Veřejné osvětlení - jak, kdo, proč?

Dobrý den nebo ahoj. Mám zděděný pozemek obdelníkového tvaru vedený jako pole..taková nudle na konci města. Z jedné strany hlavní silnice a z druhé osvětlená cesta k domku tak 300m od posledního. Ze strany u cesty už se staví,tam neni problém. Každý domek co by měl vyrůst za tím u cesty už potřebuje svůj kus komunikace,která nakonec musí vést až k silnici,nebo tam musí být otočka,aby byla průjezdná pro hasiče atd. Jde o to,že by tedy měla být nějak osvětlená,ne? Jak se toto řeší? Kdo co platí? Jestli se to tu už řešilo tak se omlouvám ale nenašel jsem nic konkrétního. Když tak mě přesměrujte prosím :)
Odpovědět
Já se kvůli něčemu podobnému byla zeptat na městském úřadě. Chtěli, ať sepíšu žádost na veřejné osvětlení a čím víc sousedů se podepíše, tím líp. Zkuste se zeptat na Vašem úřadě.
Odpovědět
U nás "veřejné" osvětlení nemáme, až na pár jednotlivců, kteří bez něj nemohou být a udělali si jej na své náklady. Naštěstí se sjednotili v provedení, jedná se asi o cca max 10 rd ze 70 rd. Za sebe musím konstatovat, že mě nechybí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@midris Dobrý den, budovali jste nakonec to veřejné osvětlení? Jaký byl postup k získání Stavebního povolení?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?