 5let, když sem to zjišťoval před lety. Záleží na situaci na pozemku, pokud distributor prodlužuje vedení, musí vyřídít stavební 'povolení', nachystat projektovou dokumentaci, což u krátkodobého odběru odpadá a proto je schopen jej udělat rychleji, ale nikdo vám to negarantuje. Pokud máte na pozemku už sloup s dostatečně dimenzovaným NN vedením nebo rozpojovací skříň, vyjde to zhruba stejně dlouho.
Odpovědět
Aha, tak super, dekuju vsem :-) Trosku jsem se vylekala.
Odpovědět
Dobrý den, a můžu se jen zeptat, jak dlouho trvá připojení od čezu?
Odpovědět
@lucifer8 Počítejte tak 6 měsíců i déle.
Odpovědět
tak dlouho.......
Odpovědět
Profilova fotka
@lucifer8 záleží, co už na pozemku máte. My měli přípojku, budníček už hotov. Byl osazen i hodinami (od předchozího majitele). Jediné, co jsme tedy od Čezu chtěli, bylo připojení. Paní na infolince nám poslala všechny podklady. Vyplnili jsme a poslali. Po týdnu jsme zjistili, že ještě chtějí revizi budníku, to nám na infolince zapomněli říci. Nakonec to trvalo asi měsíc a kousek. Vybrali jsme tarif D01d, až budeme mít zapojený elektrokotel, změníme to na jiný tarif. Ale je fakt, že i paní na infolince mi říkala, že na D01d reagují rychleji :)
Odpovědět
Tak nám dělají přípojku od února 2016. Ted to bylo 12 měsíců a už nám přišel dopis od projekční kanceláře což je současně i budovatel přípojky s tím, že přípojku nestíhají udělat ve lhůtě což je 14 měsíců. Bohužel se nedá moc bránit, takže nám nezbývá než čekat..
Odpovědět
@wiki85 no to my mame pripojku i budnicek uz hotove. Ve stredu to obeham.... tak uvidim, děkuji všem za informace
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?