Vrtaná studna - průzkumný vrt

Je zde někdo, kdo dělal projektovou dokumentaci na vrtanou studnu ke stavebnímu řízení bez předchozího průzkumného vrtu? Uvažujeme o tom, že si necháme naprojektovat studnu v místě, kde ji chceme mít, protože k žádosti o stavební povolení je potřeba mít povolenou vrtanou studnu jako vodní dílo od vodoprávního úřadu, ale vzhledem k hloubce, ve které se dle hydrogeologického posudku voda nachází a tedy kvůli finanční nákladnosti vrtu by se nám více hodilo financovat vrt až z hypotečního úvěru... Díky
Odpovědět
My udělali prva vrt a až potom to přes stavební úřad zlegalizovali . PS: trvalo jim to asi dva měsíce...
Odpovědět
Profilova fotka
Co já vím tak všichni včetně mne nejdříve vrtají a pak legalizují.Vrt se uvede jako průzkumný. Pokud ale budete vrtat více než 30 m tak nevím, vyjadřuje se totiž báňský úřad.
Odpovědět
Přesně jak píšou výše, nejdříve se dělá průzkumný vrt a než začnete vrt vystrojovat musíte vyřídit stavební povolení a povolení nakládání s vodami odběr. Můžete od 1.1 podat společnou žádost a vodoprávní úřad by měl vše povolit ve společném řízení. Ještě by mě zajímalo proč po Vás chtějí mít povolenou studnu k povolení domku ?
Odpovědět
Profilova fotka
@petyk88 @suchos to je muj pripad (61 m) je to uplne stejne jen je o nejaky papir navic, legalizuje se az po vyvrtani, ona se napr. cerpaci a stoupaci zkouska bez toho vrtu dela spatne :-)
Odpovědět
@anetka2017 Protože když stavíte dům, musí být napojen na sítě - vodu, elektřinu... tak asi proto? Takto mi to sdělil stavební úřad, tak jsem měla za to, že je to běžný postup.
Odpovědět
@suchos @geodett Rozumím, ale dělá se to i opačně, pro úřady... Na SÚ mi sdělili, že pro stavební povolení na RD musím mít vyřešeno zásobování domu vodou a že vrt je nezajímá. Takže jsem to pochopila tak, že jim stačí projekt na studnu a povolení vodoprávního úřadu k vybudování studny jako vodního díla a následně se povede řízení o vydání stavebního povolení na dům. Nebo to tak není, že ke stavebnímu povolení nemusí být schváleno vodní dílo - studna? Studna se naprojektuje a zkusí se vyvrtat v místě, kde bude naprojektovaná. Pokud to neklapne, je mi samozřejmě jasný, že když se bude následně vrtat jinde, tak se zřejmě bude muset rozjet vodoprávní řízení znovu... Ale řeším to z toho důvodu, že vzhledem k hloubce, kde se podle HG posudku voda nachází, nám momentálně nezbyly finanční prostředky na vrt a potřebuji ho udělat až z hypotečního úvěru. Ten mi bez stavebního povolení nedají. A bez povolení vodního díla - studny mi zas nedají stavební povolení na RD. Je to tak?
Odpovědět
Profilova fotka
@petyk88 zda to jde i opacne bude asi dotaz na vodopravni urad, chapu ze chteji vedet jak bude zajisteno zasobovani vodou, ale vrty se delaji aspon co ja vim vzdy timto postupem v tom pripade bych se jich zeptal zda jim bude stacit zpracovany projekt na pruzkumny vrt a jeho ohlaseni, k tomu se doklada i vyjadreni odboru uzemniho planovani ze to tam muze byt, tak to by jim snad mohlo stacit, jinak to podle mne nema reseni
Odpovědět
Ptesne tak u povolovani rodinneho domu je hlave treba vyresit vyhlaskove pozadavky mimo jine i zasobovani vodou, ale nasledne staci napsat ze studna bude povolena samostatnym rizenim. Vim o cem mluvim na urade pracuji :) Nekdy urednici sami nevi a vymysleji kraviny. Povolite dum a pak behem vystavby srudnu pripadne se tak resi i COV.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?