Vodoměrná šachta + napojení

V soucasnosti se chystam na kopani zakladu a pri te prilezitosti bych chtel vybagrovat diru na vodomernou sachtu. Od VHP mam predepsane minimalni rozmery sachty, poslali mi i technicky nakres ulice s pripojkami ( v tom se absolutne nevyznam ). Jelikoz plastova sachta stoji urcitou castku, uvazoval jsem o vyzdeni ze ztraceneho bedneni pripadne z kanalizacnich betonovych skruzi. Muj dotaz ale zni jak to cele funguje v praxi? Vybagruju diru na miste podle projektu ( predpokladam pobliz pripojky) a dal? Diky za rady
Odpovědět
https://www.youtube.com/watch?v=pJcLW... Snad pomůže
Odpovědět
Takovouto jímku jsem koupil u VK, protáhl trubky a pak zavolal na vodárny a pak čekal až přijedou namontovat vodoměry. Vodoměry dva, protože u nás je možnost dvojích sazeb, jedna je klasika vodné/stočné a druhá je jen za cenu vodného. Ta je na bazén, zalévání apod.
Odpovědět
@deywis U zděné vodoměrné šachty narazíte na problém s vodotěsností. Alespoň tedy u nás to VAK vyžadoval, protože používají digitální vodoměry s radiovým odečtem. Samonosná šachta stojí cca 7tis, takže nic hrozného to není a je 90% jistota že bude bez problémů. Umístění šachty od hranice řeší projekt, případně VAK vám řekne jak nejdál může být. A montáž šachty se pro změnu řídí pokyny výrobce.
Odpovědět
radar64: diky za odpoved. Ja prave nevim odkud mam co tahat. Ty trubky jsi koupil a natahnul a oni to natahli nebo to je pripojka ktera byla v zemi? requied: dekuji, stejnou otazku mam na tebe, ta trubka s krabickou na posledni fotce to cele dodali z vodaren nebo jsi to koupil ty?
Odpovědět
@deywis VAK to dodá klidně i s šachtou, jen je cena naprosto nesmyslná... mě celou akci voda/odpad nacenily na 150tis... svépomocí jsem to udělal za 51... - jinak v "nutném" poplatku 21tis VAK dodal: 6m PE 32mm hadice, vodoměrovou sestavu, připojovací armaturu na jejich 160mm trubku. - vodoměr je VAKu, takže si ho dodají a ty to zaplatíš :) Tady je komplet album z mojí stavby, někde v prostředku jsou fotky z přípojek http://pasivnidrevostavba.cz/fotky/hy...
Odpovědět
@requied: diky za odpoved ;-) @specnaz84: moc diky za video, velmi mi to pomohlo videt to prakticky. Ted uz jen zbyva najit kde mam u pozemku tu trubku s vodou :-)
Odpovědět
@deywis To bys mel mit jiz vytycene, ne? My jsme museli pozadat pred zahajenim stav.praci vlastniky dotcenych sitio vytyceni. Takze vodu mame sprejem v chodniku oznacenou.
Odpovědět
Mam pouze vyjadreni od VHP, jestli je i neco na chodniku ci na hranici pozemku to nevim, budu se muset podivat.
Odpovědět
Na jare se chystame pripojit k obecnimu vodovodu (do horske chaty). Cca 48m. Muzete mi dat prosim info kolik stoji polozeni trubek komplet bez vykopovych praci? Podle toho, co jsme prozatim zjistili, se nabidky dost ruzni, tak me zajimaji vase zkusenosti. A take na co si dat pri vyberu firmy pozor, pripadne celkove pri tomto projektu od zacatku do konce. Dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?