Stavení proud

Profilova fotka
Dobrý den, mám dotaz na zkušenější. Jaká je průměrná spotřeba stavebního proudu při interierivém dokončování domu (3 koupelny, 3kuchyně, dlažba - rodinny dvojdům) Jedná se mi o to, že původní stavební firma udělala chybu u hlavního domovních uzávěru vody a při spuštění vody nám barakem prolilo přes kubik vody. Měli jsme zde profi vysouseci firmu s navrtama do podlahy na 12 dni. Od teto firmy mám výpočet spotřeby na 962kwh. Dle výpisu od ČEZu jsme na stavení proud za 6 měsíců spotřebovali 974Kwh. Vysouseni probíhalo v dobe kdy byl stavební proud. Je možné ze na zbytek stavby jsme spotrebovali za 6mesicu pouze 12kwh? Používali se ruční michacky, rezala se dlažba, žádné velké stroje připojené nebyly. Děkuji za radu
Odpovědět
Platíte je podle kWh? Jinak, to je těžko říct, ale 12 kWh může být reálná, jestli to je za půl roku a jen občas něco přeřežete. Jde to jednoduše odhadnout podle spotřeby a předpokládaného času. Třeba menší míchačky na 230V mají spotřebu kolem 1 kW. Tedy, jednoduše, míchačka by musela jet 12 hodin v kuse. Záleží ale, kolik jste toho reálně dělali. Jestli je protečení chyba stavební firmy, řešil bych veškeré náklady přes jejich pojištění odpovědnosti, pokud to je tedy reálné.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex máme vyúčtování v kWh. Prave ze nic nebylo zapnuté cely den, max rádio a taky se každý den nedělalo. Protečeni byla chyba stavební firmy, mám to od nich i písemné včetně toho, že budou hradit veškeré náklady s tím spojené, proto než je požádám o proplacení penez za elektriku chci zjistit zda to opravdu sedi, přijde mi našich spotřebovaných 12kWh hrozne málo, nevím zda má cenu volat na ČEZ jestli to číslo je reálné 🤷‍♀️ Ale podle výpisu celkove spotřeby a podle výpisu od vysouseci firmy by to mělo sedět.
Odpovědět
@mona91 Tak pokud se tam opravdu nic moc nedělo tak 12 kWh může být realita.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex koukla jsem do stavebního denníku a dva dny před ukončením stavebního proudu se spustily do provozu kotle a bojlery, vůbec netuším kolik takové spuštění sežere.
Odpovědět
@mona91 Mi například jel elektrokotel při vysoušení podlahy na plno některé dny celé. Bralo mi to 9 kW za hodinu, to znamená, že 216 kWh denně. Takže to reálné je. Záleží, jaký kotel máte, co přesně dělal a na jaký výkon jel.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?