Vodovodní přípojka - realita jiná než dokumentace

Dobrý den, chystáme se stavět, vodárny nám jako bod připojení na vodovodní řád určily místo za potokem, kde mají ve své dokumentaci zaznamenaný vodovodní řád. My ale víme, že vodovodní řád byl dotažen dál i přes potok směrem k naší parcele, dělalo se to kdysi za totáče (akce Z), prý se to tehdy dělalo tak chaoticky, bez dokumentace atd. Víme přibližně, kde by ten řád měl končit. Teď je otázka - nemáte tip, jak přesně najít? Nejsou na to nějaké vyhledavače atd.? A pak otázka - přesvědčíme nějak Vodárny, aby svou dokumentaci upravily a dovolily nám připojení tam? Pokud máte někdo nějaký nápad nebo zkušenost, budu vděčná za odpověď.
Odpovědět
@majak78 urcite by to nasel proutkar. Myslim, ze i vodarny maji nejaky pristroj na vyhledavani.
Odpovědět
Profilova fotka
jak a kde najít utajené vedení nevím, ale nám tedy eon i vodárny určily místa k napojení a způsob, který nám nevyhovoval a dalo se to vyjednat jinak, ke spokojenosti obou stran :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Proutkař? No to snad raději ne...
Odpovědět
@awakened proc ne? Dokonce i ja jsem nasla kanalizaci u nas na pozemku. :-D A to jsem v zivote nic takoveho nezkousela, neumim to a na nadprirozeno neverim :-). Proutkare uznavaji i studnari....
Odpovědět
jsou na to přístroje... teď je otázka, v jakým je stavu ta odbočka, pokud je zaslepená a třeba uzavřená, tak pochybuju, že to budou chtít po 30 letech zprovozňovat...
Odpovědět
@plaintruth V tom bodě jsou na to napojeni dva sousedi, takže to používá... ale ani ty jejich přípojky nejsou v dokumentaci smvak zakreslené, papírově jdou úplně odjinud a jinudy..
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Proutkařství je fenomén, který nebyl nikdy objektivně prokázán, tzn. nikdo dosud v objektivním (!) testování neprokázal, že tyto "vlastnosti" má. Pokud to někdo prokáže, dostane přes 3 miliony korun (viz Paranormální výzva klubu skeptiků). To, že je "uznávají" studnaři, opravdu nic nevypovídá o skutečnosti, zda jsou to podvodníci nebo ne. Nedávno jsem se s jednou takovou firmou rozloučil, když mi na pozemek poslala proutkaře s tím, že jde o "hydrogeologa". Projít se s virgulí a prohlašovat, že tady a tady je voda, je tak a tak hluboko a s takovou a takovou vydatností, tak tomu říkám šarlatánství. Ale proti gustu a pokud za to někdo dobrovolně platí...
Odpovědět
@awakened Protutkařství "funguje" díky tomu, že podzemní voda je statisticky téměř všude. Míst, kde není, je výrazně méně, než míst, kde je. A dá se to snadno poznat i podle vegetace na povrchu. Z čeho by asi rostly stromy, pokud by tam nebyla žádná voda?
Odpovědět
Profilova fotka
@viados Děkuji za doplnění a naprosto souhlasím. Dokonce jsem se setkal s případem, kdy proutkař byl vzděláním hydrogeolog a pak chodil a "hledal" vodu v místech, která znal z podstaty své odbornosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Mi vodárny řekli, že vodovod je za cestou, v cestě, nebo před cestou. Dvakrát se snažili o jeho vypípání hledačkou - nenašli. Byl totiž zrealizován v akci "Z", bez naváděcího kovového vodiče z PVC (a to přístroj nevidí). Začali jsme dělat sondu a naštěstí byl na naši straně ulice. Zajímavost: Při digitalizaci katastrálních map a vodovodních sítí byl přítomen i proutkář a ten neoznačené potrubí našel s přesností +- 10 cm! (já už jsem věděl kde potrubí je, on ne). Vyberte si z toho info pro sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
Mi vodárny řekli, že vodovod je za cestou, v cestě, nebo před cestou. Dvakrát se snažili o jeho vypípání hledačkou - nenašli. Byl totiž zrealizován z PVC v akci "Z", bez naváděcího kovového vodiče (PVC přístroj nevidí). Začali jsme dělat sondu a naštěstí byl na naši straně ulice. Zajímavost: Při digitalizaci katastrálních map a vodovodních sítí byl přítomen i proutkář a ten neoznačené potrubí našel s přesností +- 10 cm! (já už jsem věděl kde potrubí je, on ne). Vyberte si z toho info pro sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
@lancar Viz výše, pošlete ho, aby prokázal své schopnosti a pak si ty 3 mega můžete rozdělit. Bez jakékoliv ironie ;-).
Odpovědět
Článek se načítá
@lancar Super, moc děkuji. Ještě by mě zajímalo, co pak, když jste ho našli na Vaší straně, jakým způsobem si to vodárny aktualizovaly, žádali jste o rekolaudaci nebo jaký byl postup? Jinak jsme na tom hodně podobně, také akce Z. O víkendu jsme si sami řad našli, opravdu až za potokem - tedy blíž naší parcele, tam kde to vodárny nemají vůbec zaznačené. Vykopali jsme sami a našli potrubí. Nafotili jsme atd. Jak teď postupovat? Vy jste hledali spolu s vodárnami, tzn. že byli u toho? Sondu jste platili?
Odpovědět
Profilova fotka
lancar@majak78 Přišli z vodáren, na odkopaný vodovodní řád nasadili ventil pro mou vodovodní přípojku, dali mi vodoměr. Zaplatil jsem a od té doby mám pitnou vodu. Asi za čtyři roky své vodovody zaměřovali. Kde to nešlo pomáhal proutkař. Nikdy jsem tomu nevěřil, ale viděl jsem, že potrubí vždy našel. Moje uzavírací šoupátko mezitím zarostlo keřem, sám jsem ho nemohl najit. Proutkař ihned ukázal, kde je. Po osekání keře přesně tam bylo.
Odpovědět
Profilova fotka
@lancar Sondu kopal můj dělník (nezaměstnaný a za 50 Kč/hod - říká se jim Gumidci)
Odpovědět
@lancar Děkuji. Ale před tím samotným připojením Vám asi museli schválit projekt - tedy že se napojíte zrovna v tom bodě, ne? Zajímalo by mě, jestli nám to schválí, když třeba doložíme jen fotky, nebo je na to nějaký složitější postup...
Odpovědět
Profilova fotka
lancar@majak78 Bylo to před 11 lety, projekt přípojky jsem si nakreslil sám (stejně tak celý nový RD i když nejsem projektant, ten mi tam jen dal kulaté razítko). Ještě platil předchozí stav. zákon. Vodárna to měla zakreslené odhadem uprostřed cesty, tak jsem papírově připojil trubku tam. Nikdo se po ničem nepídil, geodetické zaměření nepožadovali. Nyní je vodovodní síť zakreslena správně i s moji přípojkou. Mám základ posuvné brány v ochranném pásmu vodovodu, ale neuměli mi před je jeji stavbou říct, že tam něco maji. Ve vyjádření existence sítí tam nic byrokraticky nebylo, fyzicky ano.
Odpovědět
@lancar Díky, to u nás tak hladce nepůjde, protože to bude vzdálenost asi 10 metrů od jimi navrhovaného místa napojení, a hlavně na druhé straně potoka.. takže to budeme muset oficiálně nejdříve vyřešit, aby si to zanesli do svých papírů už správně .. a pak asi dořešit projekt na připojení. Děkuji za všechny informace
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?