Zamrzlá přípojka vody

Profilova fotka
Ahojte, už se někomu zde stalo, že by mu zamrzla přípojka vody?Dnes jsem přišel na barák a voda neteče, včera bylo ještě vše v pořádku.Bohuzel jsem to podcenil a zapomněl pořádně zaházet výkopy.Pripojka je tedy částečně (+-3metry) jen asi 50 cm v zemi,v šachtě v jednom metru zmrzlá není.Vodař mi po telefonu řekl, že rupnout by trubka neměla, jen zastavit přívod a uvolnit vypouštěcí ventil.Žadný způsob jak rozmrazit asi neexistuje,co? Pokud máte zkušenost nebo tip tak sem s ním, prosím.Díky.
Odpovědět
V těchto mrazech mě to nepřekvapuje, 50 cm je málo, nezámrz se uvažuje min. 80 cm, a v některých částech republiky se doporučuje až 1,1-1,2 m. Jedněm známým se to stalo, a bohužel museli čekat až to samo rozmrzne, a jim došlo i k nějaké netěsnosti a museli i opravovat část přípojky, takže byli docela dlouho bez vody. Příští týden se má výrazně oteplit, tak přeju ať Vám to rozmrzne co nejdříve a bez škod. Já pro jistotu v těchto mrazech zakrývala i víko vodoměrné šachty, když není sníh.
Odpovědět
@oskar83 řešit se to samozřejmě dá. Krom obecných informací od @patiperra , které samozřejmě všichni známe, ale proč se nepodělit, když to teď všude jede pořád dokola... že jo :) @petiperra - možná pro Tebe bude překvapením, že i když je tabulkově někde nezámrzná hloubka stanovena na 0,80m, tak v týden trvajících mrazech, které jsou výjimečné, púda zamrzne :) ale to jen tak na okraj... Jestli jsi musel dát potrubí přípojky do 0,5, tak bych doporučil potrubí "omotat" odporovým drátem a spínat dle teploty.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za reakce, pánové.Ono je to v 0,5m pouze dočasně,nestihl jsem to zavést zeminou, později to minimálně v těch 0,8-1m bude.Nakonec to včera nějak zázračně povolilo a voda teče.Na jaře pro jistotu stejně tu problematickou část odkopu,zaizoluji a zásypu tak jak se má.Ješte jednou, díky.
Odpovědět
@trolll původně jsem chtěla odpovědět, pak jsem si ale přečetla tvoje příspěvky tady na tomto fóru a podle úrovně příspěvků vidím, že se tím nebudu vůbec zabývat a ztrácet čas.
Odpovědět
@patiperra Au... to tak strašně bolelo. Nevím, asi z toho dnes nebudu spát.
Odpovědět
@trolll To máš někde vyzkoušené? Existuje k tomu nějaké čidlo venkovní teploty, které sepne, když je potřeba? Docela by se mi to hodilo na chalupu. Vodu tam sice v zimě vypouštíme, ale opčas počasí překvapí a my pak trneme, případně jedeme extra vodu vypustit. Dík.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak hledej samoregulacni topny kabel. Funguje to ale neni to levna sranda
Odpovědět
@bamak Mám, jinak bych se neozýval. Buď si to můžeš udělat sama. Odporový drát dle délky + zapouzdřené teplotní čidlo + spínací relé..... No a nebo si to koupíš hotové. @jumpmans jo, je to láce.... 30m stojí asi 2.300 Kč :)
Odpovědět
Sorry, překlep. 3m a ne 30 :)
Odpovědět
@jumpmans Díky, mrknu....
Odpovědět
@trolll Tak to je pohoda....sama si to asi nespíchnu, dík.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?