Bungalov 4+1. Je lepší mít dvě koupelny a nebo z jedné udělat šatnu?

Ahoj všichni, mám prosbu, potřebovaly bychom poradit. Stavíme bungalov 4+1. V projektu máme namalované dvě koupelny - v jedné sprcha s vanou, koupelna je plánovaná jako společná. Druhá jen sprcha a wc - je to koupelna k ložnici. Ty koupelny jsou docela blízko u sebe.Přemýšlím jestli by nebylo lepší udělat místo té koupelny u ložnice šatnu - přecejen úložného místa není nikdy dost. Ale partner by chtěl v baráčku mít dvě WC. Jak byste volili vy? Šatnu a nebo toaletu? Mockrát děkuji za jakýkoli názor
Odpovědět
My budeme mít v bungalov 4+kk a budeme mít dvě koupelny jednu větší s vanou (bez wc) a druhou malou se sprchovým koutem a wc. U vstupních dveří pak bude ještě jedno samostatné wc (pro návštěvy, když se půjde ze zahrady apod.)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme druhou koupelnu zrusili, zvetsili jsme satnu a mame samostatne 2. WC..dve koupelny mi prisly zbytecne..mame ji vetsi a je tam jak sprchac, tak vana
Odpovědět
Já bych raději udělala šatnu ;-) tu využijete víc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pettulaz kolik vas tam bude bydlet? my jsme dva, nekdy ctyri a naprosto staci jedna koupelna - dvojumyvadlo, sprchac, vana a WC a v technicke mame 2.WC a male umyvadlo
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem pro 1 velkou koupelnu s WC a dalším samostatným WC s umývátkem....máme to tak a ikdyž jsme 2, tak si to nemůžeme vynachválit....chtít se sprchovat 2 naráz tak často nebudete, ale věčný boj o WC zná snad každý z nás.....
Odpovědět
Doma nás bylo pět a měli jsme jedno samostatné WC a koupelnu s vanou. Újmu to na mě nezanechalo (snad jen kromě toho, že nesnáším sprchování ve vaně :-D :-D ). V domečku 4+1 budeme mít jedno samostatné WC a dole větší koupelnu se sprcháčem a nahoře bude menší s WC a vanou - hlavně kvůli tomu, že dole bude ložnice a nahoře pokojíčky. Za mě je nejdůležitější mít samostatné WC.
Odpovědět
Mít 2 koupelny je rozhodně pohodlnější byť i jen pro dva lidi. Nebo alespoň 1 koupelna + navíc samostatné WC, obzvláště pokud plánujete děti.
Odpovědět
Profilova fotka
@pettulaz řešili jsme to samé, s vchodem z ložnice jsme chtěli soc. zařízení. Nicméně hned proti ložnici máme další koupelnu a vedle ložnice wc, tudíž jsme z té místnosti udělali šatnu
Odpovědět
Máme dvě holčičky, takže dvě koupelny byly jasná volba. :-D :-D A jedno WC teda máme naplánované ve větší koupelně a druhé jako samostatnou místnost. (stavíme 5kk) Jinak teda podle norem myslím, že spadáte stejně jako my na 2WC mísy z toho jedna jako samostatná místnost.
Odpovědět
děkuji všem za reakce. @omcamauta takže když máme 4+1 musíme mít dvě wc?
Odpovědět
@pettulaz já to chápu tak, že jo. http://voda.tzb-info.cz/zarizovaci-pr... 1. Zásady řešení hygienických zařízení (místností) v bytech a rodinných domech Počty různých zařizovacích předmětů určují příslušné předpisy (vyhlášky, normy) podle druhu budovy a počtu osob, které budou zařizovací předměty používat V bytech majících dva a více pokojů musí být jedna záchodová mísa umístěna v samostatné místnosti (záchodě). Případná druhá záchodová mísa může být umístěna v koupelně. Jediná záchodová mísa smí být umístěna v koupelně pouze ve svobodárnách a bytech s nejvýše dvěma obytnými místnostmi (kuchyň o ploše 12 m2 a více je obytnou místností). V bytech o pěti a více obytných místnostech musí být instalovány dvě záchodové mísy. Jedna z těchto záchodových mís musí být umístěna v samostatné místnosti. Druhá záchodová mísa může být umístěna v koupelně, která může být přístupná z ložnice, pokud je určena pouze uživatelům této ložnice. Kdyžtak se zeptejte projektanta. Třeba na vašem stavebním úřadě na hygienické normy pečou a projde vám to i jen s jedním WC....
Odpovědět
Těžko radit pokud nevíme kolik vás je a jaké máte zvyky...Nás je pět a i když někteří z nás tráví v koupelně dost času, večer nemáme problém se vystřídat a ráno odcházíme každý jindy. Ale už v době, kdy jsme se museli vypravit tři najednou a dva museli vstávat zbytečně brzy (nechtěla bych zažít znovu) jsme nepotřebovali druhou koupelnu, ale jen další umyvadlo se zrcadlem. Pro nás pět by dvě sprchy byla zbytečnost, zato dvě toalety skoro málo. V novém domě bychom chtěli tři, pokud se nám podaří je tam nacpat / na to budeme mít - i když tam budeme za pár let dva, návštěvy míváme často a někdy početné. Pokud nemáte druhou toaletu jinde, určitě bych koupelnu nerušila.
Odpovědět
Článek se načítá
@pettulaz Pokud ma kuchyn vic jak 12m2 tak musite mit 2 WC, pokud ma mene jak 12m2 tak staci jedno WC ale v samostatne mistnosti. Za sebe urcite doporucuji 2WC a 1 koupelna asi staci, ale ja ve stejne velikosti udelala 2.
Odpovědět
Myslím si že dvě koupelny na jednom patře jsou zbytečný a drahý luxus (nehledě na uklízení). Máme větší bungalov 5+kk, jednu koupelnu kde je vše vč. WC a jedno samostatné wc s umyvadélkem. Stačí to.
Odpovědět
Profilova fotka
Musíte mít jedno samostatné WC. Asi záleží na stylu zivota. Někdo potřebuje ve dvou dvě koupelny, někde stačí rodině se třemi dětmi jedna.
Odpovědět
@angie.shy dvě koupelny neberu jako luxus, ale prozíravou investici do budoucna. Máme dvě holky a je dost pravděpodobné, že až budou v pubertě, tak budeme odcházet ráno v podobnou dobu. :-D
Odpovědět
@omcamauta tak jasný že každý to máme jinak, já to beru jako drahý luxus... dřív nebyly zvykem ani dva záchody, natož dvě koupelny a i tak se to vše přežilo. Záchody je dobré mít dva, jinak koupelna s velkým zrcadlem a dvojumyvadlem musí stačit.
Odpovědět
@angie.shy tak dřív se žilo v jeskyních a taky to pračlověku stačilo :-D Jak psali lidi nade mnou - záleží na té které rodině, jak to potřebují a cítí. My se třeba vybodli na garáž a budeme mít jenom stání - to je zas zbytečný luxus podle nás. Nicméně pro autorku diskuze je zásadní informace existence hygienických norem, podle kterých nejspíš bude muset mít 2WC.
Odpovědět
ahoj, já bych udělala dvě menší koupelny - na to není nutné mít zas až tolik místa - mrkni ke mě do alba, máme mini koupelnu, ale je tam vana, umyvadlo i wc a pak máme 2.wc zvlášť. Doporučovala bych udělat jednu koupelnu s vanou a wc, druhou se sprchovým koutem a wc. Dva sprcháče mi už přijdou zbytečné a když promyslíte rozložení, třeba se vejde i ta šatna.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mýho názoru je druhá koupelna naprostá kravina , měla jsem ve dvou barákách (nestavěla jsme je já) a jedna sloužila jako skladiště, druhá jako pozdější prádelna... Máme 5+1 do budoucna plánujeme, že budeme minimálně 4 - a máme jednu koupelnu - ale 2 wc. To beru zase já jako základ.. vím, že 2 wc jsou minimum :-N :-D, takže to máme "stejně" jak zamýšlíte. 1koupelna, 2wc (jedno v koupelně, jedno samostatně) a šatnu ;-) neměnila bych - naprosto dostačující... Už vidím, jak budete mít všechno 2x - 2x kartáček, 2x mýdla, 2x župan, aby jste to měli v obou koupelnách..stejně si časem jednu oblíbíte víc, a budete pak chodit jen do tý ;-)
Odpovědět
@alkapinka s tím posledním odstavcem já počítám - my s manželem budeme mít jednu koupelnu a děti druhou. Mimochodem obě naše plánované koupelny jsou na zdejší poměry pidi - větší s malou vanou (žádný rohový bazén), dvojumyvadlem a WC, menší se sprchou a umyvadlem. A pak ještě WC zvlášť. A pračka se sušičkou a umyvadlem a prostorem na sušení prádla co nesmí do sušičky v technické. Jojo, samé luxusní nesmysly. :-D
Odpovědět
Máme druhý dům. V prvním nás žilo 5. Dva dospělí a tři děti. Barák obr a jedna koupelna. Stačilo to. Postavili jsme si menší bungalov, kde žijeme už jen s jedním dítětem. Máme dvě koupelny. Jenu velkou a druhou malou u ložnice. A za mne teda úžasná věc.Nic nemáme dvakrát, protože tak nějak automaticky já s manželem používám tu malou u ložnice a dítě velkou s vanou:) Jednou za měsíc si lehnu do vany..) Ale ty rána, kdy vstáváme všichni najednou jsou prostě s dvěma koupelnami k nezaplacení. Ale každý to máme asi jinak.
Odpovědět
@sharon41 Jo a ještě přidávám , že ve velké koupelně WC nemáme..To máme zvlášť :)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít 2 koupelny+ jedno samostatné WC. Bude to tak, že z ložnice se půjde přes šatnu do "rodičovské" koupelny, kde bude záchod, dvojumyvadlo a sprchový kout. Hned vedle ( naproti dětskému pokoji) bude druhá, u nás tzv."dětská" koupelna. Zde bude vana a umyvadlo. Máme zatím jedno dítko, plánujeme druhé, takže v této koupelně mám pak v plánu mít vaničku, takové ty dětské sarapetičky, přebalovák a tak. Také by měla tato koupelna sloužit k tomu, když k nám přijedou nějací hosté, třeba panimáma s partnerem, švagrová nebo tak. My i oni budou mít své soukromí. Nesnáším ten pocit, že i někdo chodí na můj záchod :-D ale to je moje věc :-D Takže druhé WC bude uplně zvlášť, je to WC pro návštěvy. Samozřejmě by se to dalo zvládnou i s jednou větší koupelnou, ale pro nás jsou příjemnější a pohodlnější, takže my to máme takhle.
Odpovědět
@clarise My to máme přesně jak píšete a strašně nám to vyhovuje. I co se týče rozmístění. Jak jsem už psala, dá se vše zvládnout i s jednou koupelnu, ale ty dvě dopřejí větší komfort bydlení.
Odpovědět
Z hlediska prodejnosti nemovitosti (a nikdo nevi, zda nebude nekdy prodavat, ac ted barak planuje ma veky vekuv) , tak urcite dve koupelny. Zejmena, pokud jde o rozlohove vetsi nemovitost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?