Vybudování hlavního řádu + přípojky

Profilova fotka
Ahoj, mám otázku ohledně hlavního řádu. Chtěli bychom koupit pozemek, který není zasíťovaný. Bohužel bychom museli vybudovat hlavní řád na kanalizaci a vodu a poté teprve navést přípojky. Bylo by to cca 120m hlavního řádu, mírně svažitý terén. Dokáže někdo poradit kolik cca by to vyšlo finančně? Má někdo zkušenost? Plus vybudování hlavní cesty (pokud by to bylo možné tak pouze štěrk) 120 m hlavní řád voda + 25m přípojka 120 m hlavní řád kanalizace + 25m přípojka elektřina cesta (štěrk) či na kolik by vyšel asfalt Velice děkuji všem za případné rady :)
Odpovědět
Profilova fotka
zkus optat menší firmy z okolí a nebo nějaké řemeslníky. my dovádíme vodo+kanalizaci jen 60 metrů - projekt na sítě 4tis, od firmy na klíč za 60tisíc připojení komplet, výkopy si však budeme dělat sami s podporou kamarádů - takže jen zaměření + pokládka trubek+ připojení asi za 25 tisíc... myslím, že se pohybujete v řádů statisíců - zkuste kontaktovat nějakého projektanta v okolí, ten by mohl zhruba určitě cenu a zda vůbec má smysl takový pozemek kupovat ( jestli na něj máte..)
Odpovědět
Profilova fotka
My už jsme se tak cca poptávali a zatím máme cenu okolo 500tisíc jen za ten hlavní řád, bez cesty a elektriky. Výkopy si taky chceme dělat sami. Jelikož zatím nemáme více informací k tomu, tak nám nikdo ani nedokáže cenu říci :( Děkuji :)
Odpovědět
my teď vodovodní řád vody řešíme + tedy čtyři přípojky (čtyři parcely). Projekt s vyřízením na úřadech 32tis, dalších 7tis poplatky na úřadě. vodovodní řád je dlouhý 81m a musíme vést protlakem 4m pod obecní cestou, mám naceněno přímo od SmVaKu a cena 189tis za práci, materiál a zapojení. Elektřina ta vyjde nejlevněji, podáte žádost na ČEZ, zaplatíte 12,5tis, dovedou elektřinu až na hranici pozemku a poté asi cca 10tis za druhý sloupek, ale ten už si zařizujete sami. Cesta to je taky děs, projekt s vyřízením kolem 30tis (ale možná být ani ten projekt nemusí, když nemáte blbé sousedy a nikdo to nenahlásí), poplatky na úřadě 30tis. a cesta cca 400m2 asi těch 100tis, ale to máme přes rodinu, takže to je vlastně jen za materiál a naftu. A asfalt tak ten vyjde na dost
Odpovědět
Profilova fotka
Vodovodní řád nám nedělal přímo SmVaK (byli drazí), ale místní firma (firmička) - cena kolem 60 tis. za realizaci (vč. výkopů). Horší bylo spíše vyřešit papíry, tj. ověřit si všechno, co musíme mít ke kolaudaci, musí být tabulky označující vodovod, zkoušky, před zahájením samozřejmě projekt atd. Cenu ovlivní hlavně délka, velikost řádu (my měli, myslím, DN 80), počet hydrantů.
Odpovědět
Profilova fotka
@barub posli mail, poslu ti nase naceneni pro zasitovani 4 pozemku (ceny z projekcniho systemu, nejakou slevu vam firma na klic da, svepomoci to vyjde min)
Odpovědět
Profilova fotka
@margot_ka bilkova.ba@seznam.cz Moc děkuji :) My by jsme chtěli svépomocí
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?