Wifi v novostavbě a vaše zkušenosti

Profilova fotka
Ahoj, jak mate resenou wifinu v baraku? davate router na pudu nebo tahate do prizemi? Jak je to s pruchodnosti signalu zkrz sadrokarton a vatu, resp. ytong? diky
Odpovědět
Do dětských pokojů a ložnice a obývacího pokoje řeším v rámci elektrorozvodů, od routeru roztahuju UTP kabel.
Odpovědět
Profilova fotka
máme patrový dům, železobetonový monolitický strop a wifi máme pouze v podkroví v manželově pracovně - funguje v naprosté pohodě po celém domě (přízemí i patro). Průchodnost přes SDK a vatu bych tedy nijak neřešila... ;-)
Odpovědět
@zeneva Místa, kde chceš mít větší datový tok je ideální vybavit kabelem, typicky filmy na televizi. Trend je dneska takový, že máš jedno datové úložiště a k němu přístup ze všech možných zařízení po celém domě. Obecně bych doporučoval na místa, kde budeš chtít sledovat FullHD filmy dát kabel z místa, kde by mohlo být toto datové úložiště (na půdě to moc vhodné místo nebude, v létě je tam vedro, v zimě chladno a prach :) ) Na místa, kde si budeš chtít jen číst web stačí wifi. Přikládám schematický obrázek, jak to mám přibližně vyřešené. V pracovně mám router, k němu NAS a Notebook v dokovací stanici. A kabel dolů k televizi, kde mám připojené RPi jako přehrávač, který se spustí automaticky přes USB napájení televize, pokud zapnu TV. A v případě, že je NAS vypnutý, tak ho po síti vzbudí, aby data byla dostupná. Obzvláště důležité, pokud si děti chtějí pustit pohádku :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, diky moc, internet hodlam pouzivat hlavne na cteni na webu, sem tam nejake video a konec. Na sledovani TV budu mit klasickou antenu. Radsi budu koukat do ohne nez do bedny :-) Takze asi stahnu dolu do baraku router a hotovo - bude v suchu a dostupny. diky moc vsem
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlas pro kabel kde to jen jde (tam se pak dá vždy hodit další wifi). A doporučuji CAT6. Horší bych nedával (ani cenově se to nevyplatí a rychlost je lepší)
Odpovědět
@zeneva Tak ono stačí, když nebudeš chtít být závislý na programu a dětem třeba nahraješ pohádky na NAS, aby se mohly koukat, kdy chtějí nebo spíš kdy chtějí rodiče a ne, kdy je něco v programu :) A hned se k té televizi kabel hodí. A i kdyby ne, tak budeš mít minimálně kabel z prvního patra do přízemí.
Odpovědět
Již několik let pracuji jako technik jednoho internetového poskytovatele a z vlastní zkušenosti Vám doporučuji udělat datové zásuvky ve všech místnostech. Ideálně použít nějaký lepší kabel, ona se 1Gbps síť může jednou hodit. Zároveň doporučuji do každé místnosti natáhnout husí krk, pro budoucí protažení čehokoliv. Nikdo neví co bude třeba za 10 let a onen krk se dá využít. Stejně tak, nyní budete mít jen WiFi router někde a říkáte si, že to stačí, že v domě už nic jiného připojovat nikdy nebudete . . . Na toto si vzpomenete vždy, když budete řešit jak tam ten kabel natáhnout, či jak tu věc zprovoznit když tam nic nevede a nejde natáhnout. Spoléhat v dnešní době jen na WiFi je opravdu špatně a dost lidí na to v novostavbách doplácí . . .
Odpovědět
Profilova fotka
husi krky mame na televizi, mozna k nim hodime i ten internetovy nebo dame router do komory a hotovo. Rozumim argumentum o tom, co bude v budoucnu a jake technologie, ale zatim jsme to tolik nevyuzili, takze v tuto chvili nejspis jednoduche a v budoucnu nejaka uprava. diky moc vsem
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Hezký den, snad nevadí, že obnovím diskuzi. Stavíme RD dřevostabu a elektrikář nám řekl, že se do dřevostaveb husí krky nedávají, protože vzniká kondenzace a pak to teče do zásuvek nebo do konstrukce. . Co si o tom myslíte? Mě to přijde nějaké uhozené. Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
@luci987 drevostavbu nemam, tak nevim
Odpovědět
@luci987 máme dřevostavbu. Husí krky opravdu nemáme, kabely jsou volně v nehořlavé bužírce. Jediné, kde je husí krk, je anténa k TV.
Odpovědět
Mám dřevostavbu a všechny kabely jsou nataženy volně v příčkách nebo pod SDK podhledem. Z husích krků mám pouze v podlaze průchodky pro repro kabely.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?