1. návrh domu

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o připomínky k našemu návrhu budoucího domečku. Jsme zatím v začátku tvoření projektu od projektanta, proto se nám hodí každý další pohled, dokud je čas ještě ledacos změnit :) Dům bude na pozemku umístěn vstupními dveřmi z jižní strany. V připomínkách projektantovi jsme si nechali zvětšit okna v kuchyni, obýváku, pokoji 1 a ložnici, koupelně nahoře, pokoji 2 a šatně na 1,5 m, kvůli světlu. Přemýšlíme nad přidáním dvou střešních oken v pokoji 3,4, protože máme strach z nedostatku světla v těchto dvou místnostech s malými okny. Máme obavu z 3 m. garáže, proto jsme si ji taky nechali zvětšit na 3,5 m. Prosím o jakékoliv připomínky, které vás napadnou. Je to náš první baráček a snad i poslední :D
Odpovědět
@katuska_prchlikova mě teda nejdou rozkliknout ty projekty, ale možná chyba u mě
Odpovědět
No mě rozkliknout jdou, tak uvidíme, jestli se ozve ještě někdo další :)
Odpovědět
ahoj, -není přímý vstup do domu? jen přes garáž? nebo to není okno v zádveří? jestli je pak doporučuju světlík nad dveře nebo boční světlík vedle dveří - nevidím další komoru, ale dá se použít zádveří - šířka ale jen ani ne 1200mm.... co třeba zkrátit zádveří a udělat další místnost z chodby jako komoru - z garáže dveře PRAVÉ ale hned pak dveře LEVÉ ? přehazovat tašku z ruky do ruky nebo otevírat přes ruku? - v hale není místo na odkládací stolek /odhodit klíče, mobil... komunikační prostor z garáže by měl být min 1300mm (lépe 1400-1600) když na něj navazuje komunikační prostor schodiště - zkus otevřít kuchyň s halou horní patro je OK - doporučuju v chodbě horního patra zainvestovat do prosklení střechy jinak tam bude tma
Odpovědět
Vstup do domu je tam, jak jste nakreslila šipku vstup. Má to být zádveří ze kterého můžeme jít bud do garáže nebo do domu. Postřeh s dveřmi je velmi dobrý, to jsme si vůbec neuvědomili :) Děkuji
Odpovědět
zrušila bych vchod do technické z haly a dala ze zádveří. Tím bych získala možnost zvětšit hloubku zádveří až po nástupní rameno schodiště - mnohem lépe by se tam pak dalo řešit odkládání věcí, odstavení kočáru apod. A ještě bych zúžila o kousek kuchyn a na získané ploše udělala spíž odvětranou rovnou ven směrem ke vchodovým dveřím. Spíž v rodinném domě je k nezaplacení věc.
Odpovědět
Vstupní prostor je úzký, tam se nepohnete ani neumístíte boty, kabáty....... Zrušit pokoj č.1 a zvětšit o něj obývák. Stávající obývák má 5 otvorů tam snad nedáte žádný nábytek. @katuska_prchlikova
Odpovědět
Se zvětšením zádveří je to dobrý nápad, jen musíme zjistit od projektanta, zda to není nosná zeď. Nad spíží jsme už přemýšleli několikrát, protože právě víme, jak moc praktická je. Ale kdybychom ji tam nacpali, tak bude jen metr široká a nevim, jestli by tak měla plnohodnotné využití místa. To tam člověk nedá skoro žádný regál po délce.Navíc by se nám hodně zmenšil prostor kuchyně - prac. prostor na kuch. linky by byl 4,10 a prostor na umístění lednice a trouby jen 0,90 m, což by bylo tak na lednici a trouba by musela někam dolu do skříněk. Rušit pokoj č. 1 určitě nechceme, bude to pracovna s možností odkládání dětských věcí, aby se nekupily v obýváku.
Odpovědět
Metrová spíž stačí - když dáš třicítkový regál, tak je slušný průchod, sama mám devadesát a jde to. Nosná zed to asi nebude, když je to 145mm, a navíc, i kdyby byla, pořád je líp mít nosnou zed u schodiště než mimo. Musí se pak řešit krakorec stropů, takhle je to jednoduše uložené. Ale nevím, jaký máte systém, takže jedině se ptát projektanta. Pokoj č.1 bych také nerušila, je důležité alespon nějaký malý na přízemí mít - co byste dělali, kdyby měl třeba někdo zlomenou nohu?
Odpovědět
Prosím, když přemýšlíme nad tou spíží. Chtěli bychom vchod z kuchyně, aby tam člověk mohl dát když už i třeba koše (aby nesmrděly v kuchyni). Máte někdo zkušenost s chozením do kuchyně přes obývák? Že bychom zrušili dveře do kuchyně, posunuly tam skříně a udělali si v pravém rohu vstup do spíže?
Odpovědět
Nevím jestli jsem správně pochopila orientaci světových stran, ale obývák bych dala radši na západ než na východ, zrcadlově bych to preklopila. Přes tyden si tam to ranní sluníčko neuzijete a po příchodu z práce by vám tam už nesvítilo... Ale samozřejmě nevím jak vypadá pozemek a jestli by to bylo vůbec možné...
Odpovědět
Ahoj, zkusím také přijít se svou troškou do mlýna..je to asi rok, co jsem tohle dělal, teď už to realizuji :-) Nejsem žádný architekt, ale v pár domech a bytech jsem už žil, jako každý, tak jsme se tak trochu přetahovali s projektantem, až z toho vzniklo něco, s čím jsem spokojen :) Cíl byl jednoduše, levně a funkčně.. Zádveří mi přijde malé a úzké, jedná skříň je málo, navíc obvykle tam parkuje někdy kočárek atd (jasně může být v garáži, ale nevim no..spíš ne :), takže bych se zaměřil na toto. Komora může být pod schodištěm, stačí "mezi schodiště" dát příčku 150 a ejhle pod schodištěm je celkem dost prostoru na všelicos..spíž bych asi zrušil..ale záleží na vás, balenou vodu nekupujeme, kompoty nezavařujeme a zbytek se do vejde linky..stačí tam mít 1 potravinou skříň a vejde se tam vše potřebné, spíž je škoda peněž a prostoru, máme kuchyň asi 7,5m (u vás počítám tak cca 8-8,5) a vejde se tam vše naprosto s přehledem a nenutí to člověka šetřit místem.., jinak bych zrušil pokoj 1 a místo něj dal kuchyň..je zbytečně na jih..na jihu bych si nechal co největší část obýváku..pokoj 1 mi přijde na obtíž a nahoře máte pokojů dost :), ale samozřejmě bydlet tam bude vy ;)
Odpovědět
Děkuji za názory :) Posílám nový návrh s rozšířeným zádveřím. Moc se mi to líbí. Zároveň jsem zkusila zapásnout nějak tu 1.m spíž. Já jsem právě takový kupící typ. Ráda zavařuji atd. Navíc moje zkušenost je opravdu taková, že spíž je k nezaplacení k uskladnění spousty věcí, které člověk nechce, aby byly vidět. Ale bohužel bychom tím přišly o ty vstupní dveře do kuchyně. Myslím, že bez nic vystačím, ale zkušenost nemám. Co na ten návrh říkáte?
Odpovědět
Článek se načítá
Dveře do technické místnosti budou samozřejmě jen jedny :D
Odpovědět
Dveře do technické dej rovnou naproti vchodovým dveřím, tak ti zbyde celý ten výklenek na odkládání věcí. Schody bych zrcadlově převrátila tak, aby nástupní rameno bylo dál od vchodových dveří, a tím získáš možnost posunout dveře ze zádveří dál jakoby pod to výstupní rameno. A pak můžeš v klidu dát dveře do kuchyně hned za tu příčku - dala bych raději posuvné. A dveře do špajzky dej otevíravé dovnitř, když dáš šedesátky, klidně tam může být regál, anebo si tam dej věšáky a na ně můžeš dávat třeba zásobníky na igelitové tašky a sáčky, nebo dát pytle na tříděný odpad a podobné věci. Já takto skladuji i méně používané věci v kuchyni - třeba formy nebo cedníky. A věším tam zástěru.Jo a dveře do obýváku dej bud dvoukřídlovky, anebo dej pravé.
Odpovědět
Profilova fotka
Muzes ty dvere do spize dat doprostred, i posuvne a mit je sladene s kuchynskou linkou. Nebo co mit spis pod schodama? Ja to tak mam, mam to i stejne "daleko" a vyhovuje mi to. Dvere do kuchyne z chodby bych nerusila. Zvetsila bych ale otvor kuchyne - jidelna.
Odpovědět
Inkajanakova - to je super nápad s těmi dveřmi do kuchyně. :) zjistili jsme od projektanta ze ta pricka není nosna, takže to pujde v pohodě :) děkujeme
Odpovědět
I kdyby nosná byla, tak to vůbec nevadí, stačil by překlad :) Mám vchod do obýváku s kuchyní 220 cm..a 2 železné traverzy nad tím to spravily :) Nic drahého, nic stavebně náročného.. No vida, zádveří se zvětšilo :) Pokud myslíš, že spíš využiješ, tak proč ne..já ji viděl mockrát a byly tam jen kraviny, které mohli být v technické nebo komoře pod schodama, takže si jen zabili prostor..(původně jsem jí také chtěl :-D ), ale pak jsem došel k tomu, že vlastně nemáme co tam dávat a tím se to vyřešilo ]-( Asi bych minimálně otočil směr schodiště, ať někdo kdo schází nedostane na posledním schodu do čenichu ;-) jo teď koukám na radu výše a tam je to i s posunutím té příčky :-) ..tak už asi nic nemám, jelikož čtu, že to již bylo napsáno :-)
Odpovědět
Ještě jednou moc děkuji všem za názory. Moc nám pomohli posunout zase baráček trochu více k obrazu našemu. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?