Žádost o připojení elektrického zařízení

Ahoj, mam dotaz. Na stavební ohlášku chtějí smlouvu o připojení e. zařízení, takže vyplňuji žádost. Jsem v tom docela laik, máme pozemek,který je již zasíťovaný a na hranici pozemku máme sloupek pro elektriku, plyn atd,jen tam nejsou měřáky :) Jak to mám v žádosti vyplnit? Mohu dát pouze zatím Nový odběr krátkodobý a účel stavba? Pak bych to v průběhu změnil na trvalý. Pak mám ještě dotaz, zda musím vyplňovat i u krátkodobého dotazník co se týká připojovaných spotřebičů. A poslední dotaz, na stavbu stačí jednofázový, nebo třífázový jistič? a vedle kolonky se má napsat nějaké písmeno,kde je uvedeno A, tak nevím :) Děkuji moc :)
Odpovědět
Taky jsem to nedávno řešila. Na infolince ČEZu jsou ochotni poradit. Souhrnně: může se dát prý rovnou trvale připojení, ale podle infolinky jim trvá déle než se vyřídí, proto je lepší dát nejdříve to dočasné. Mě se zatím nevyjádřili ani k jednomu, tak nevím. V této diskuzi odpovídají na otázky co se týče parametrů http://forum.living.cz/viewtopic.php?... Ale platí, že o co se požádá na dočasné připojení zůstane i na trvalé. Smlouvu o trvalé připojení jsem spotřebiče vyplnila podle technické zprávy k projektu. U dočasné jsem dala taky 3 fáze, 25A, spotřebiče se zpětnými vlivy nad 3,5 - 11 kW. Dočasné připojení je jen na rok.
Odpovědět
@zdemarka Děkuji za odpověď, my ty 3 fáze 25 A máme již zaplacený v ceně pozemku,proto jsem právě nepochopil,proč musíme vyplňovat papír o přopojení el. zařízení. Na SÚ po nás chtějí smlouvu o připojení. Tak si myslím,že tedy mám koupit stavební rozvaděč, nechat ho od elektrikáře připojit, dát revizi a pak jít na ČEZ pro smlouvu o připojení? :)
Odpovědět
@hanluk Na infolince říkali, že abych dostala smlouvu musím podat tu žádost. Je to 14 dní a pořád se neozvali. Termín připojení jsem dala 1.8.2015, tak doufám, že do té doby oni pošlou smlouvu a my stihneme zajistit rozvaděč. Právě abych pro SÚ měla všechny potřebné dokumenty a aby úředníky nic nebrzdilo, tak jsem nejdřív podala tu žádost.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk na podobný dotaz jsem odpovídal zde : http://www.modrastrecha.cz/forum/prip... pročti si to, kdy by si něco nevěděl tak se ptej ;-)
Odpovědět
O krátkodobé nežádejte. Před stavbou domu rovnou žádejte trvalé. Chtějte jistič třífázový a proud 25 Ampér. To A je ampér, takže před nej napište 25.
Odpovědět
Dostala jsem se do zamotaneho kolečka. Z ČEZu mi přišlo, že dočasné připojení mi udělají až jim dodám stavební povolení. To ale bez připojení elektřiny nedostanu. Naštěstí včera byl na infolince schopný pracovník. Do pěti minut mi zjistil jak to je. (Škoda že tam nebyl už tři týdny tomu když jsem tam volala a paní mi řekla jiný postup.) Takže dočasné opravdu dostanu až na základě stavebního povolení. Trvalé připojení mi ale dají i bez povolení. Už jsem měla v poště smlouvu od nich. Tu musím co nejdřív poslat zpět podepsanou aby se mi vyjádřili k projektu. Shrnutí - zažádejte rovnou o trvalé připojení a pošlete projekt k posouzení. Až po podpisu smlouvy se vyjádří k projektu.
Odpovědět
Profilova fotka
Před 14ti dny jsem žádala (3x25), trvalé připojení (spotřebiče a hodnoty jsem tam namastila jen tak od ruky a podle netu, nevím, co tam kde budu mít). Do 10ti dnů mi přišla smlouva, tu podepíšu, zaplatím rezervační poplatek za příkon, nechám si postavit budlík, do něj dát měřáky a napsat revizní zprávu, pošlu na ČEZ a oni do 5ti dnů pošou šťávu ;-) Projekt jsem nikam posílat nemusela. Momentálně tedy řeším, jak postavit ten budlík, neumím to ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@slabici Prosím o radu:při vyplňování žádosti je jako posledni krok nahrání příloh.Co je nutné tam dát?Diky
Odpovědět
Profilova fotka
@janap26 jestli si to dobře pamatuji, příloha nebyla žádná. Vlastnictví pozemku si ověři na katastru a nic jiného nepotřebují
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?