Zkušenosti s odstraněním přípojky na elektřinu

Profilova fotka
Dobrý den, mám na vás dotaz. Na jaře by jsme chtěli bourat starý barák na kterém je přípojka na elektriku, kterou EON musí odstranit. Bohužel se tím začne zabývat až budu mít povolení k demolici. Ale to bohužel nemám protože mi ho soused nechce dát a tak se to potáhne přes obec ještě určitě 2 měsíce. No a až ho budu mít tak dám na EON požadavek a jak jsem se dočetl v jejích zprávě oni na to mají 14 měsícu,aby to odstranili. Věřím, že to je velké extrém,ale i tak nám to může zhatit všechny plány. Tak se vás chci zeptat jestli někdo nemáte podobné zkušenosti, popřípadě jak to jde řešit nebo obejít kdyžtak:-) Zatím jediná možnost je asi nechat stát přední stěnu s přípojkou, ale to by nám vzalo část pozemku.. Děkuji
Odpovědět
neviem čo sused toho má. a kam sa ženieš a ešte uvidíš,ako sa ti bude narúšať tvoj plan stavania
Odpovědět
@gugy19 Na demolici souhlas souseda nepotřebujete, takže rychle vyřiďte projekt na odstranění stavby, vyřiďte všechny vyjadřovačky a dejte vše s žádostí na SÚ.
Odpovědět
@gugy19 Pokud tedy nepoužíváte k odstranění jeho pozemek.
Odpovědět
Profilova fotka
vrajmantak moc nechápu tvůj komentář??
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 Bohužel potřebuji, to kde jste zjistil, že nepotřebuji? Myslím,že kdyby nebyl potřeba projektant nebo obecní úřad by to věděl ne?
Odpovědět
@gugy19 Pokud nepoužíváte k bourání sousedův pozemek, jeho souhlas k demolici nepotřebujete. Přečtěte si stavební zákon. §128 Jde-li o stavby, které vyžadují stavební povolení nebo ohlášení podle § 104 odst. 1 písm. a) až e), připojí k ohlášení dokumentaci bouracích prací, závazná stanoviska, popřípadě rozhodnutí dotčených orgánů ke způsobu odstranění vyžadovaná zvláštními právními předpisy, vyjádření dotčených vlastníků veřejné dopravní a technické infrastruktury; doklad prokazující vlastnické právo ke stavbě připojí, nelze-li vlastnické právo ověřit v katastru nemovitostí dálkovým přístupem. Dokumentace bouracích prací, která obsahuje situaci odstraňované stavby, její stručný popis, organizaci bouracích prací, informaci o dodržení požadavků dotčených orgánů, se předkládá ve dvojím vyhotovení, a není-li obecní úřad v místě stavby stavebním úřadem, vyjma staveb v působnosti vojenských a jiných stavebních úřadů, předkládá se trojmo. Ohlášení záměru odstranit stavbu se podává u stavebního úřadu, který stavbu povolil; zanikl-li, podává se u stavebního úřadu, který by byl příslušný k povolení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
@gugy19 ahoj, můžu se zeptat, jak to prosím dopadlo? Odstranil Eon přípojku do 14 měsíců? díky)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahojky, joo trvalo to asi 6 měsíců, ale starou přípojku odstranil a postavil na vlastní náklady nový sloup na hranici pozemku:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@gugy19 prosim, kde jste se docetla, ze se ceka 14mes.? Moc dekuji.
Odpovědět
@eliskan je to klasická čekací doba, když vám přijde vyjádření, tak je to tam také napsáno.
Odpovědět
Profilova fotka
@sallinka17 měli jsme elektriku přes střešník a ten nám odstranili do měsíce... Novou přípojku dělají v zemi a mají na to 10 měsíců...
Odpovědět
@zuzana_ka aha, nám také odstraňovali střešník a dávali nový sloup a trvalo jim to přesně 14 měsíců :-D
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?