Vodovodní řad, máte zkušenost se stavbou?

Prosím, prosím. Chci se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti se stavbou vodovodního řádu. U nás bohužel přípojka nestačí, proto se musíme pustit do řádu. Máte někdo tipy jak při této stavbě ušetřit a jak co nejlépe postupovat? Předem děkuji za každou Vaši radu.
Odpovědět
prosím o každou radu
Odpovědět
prosím prosím
Odpovědět
co konkrétně potřebujete? Obvykle se člověk na vodovodní řád připojuje, nestaví ho. Staví jej vodovodní společnosti :)
Odpovědět
@velman No právě. U nás vodovodní přípojka není možná, proto musíme stavět celý vodovodní řád na vlastní náklady :( Je to šílené! A právě hledám někoho, kdo s tím má nějaké zkušenosti. Je to velká investice, proto se nechceme spálit.
Odpovědět
@petcep Tak to je hodně odvážný....nebylo by lepší zůstat pouze u hluboké vrtané studny ?
Odpovědět
@mirca36 Kolem nás jsou pole, které obdělávají zemědělci, ti používají různé chemikálie, takže bysme měli dost špatnou vodu...... Takže proto jsme se rozhodli přímo pro řád. Prvotní investice dost vysoká, ale pak už snad žádné další náklady.......
Odpovědět
@petcep Ajaj tak to jo, s vodovodním řádem zkušenosti nemáme. Jedeme na studnu (přípojka do hlavní silnice - jsme od ní dál - by nás vyšla na půl mega, a to fakt ne. Na kolik může vyjít řád vůbec nemám tušení.
Odpovědět
@petcep Zkusenosti nemam, ale prvni, co me napadlo je zavolat do spolecnosti, ktera bude dodavatelem vody. S nimi urcite musite podepsat smlouvu, protoze nekdo vam musi dodavat/odebirat vody a pod., resp. sa nekde musite pripojit. Tam bych se i rovnou zeptala, co je potreba a zjistila, zda nemaji nejaky tip, nebo jak to funguje. Urcite na to musite mit projekt, zazadat o stavebni povoleni (nam jedna informace o radu prisla, budou budovat pro nove domy naproti nam, je to asi 20 stranova dokumentace). A jeste bych si to pojistila, aby kdyz si to hradim na vlastni naklady se v budoucnu ostatni proste "nepripojili". ale zasla bych asi na Veolii (nebo kdo bude vasim dodavatelem) a domluvila se s nim, protoze se k nim budete napajet. Nejak tak bych zacala:)
Odpovědět
@petcep Jistě, pri budovani studny je riziko, že bude voda špatna, přesto bych to riskl. Jednak už se zdaleka tolik nehnoji a riziko toho, že bude voda kontaminovana, je mensi. Pak také pokud byste tahali vodu např z 30m vrtu, pravdepodobnost, že bude špatná voda, je taky malá. A ted si srovnejte náklady. Když uděláte studnu, bude to do 50tis., když budete stavit vodovodní řád, pak to bude ve stovkách tisíc. (pokud se nechystá zástavba v okolí vás) A to si jeste nejsem jisty, zda to neni jako u plynu, že byste potom museli stavbu bezplatne prevest do vlastnictvi vodaren.
Odpovědět
@flakac Všeho všudy to vyjde cca na 350tis. :( Budeme táhnout 225 metrů :( My budeme vlastníci, ale vodárny provozovatel. Bez našeho souhlasu se nikdo jiný nebude moct připojit. Takže doufáme, že v budoucnu se někdo připojit bude chtít, tak nám snad na to přispěje. Projekt už máme hotový, teď žádáme o stavební povolení. Spíše jsem tady hledala někoho, kdo řád stavěl - kdo má zkušenosti s tím, jak dlouho to všechno trvalo, co kolaudace, celková cena, apod.
Odpovědět
@petcep pffff...tak to tedy respekt...máte můj obdiv. Dát 350tis. do vodovodu a jeste pak platit kazdy mesic vodu...to chce odvahu...Tak vám přeju, aby se s vami brzo nekdo o ty naklady podelil...
Odpovědět
to vubec nedeletjte. Udelejte vrt cca 30-50m a mate pokoj. Tahle investice se Vám nikdy nevrátí. Pokud je projekt 350t, tak pocitejte spis s pul milionem a to za vodu pro RD je utopie. A ještě budete platit vodne. A co kanalizace? Jinak podobne veci dela VHS Brno nebo Javorník. Ti kopou vodovody, kanalizace apod.
Odpovědět
Článek se načítá
My sme mali kupovať pozemok bez IS. Tiež trebalo potiahnúť vodovod a elektriku cca. 100 m. Čo sa týka vody, všetko som si zisťoval. Je potrebný projekt, stavebné povolenie, zameranie. Cenovo to vychádzalo 1000Kč bez DPH na 1 meter. + výkopové a hutniace práce. Ešte je potrebné rátať s jímkov v mieste pripojenia a s jímkov na druhom konci. Tretiu jímku potrebujete na vodomer. Ak je stavba hotová a skolaudovaná, je možné ju odpredať prevádzkovateľovi (v našom prípade to bola v okolí Mělníku Veolia) za cca 43 tis. kč. Na hotový, skolaudovaný vodovod sa môže pripojiť každý. Mal som informáciu, že i vtom prípade, keby ste ho neodpredali.
Odpovědět
Ešte jedna vec. Máte na pozemku elektrinu? Ak nie, je potrebné si zisti, či je možné sa na energetickú sieť napojiť a hlavne v akej vzdialenosti je prípojné miesto.
Odpovědět
@petcep nemám s tím zkušenosti, ale zkus kontaktovat kousinku, ta mám dojem něco podobného organizovala.
Odpovědět
@velman 350tis. je celková max. částka. Trubky, práce, projekt, vyměření, výkopy....
Odpovědět
@bosyboss No bylo nám řečeno, že bez našeho souhlasu se nikdo další připojit nemůže. Tak doufám,že to bude tak, jak říkají!
Odpovědět
@bosyboss už máme žádost na čezu, tak uvidíme
Odpovědět
vrt by Vás vyšel plusminus 1000,-- metr včetně všeho okolo. Možná i méně, záleží na podloží. A i když se bude někdo připojovat na Váš řád, pořizovací cena se Vám nikdy nevrátí. To byste jim museli tu vodu prodávat :) Ale přeji hodně štěstí.
Odpovědět
@petcep koukni ještě jsem, téma k vod. řádu, torchu z jiného soudku, možná ale něco zjistíš http://www.modrastrecha.cz/diskuse/pr...
Odpovědět
@petcep Ja sa nehádam,ale mne na veolii povedali, že vo veci verejného záujmu by som to musel dovoliť. Ďalej som to neskúmal! A čo sa týka ČEZU, tak ten buduje prípojky na vlastné náklady do 50m. Ale mal som i informácie, že to vraj potiahne na vlastné náklady i ďalej. Kto vie!
Odpovědět
Ahoj! My jsme na podzim vodovodní řád stavěli. 108 m.
Odpovědět
@velman No jo, studna by pro nás byl velký risk. Počáteční investice tak jak říkáš, ale báli jsme se toho, že údržba by nás stála šílené peníze..... S tím řádem.......bude se na něj moct připojit až 20 baráků, takže doufáme, že se nám časem alespoň část zaplatí.
Odpovědět
@bosyboss Jejda, já se taky nehádám :-) Nám bylo zase řečeno, že bez našeho podpisu se nikdo nepřipojí, ale opravdu kdo ví! Ani bych se nedivila, kdyby to bylo nakonec jinak :( s tím čezem se uvidí, doufám, že to udělají na jejich náklady!
Odpovědět
@bookernp Opravdu? Jak to probíhalo? Můžu se zeptat na cenu? Jak je to teda s tím připojením dalších domů? Musíme dát svolení?
Odpovědět
@petcep Co se týká ČEZu, tak je to hodne individualni...pry kdo ma kontakty, tomu to udelaji i dal, ale jinak bych na to nespolehal... My to ted resili s EONem a moje pripojka byla do 50m, soused nad 50m, prestoze ve stejne trase jako ja. Mi to zdarma udelaji, on si to musi ode mne dokopat na vlastní náklady.
Odpovědět
@flakac je to šílené, sama jsem zvědavá, jak se to všechno vyvrbí
Odpovědět
Ahoj! První věc je nechat zhotovit projekt a získat stavební povolení. Jak velký průměr ma mít trubka? 350 tis. je moc vysoká cena. Mělo by vás to přijít na méně. Cca 250 tis.
Odpovědět
@bookernp Ahoj. Projekt máme. Stavební povolení se řeší. No označení toho řádu je DN 80. No počítáme raději s nejvyšší možnou částkou. Materiál + položení = předběžně 220 tis. Pak projekt včetně inženýringu, výkopové práce, geometrické zaměření, apod. No uvidíme jaká ta cena nakonec bude.......
Odpovědět
@petcep taky teď řešíme vodu - teprve chceme kupovat pozemek a je to 130m k hlavnímu řádu, řekli nám, že povolují přípojky do 100m, kvůli kvalitě vody, že jinak ta voda stojí a stejně je nekvalitní, ale nevím, jak je to přímo s řádem... Už jsem rozhodnuti pro vrt, ale okolo nás je les a zástavba.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?