Vzorky ČOV, musí se dávat?

Zdravím, chtěl bych se prosím zeptat ti kdo mají ČOV dáváte pravidelně vzorky? Nebo se dávat nemusí? Děkuji za informace.
Odpovědět
Dáváme, musíme nechat posílat do laboratoře 2x za rok, máme to v povolení a pak nejpozději do 31.1. náledujícího roku musíme dodat na náš vodoprávní úřad. Nebo spíše bychom měli výsledky zapsat do takového on-line systému, ale jelikož ani na tom vodoprávním úřadě neví jak to všechno vypsat, tak to tam posílám mailem.
Odpovědět
Profilova fotka
Nedáváme, radši jsme koupili čov s certifikací, co šla pouze na ohlášku, stačí kontrola jednou za dva roky.
Odpovědět
@angie.shy Díky za odpověď. takže je to již napsané v povolení od životního prostředí, že to tak musí být? Je nějaká pokuta za nesplnění podmínky? A kolik prosím stojí ty vzorky?
Odpovědět
@kuldacz Děkuji. Kolik prosím stojí ta kontrola 1krát za dva roky?
Odpovědět
@petrdor ano, je to přímo v povolení, většinou ti co odvádějí přečištěnou vodu do vodního toku to mají 1x za rok, ti co vsakují do země 2x za rok. Pokuta hrozí i když teď přesně nevím kolik, něco se mi motá že až 50 tis. a u nás si s životním prostředím není radno zahrávat. Jedny odběry nám vycházejí tuším na 850,-- , ovšem když nevyjdou, musí se opakovat. Nám zatím vždy vyšly ale zrovna teď v úterý jsme nechávali odebírat, tak se zase modlíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrdor 2400,- ale asi to bude různé, protože jedny odběry by nás vyšly na 1400,- , víc než píše angie.shy
Odpovědět
Ahoj, můžete mi prosím říct na kolik vás vyšla ČOV, projekt a vše co k tomu bylo potřeba? Máme možnost koupit pozemek, kde není kanalizace a zvažujem jestli do toho jít. Děkuji všem
Odpovědět
@kuldacz tak nás vychází přesně 775,-- i s tím že si to laboratoř přijede sama odebrat.
Odpovědět
Profilova fotka
@angie.shy tak už vím, proč jsou ty rozdíly - záleží totiž, co vše vodoprávní chce - brácha má v povolení požadavek na rozbor x všeho možného, kdežto známí asi jen polovinu toho.. @misina2 Nás vyšlo vše na cca 100 tis., ale 50% jsme čerpali dotaci od města, takže jsme se moc nežinýrovali :-) Určitě by se šlo v pohodě dostat na méně.. Zkuste si také zjistit, jestli u vás město nedává dotace, u nás již několk let pravidelně..
Odpovědět
@kuldacz to je pravda, po nás chtějí sledovat 5 hodnot.
Odpovědět
@misina2 nás vyšla ČOV se vsakem asi na 65 tis., bez projektu, ten vyřizovala projektantka a platili jsme to společně s projektem na dům, hydrogeologický posudek stál 2,5 tis.
Odpovědět
Profilova fotka
Hydrogeologický posudek 5 000 Kč a povolení vsaku na ohlášení trvalo skoro dva roky, čekám na dopis, kde už to snad bude povoleno. Předělával jsem žumpu na čističku. Už dva měsíce musíme podle byrokratů chodit na chemický záchod a čekát na úřední povolení srá* do čističky. Němci by to zřejmě dodrželi :)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?