Zavedení vodovodní přípojky na nezasíťovaný pozemek

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co vše je třeba k zavedení vody na náš pozemek (číslo 14/45). Voda vede asi ve vzdálenosti 10 m od hranice (na druhé straně silnice - překop/podtlak). Od ČEVAKU přišlo vyjádření, že připojení možné je, je k tomu ale třeba projektová dokumentace. Rádi bychom nechali totiž pozemek zasítovat ještě před samotnou výstavbou, aby bylo vše připravené, tudíž nemáme žádný projekt domu, podle kterého by se dal projekt přípojky vytvořit, ještě. Jak se to v tomto případě řeší? Je lepší nejdřív postavit dům a poté nechat připojit vodu s vodoměrem v domě, nebo se to dá vyřešit předem a jen přivézt přípojku na pozemek, když ani nevíme, kde budoucí dům bude stát, někde jsem totiž četla, že přípojka má vézt v pravém úhlu nejkratší možnou cestou k domu. Děkuji za odpovědi
Odpovědět
@lenkazjihu Máte dvě možnosti. 1. necháte si udělat samostatný projekt na vodovodní přípojku projektantem (nám dělal přímo projektant z vodáren za 6 tis.i s vyjadřovačkama), necháte schválit vodárnama a pak na stavebním úřadě (my to měli na územní řízení - takže musíte mít vyjadřovačky, stanoviska atd.) a pak můžete přípojku nechat udělat, nebo se částečně do toho pustit svépomocí. Nám dělala firma a vyšlo to cca 1000,-Kč/m (měli jsme 85 m). Pak se dělal projekt na RD kde už byla přípojka zakreslena jako stávající a k ní dopojení RD. Mám to ve svém fotoblogu "vodovodní přípojka. 2. Uděláte si projekt RD (územní souhlas a ohlášení, nebo územní řízení a stavební povolení) kde bude řešena i ta přípojka. (vyjadřovačky a souhlasy se pak žádají k celé stavbě vč.té přípojky). Bez vyřešené elektriky a vody Vám stavební úřad nedá povolení ke stavbě domu. Mimochodem my máme vodoměr až za cestou - cca 80 m od baráku :)) Vodoměr nemusíte mít v domě ale před domem, měl by být volně přístupný k odečtům. (je to vlastně šachtice v zemi s deklem ve které je ten vodoměr). Já bych šla určitě podle bodu 1. Mít na stavbě vlastní vodu je výhoda. Nebo vyřídit alespoň to povolení a projekt a až se bude řešit papírově dům a budete vědět kde co bude, tak už můžete současně kopat přípojku.
Odpovědět
Stačí mít vytvořený projekt na vodovodní přípojku a dle tohoto projektu to nechat udělat. Zakopat vodoměrnou šachtu a nechat osadit vodoměr. Až budete stavět, se do vodoměrné šachty napojíte do domu. Má to výhodu, že už při stavbě, vám poteče na pozemku voda.
Odpovědět
Moc díky všem za info :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?