Neřešil jste někdo zvýšení příkonu u RD??

Profilova fotka
Moc prosím o radu, neřešili jste někdo zvýšení příkonu u RD? Máme problém, že jsme koupili RD, ale ten má příkon pouze 220 kw a to je na celý provoz domu vč. vytápění málo, tak musíme zvýšit. Zajímal by mě postup jaký nás u vyřizování čeká. Děkuji za každé info.
Odpovědět
Zjistěte si prosím vás přesnější údaje, co vlastně máte, nebo alespoň fyzikální jednotky. Nejspíše to budou ampéry a počty fází. Tedy něco jako 3x16A, nebo 3x25A. Kdybyste skutečně měli příkon 220 kW, tak to opravdu není málo, to je tak na bytovku nebo malou továrničku. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za reakci a zjistím si tedy přesněji jak to máme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@viados na faktuře mám napsaný jistič 1x25 ?
Odpovědět
Váš popis je nějaký zvláštní. RD o příkonu 220 kW (kilowatt) je nesmysl. Pravděpodobně pletete dohromady příkon a napětí. Budu hádat. V současnosti má dům pouze jednofázovou přípojku o napětí 230 V (Volt). Potřebujete tedy třífázovou přípojku o napětí 400/230 V (Volt). Musíte si tedy změnit jistič před elektroměrem (jinak taky změna rezervovaného příkonu). Pokud jste z Brna, tak jste distribuční oblast EON. Pro EON je vše popsáno zde: http://www.eon-distribuce.cz/zakaznic... Pokud chcete ČEZ: https://www.cez.cz/cs/sluzby-pro-zaka... Rozdělení území podle distribučních oblastí je zhruba takovéto: http://www.elektrina.cz/data/images/a...
Odpovědět
Profilova fotka
Velice Vám děkuji a omlouvám se za zmatečnost, ale opravdu tomu vůbec nerozumím, kouknu na odkaz :-)
Odpovědět
@dmklimesovi Máte-li 1x25A, nemohli byste elektřinou topit a vařit. Na pračku, mikrovlnku, myčku a běžný provoz by to mělo být OK. Je to běžný jistič v bytech, kde byl na vaření zaveden plyn. Mmch. zjednodušeně: výkon = napětí x proud, takže max. výkon, jaký můžete z 1x25A dostat je 230V x 25A = 5750 W = 5,75 kW.
Odpovědět
to na istič 1x25 A maš cca 5kw vykonu treba 3-fazovu pripojku a budeš mať 3x25 A to bude staččiť na kurenie aj chod domu , , existuje aj prioritne rele -to odopne kurenie pri velkom odbere elektriny a potom znova zapne . a este - povolenie na kurenie elektrinou treba mať od distributora elektriny a zvoliť vhodnu sadzbu na kurenie
Odpovědět
Profilova fotka
Velice vše děkuji za odezvy :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?