Za jak dlouho ČEZ postaví antoníčka?

Právě se chystáme koupit pozemek a plánujeme stavět... Sloup el. vedení je na vedlejším pozemku. Jak dlouho má ČEZ na to, aby postavil na našem pozemku antoníčka? A kolik se za to platí?
Odpovědět
1
2
@saruskas noo od prvni zadosti na cezu to trvalo asi 14 mesicu nez sme byli napojeni na svou ele...do ty doby sme brali z vedlejsiho pozemku od rodicu..a cena 12500..za pripojeni...a asi 18 za zdenou kaplicku vc vystroje a revize
Odpovědět
Profilova fotka
U nás 1přesně 12 měsíců než protáhly vedení k naší parcele cca 50 metrů podél další stavební parcely. Ofiko napíšou do vyjádření že mají 9 měsíců ale pak jsme podepisovala dodatek na prodlouzlžení lhůty. Nejlépe z toho vyjde soused :-D sotva pozemek koupil už tam má antoníček díky nám :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
My žádali v dubnu 2018 o připojení a měli stavět minulý týden. Takže u nás cca 10 měsíců.
Odpovědět
ve smlouvě bylo 15měsíců. Fakticky to stihli za 11 měsíců.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám ve smlouvě že do 4 měsíců (takže je to variabilní dle místa a složitosti) si ČEZ připraví kabel na hranici pozemku svedený ze sloupu a já do té doby musím mít postavený kompatibilní budník, pak to do něj zapojí. Cena za připojení je dle toho, jaké "velké" si vyberete jističe a zdali 1fázový nebo 3fázový. 3× 25A je těch 12 500 Kč. Navíc pro to, aby to začal ČEZ řešit, stačí zaplatit jen půlku, zbytek doplatit později, ale nejpozději v den připojení (tím si teď z hlavy už nejsem jistý, platil jsem raději najednou, než na to myslet).
Odpovědět
Profilova fotka
10 měsíců, platba najednou 12500Kč/3x25A. Práce celkem na 4hodiny 4 lidi. :-D (kabel vedl podél pozemku)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj, obnovuji diskuzi 🙂 Také řešíme přípojku, zaplaceno máme a ve smlouvě máme datum za 12měsíců (21.5.2020). Jenže už od dubna stavíme a když vše půjde dobře, do konce roku jsme chtěli bydlet. Než jsme zjistili tenhle zádrhel, že na přípojku budeme čekat rok, jestli ne dýl 😞 Nemáte tu někdo pozitivní zprávu, že by to mohlo být i dřív? 🙂 Nebo zda to jde nějak uspíšit? Jsem z toho docela zoufalá. Jsme z Ústeckého kraje.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zadali v říjnu v únoru byl postaven a hodiny nám připojí až v červenci.. udělali by to dřív ale bohužel nestíhají ale není to tak dlouho..
Odpovědět
@lucyje89 my podávali žádost v dubnu, realizace proběhla až v březnu.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky holky, mě to úplně děsí. Měla jsem za to, že do konce roku je to úplně v klidu a ono to bude trvat takhle dlouho 😞 No budeme se modlit, aby to bylo dřív než za ten rok. Jinak nám bude stát barák bez elektriky ..
Odpovědět
Záleží asi dost na lokalitě. Kolega tady stavěl a připojení (připojovali ho ještě teda před coronou) a měl od podpisu 14 dní (instalace hodin), ale je pravda, že je to nová lokalita, která vznikala pro výstavbu. My budeme mít to samé - přípojku přímo na hraně pozemku už a jen si dostavíme/necháme dostavět antoníček a připojit.
Odpovědět
My žádali v říjnu 2019 a i přes koronavirus to zrealizovali, podle mě relativně rychle co tu čtu, teďka v květnu. Takže vše už stojí, jen čekáme na kolaudaci a potom zapojení hodin. Rozsah byl stahnutí ze sloupu, překopání cesty asi 4m a další 4m na kraji pozemku. Platil jsem pouze 12500 (3x25) a pak ještě sloupek na hodiny 12000. Edit: Středočeský kraj
Odpovědět
Článek se načítá
Ústecký kraj: My jsme teda žádali už v roce 2018 a vyřízení bylo rychlé, svedli el. na sloupu, my si postavili sami cihlový antoníček a elektrikář nám to tam osadil a zapojil - v lednu podaná žádost, v dubnu hotové.
Odpovědět
@lucyje89 Hezky dobry den, my meli ve smlouve 18 mesicu, nakonec jsem prosila, škemrala, kazdej den buzerovala linku, zjistila si lidi co to maji na starosti, dosla za urednikem s drahou flaskou, od nej se dozvedela, kdo to bude primo delat( najimaji si mistni firmy), uprosila majitele firmy( nevzal si nic, obalku vratil, byl velmi slusny).,Taze diky panovi jsme po 10 mes. meli zavedeny proud. Bylo to v roce 2017, Pardubicky kraj.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucyje89 tak stavíme mi... Celý dům stavíme bez elektriky od ČEZu, takže nám bylo jedno kdy si tam postaví (nám) antoníček. Až teď jsme žádali o vloženi hodin do budliku. Za 3 týdny se stěhujeme
Odpovědět
Profilova fotka
@jandour My stavíme za pomoci centrály, ale az bude dům hotový, tak mame smůlu a stěhování se bude odkládat na dobu neurčitou.. 😞 A jak stavíte vy, taky s centrálou?
Odpovědět
Profilova fotka
@alexxa007 Takze myslíte, ze stojí za to volat a volat? 18 měsíců je strašná doba 😞
Odpovědět
Profilova fotka
@lucyje89 My jsme zažádali na konci roku 2019 prosinec s tím že se dělala úprava takže se znovu podávala v lednu a v tom samém měsíci přišel poté dopis od společnosti která nám tu přípojku bude realizovat, takže rychlost ze strany čezu myslím docela rychlá, poté se realizoval projekt od realizační firmy pak přišla corona tak menší zdržení a dnes jsem hovořil z člověkem který to má na starost tak říkal že cca za 14 dní budou realizovat přípojku, čekalo se totiž na povolení od čezu. No můj názor že pokud by nebylo to zdržení s coronou tak si myslím že už jsme byli tak dva měsíce připojený. Kraj liberecký okr. česká lípa.
Odpovědět
Profilova fotka
Já čekala 17 měsíců, pak mně ještě realizační firma místo 3x20A dala 3x25A a přišlo se na to až s revizí, když jsem chtěla osadit elektroměr. Pak jsem čekala další 2 měsíce, neumí ČEZ poslal změnu smlouvy, abych mohla doplatit 2500 Kč. Naštěstí jsem o připojení žádala hned na začátku, když jsem začala řešit i stavbu, na kterou jsem necelý 2 roky čekala, tskze6v pohodě. Ale mít postavený barák a bydlet někde v bytě, jen proto že nejsou schopný vyřídit žádost a zorganizovat připojení, to je na přes držku 😁
Odpovědět
Profilova fotka
@jarin1 nám to dělali v době corony a v pohodě teď čekáme jen na elektromer
Odpovědět
Pokud nemáte někoho, kdo by zalobboval u realizační firmy, tak to je běh na dlouhou trať, bohužel. Nebo mít tu chuť běhat a prosit úředníčky, aby dali kontakt na onu realizační firmu, prosit je, dát jim obálku, nějaké naturálie apod. My měli tu výhodu, že jsme přípojku měli již na pozemku. Ale staví spousta známých a vesměs problémy. Vím, že někteří čekali i ten extrém, 18 měsíců. Píchnutí hodit do elektroměrového rozvaděče už je pak rychlovka, protože jim jde o prachy 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Všem moc děkuji za zkušenosti. Nezbývá nám nic jiného než čekat a budeme to urgovat kde se dá. Realizační firmu ještě neznáme, zatím prý probíhá "výběrko". No řeknu Vám, že mě vůbec nenapadlo, že se nám dům zastaví na elektrice 😞 A představa, že budeme mít dům hotový a bydlet třeba i půl roku v bytě a platit nájem a hypo, je šílená..
Odpovědět
@lucyje89 No, a nemáte nějakého rozumného souseda, s kterým by se dalo domluvit?
Odpovědět
@lucyje89 Tak z mé zkušenosti ano, ale být slušná..my měli eletriku od tchýně, ale bohužel to neutáhlo dva baráky na vysoušení (stavěli jsme dve novostavby dcera + my)- vylitá podlaha a plisen na oknech u dcery v domečku.(byl prosinec).Nakonec staviteství dovalilo centrály. Takže jsem prosila a prosila a vyprosila a vyběhala. :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@davex Bohužel je to vystavba 4 rodinných domů a my jsme začali stavet jako první, takže tam sousedy ještě ani nemame, bohužel.
Odpovědět
Profilova fotka
@teresh07 Tak to je dobrý, asi to je kraj od kraje. ale tak zase nám to je prakticky jedno jelikož ještě není SP a tudíž ještě stavět nemůžeme, pač taky město má podmínky prodeje takové že až bude SP tak pak prodají pozemek, zatím máme jen smlouvu o smlouvě budoucí kupní.
Odpovědět
Profilova fotka
@jarin1 hele proto jsem to začala vyřizovat zároveň s Pd, a my to teď začít můžeme ale problém je jinde stavba stojí protože nejsou lidi na stavbu 😞
Odpovědět
Profilova fotka
@lucyje89 ne, bereme elektriku že sousedního domu přes prodlužovák 😉 teď ve středu přijedou namontovat hodiny a můžeme se stěhovat 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@teresh07 však jo my taky, spis ještě před PD jak jsem psal s tím ze jsem ale nevěděl přesné hodnoty spotřebičů v kw, takže se to prodávalo podruhé. A cože nejsou lidi? To nestavite svépomocí?
Odpovědět
Profilova fotka
@jarin1 měli jsme mít firmu a na Vánoce bydlet no a vypadá to, ze budeme mít co dělat aby jsme bydleli na Vánoce příštího roku, a stavět si to částečně budeme ve finále sami, na desku chceme určitě firmu
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?