Absence střešních oken v pasivním domu

Dobrý den, podařilo se někomu vyhnout střešním oknům v podkroví a má dost světla v pokojích? případně na jakou stranu a jak velké okno na jak velký pokoj by nám mělo ve štítu stačit. Obávám se, že když nedáme střešní okna, budou pokoje tmavé. Orientace horních dvou pokojů (pokoje a koupelny je JZ a spodních dvou pokojů je VS
Odpovědět
Profilova fotka
@hansoi stavíme pasivní dům s plnohodnotným podkrovím. Foto v albu. Díky nízkému sklonu střechy se nám podařilo dostat se na stejnou výšku jako sousední dům s obytným podkrovím. Další možnost by mohla být rovná nebo pultová střecha.
Odpovědět
určitě mrknu, máme regulace od města, sedlová nebo valbová střecha a sklon 35-45. Nebýt regulací, stavěli bychom asi pultovku.
Odpovědět
Profilova fotka
@hansoi v tom pripade muze byt dobra varianta vikyr pres temer celou střechu. Neco jako tady 1url.cz/HtPAT
Odpovědět
zajímavá varianta, vikýři sme se sice chtěli vyhnout, ale vypadá zajímavě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hansoi taky budeme stavět pasiv a nechci žádná střešní okna. Na jižní straně, kde jsou pokoje, máme plánovaný vikýř s velkými okny. Koupelna a ložnice potom mají okno jen ve štítu a nebojím se toho, že by tam bylo málo světla :-)
Odpovědět
@lucka_dc Váš domeček si z nějaké diskuze pamatuju :-) stavíme totiž rozčleněním podobnej domeček ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hansoi tak to je super, aspoň vím, že to rozložení je OK, když si podobné vybral i někdo jiný :-D
Odpovědět
@hansoi podívej se k nám do alba. V první chvíli jsem s vikýřem hodně bojoval, vůbec se mi nelíbil. Je super - hodně světla a prostoru navíc. Čím větší okno tím líp.
Odpovědět
Profilova fotka
@viktor78 nemáte náhodou s @lucka_dc stejného projektanta?
Odpovědět
@jakuda máme :) už jsem vizualizaci našeho domku v jíných návrzích párkrát viděl :)
Odpovědět
@viktor78 děkujeme :) když bude nejhůř dáme do štítu dvonásobný okno. Měli bysme ten vikýř k sousedům, netuším jestli to projde jinak by se nám taky líbil. Kdyby nebylo regulací obce, kdy musíme mít štít do ulice, dalo by se to řešit všechno jinak. Navíc původní požadavek byl co nejmenší skromnej domeček a už z toho máme pasiv a ted ještě ten vikýř..no, abysme to zvládli taky platit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@hansoi pokud budete mit okna od sousedniho domu 7metru, nemel by byt s vikyrem problem. Jinak strecha se da pojmout ruzne. Dum od sousedu ma v podstate stit do vsech stran :-)
Odpovědět
Článek se načítá
No my zrovna na tu stranu máme zakázenej štít. Ten vikýř je nápad dobrej, tak uvidíme jestli projde. Přes 7 metrů od sebe to bude, ale hádat se nám kvuli tomu asi nebude chtít, jen by se nám vše časově prodloužilo.. dva šíty ve střeše máme tuplem zakázaný. Sem s říkala, že nám mohli nadhodit 5 typů domů co tam můžeme postavit a bylo by po starostech. Holt nejsou moc pozemky, tak se snažíme vyhovět.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?