Veolie trvá na vodoměrné šachtě - jak řešit?

Zdravím, pořebuji poradit. V papírech od Veolie je uvedeno, že pokud bude vodoměr umístěný do 20 m od navrtávacího pásu není potřeba vodoměrná šachta, ale i přesto na ní trvají? Je to naprosto zbytečná a drahá investice. Máte někdo osobní zkušenost co s tím, protože podmínky pro to, aby jsme měli vodoměr v domě splňujeme. Děkuji všem za rady.
Odpovědět
Zdravím, tím navrtávacím pásem myslíte konkrétně co? Podle mě je to vzdálenost od místa provedení přípojky k měřidlu. Tedy od řadu = navrtávané odbočky k vodoměru. Třeba se mýlím. Zajděte tam s papíry i situací, a osobně to s nimi proberte, to je nejlepší. Ostatně podmínky pro připojení určuje správce vodovodu, ty je potřeba splnit, ale zároveň mu jde hlavně o kšeft = aby vodoměr byl (chráněný proti mrazu) a počítal.
Odpovědět
@ondra_cha Ano, také jsem to tak pochopil. Už jsme na úřadě byli a trvají na šachtě. Je to naprosto zbytečná investice a jak píšete, jde jím hlavně o kšeft :-(. Pokud budeme mít vodomě v TM také bude chráněný proti mrazu.
Odpovědět
Tak takto jsem to nemyslel, měl jsem na mysli zajít za správcem vodovodu, ten Vám to přípojí (pochopitelně při splnění podmínek, které má, nebo které si dohodnete). Řešte to se správcem vodovodu, nikoliv s úřadem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?