Zkušenost na pasivní domy s firmou Wobau

Dobrý den. Zvažujeme stavbu pasivního domu, máte někdo prosím zkušenost s ostravskou firmou Wobau. Díky
Odpovědět
@raadim dobry den, jak jste dopadli, stavite s nimi? My to take zvazujeme. Dekuji.
Odpovědět
@michelle_7 dobrý den. Zatim od nich máme hotový projekt a čekáme na cenovou nabídku. Zkušenost zatim dobrá. Staví s nimi známí a jsou spokojení.
Odpovědět
@raadim A muzu se zeptat odkud jste prosim? Klidne do soukrome zpravy. My z vesnice na hranici okresu Ostrava a F-M, tak asi pobliz. Kolega manzela s nimi stavel, spokojen, jen jsou drazsi. Ted cekame 2. tyden v lednu na doplneni projektu projektantem a budeme jim to davat na rozpocet, tak jsem zvedava. Kdy asi cca chcete stavet?
Odpovědět
@michelle_7
Odpovědět
@michelle_7 Dobrý den, začít stavět bychom chtěli na jaře, Jsme z FM, Pro porovnání, pokud by vám to nevadilo, tak by nás zajímalo, jak velký dům budete stavět a jaký máte rozpočet. My momentálně řešímě nacenění, Wobau nám nacenilo hrubou stavbu cca 140 m, na cca 2100000. bez střešní krytiny, ale s 10m3 zásobníkem na dešťovou vodu, zasakovací jímkou a všemi přípojkami (bohužel zatím nemáme celkovou projekční cenu celé stavby).
Odpovědět
@raadim 161 m2, pudorys mam na svem profilu: https://old.modrastrecha.cz/blog/mich... zatim je v planu VPC cihly a ze 2 stran polystyren, z dalsich 2 stran polystyren a vata (kvuli pozarne nebezpecnemu prostoru) a do zakladove desky penove sklo, ext. strecha zelena. Ale toto vse je ta nejvyssi mozna varianta, uvidime jak to bude s cenou a podle toho se dale rozhodneme. Ted jsme zvedavi na to jak dopadne realizace kanalizace, vody, a el. pripojky (tam mame 18 mesicu u CEZ v srpnu 2020, uzemni souhlas uz je). Dale cekame na vyjadreni magistratu, stavebni povoleni snad realne na jare (ale i to konci v cervnu:) Pokud by slo zacit uz v lete byli bychom radi.
Odpovědět
@raadim rozpocet jeste nemame, aby ho mohli udelat, musime doplnit od naseho projektanta jeste par veci, ale zatim je nedodal a ted Vanoce atd. Az budu mit rozpocet tak vam napisu.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji pobavit se s lidmi, kteří již s nimi stavěli/staví. Nabízejí tuto možnost. Osobní zkušenost se vždycky hodí.
Odpovědět
@radim2015 dekuji, to se snazime, a jak jste daleko vy? Kdy planujete stavet? Pudorys u vizualizace mate pekne.
Odpovědět
Profilova fotka
@michelle_7 Dokončujeme a plán je se stěhovat na jaře. Na aktuálnější informace (dost zpětně) se můžete podívat na web wobau (reference/projektu a Václavovice) nebo na pasivnidomy.cz
Odpovědět
@radim2015 dekuji, uz to vidim, tem vas me na pasivnich domech zaujal uz kdysi, je moc pekne vymysleny pudorys, my mame uzsi pozemek, my budeme mit trosku mensi. Muzu se prosim jeste zeptat na dobu realizace? Od podepsani smlouvy, popr. 1.kopnuti do toho jara nez byste se meli stehovat? A strecha je monoliticka ale s klasickou krytinou, ze? Manzel by rad zelenou, ale obavam se vysoke ceny.
Odpovědět
Profilova fotka
Realizace bude od kopnutí asi 2 roky, ale teď půl roku dodělávám sám a tak to jde pomalu - nikam nespěchám. Před kopnutím mi trvalo asi 2 roky těch mých 150 návrhů půdorysu a asi 4 měsíce práce s architektkou. Monolitický strop je pro zelenou střechu super, ale my na ni neuvidíme a dělat ji pro sousedy je zbytečně drahá záležitost. Už tak jsme přešli z gumy na TPO z důvodu monopolu a neochoty firestone. @michelle_7
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Good day, I bought a plot in koblov and planning to build a family house. I am considering Wobau because of the positive reviews. Can you please inform how expensive they are on the basis of per m2 in case of using standard materials. If you have alternate good builders for passive house. Please recommend. Many thanks in advace, Best regards
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?