Bungalov 4+1 s garáží

Zdravím všechny, chtěl bych se s Vámi na něčem poradit, znát Váš názor. Koupili jsme pozemek, chceme postavit barák, svépomocí, Určitě chceme bungalov a určitě chceme garáž(jedno auto plus motorka). Přikládám fotku pozemku a fotku projektu, který zatím vyhrává, řeknete mi ale prosím své názory, co by jste v tom udělali jinak, atd? Děkuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Půdorys se mi zdá ok, jen se mi zdá nešťastné to vjíždění z jihu. Nešlo by udělat vjezd z východu? Pak bych dala barák tak, aby vchod a vjezd do garáže byl z východu a ještě celý projekt udělala zrcadlově, aby garáž byla na severní straně domu a obývák na jih. Záleží ale i na frekventovanosti cesty na jihu, osobně mám ale ráda teplo a sluníčko, takže máme celý barák otočený na jih.
Odpovědět
Profilova fotka
Úplně souhlasím se @zmrz_lina
Odpovědět
co se týče silnic, tak ani jedna není skoro vůbec frekventovaná. Spíše jde o to, že jak je ten nápis brána, tak v tom rohu je budnik s el. vodou, kanalizací a plynem, takže bychom nemuseli všechny tyto věci tahat přes pozemek.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme stejnou orientaci pozemku, taky vchod z jihu od silnice. Na první pohled na váš projekt bych ho asi otočila zrcadlově - stranu kde je garáž dát na východ a kuchyn, obývák na západ. jinak dispozičně asi nic proti ničemu, taková klasika, žádné extra velké zápory, nechci nic moc kritizovat, protože každý máme jiné představy. Takže já osobně chci např. ložnici s koupelnou odělenou od dětských pokojů, ale jestli vám to takhle vyhovuje, tak ok :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě bych prohodila kuchyň s obývákem kdyby to nějak šlo, aby z kuchyně bylo blíž na terasu a nemuseli jste chodit s jídlem, pitím atd. přes celý barák na terasu. A do chodby která je k pokojů, dát světlovod.
Odpovědět
Profilova fotka
@pumpycz aha... škoda, ale otázka peněz je u většiny z nás důležitá. Tak aspoň ozrcadlit projekt a dát ho co nejvíc na východní stranu, ať máte otevřenou zahradu na západ :)
Odpovědět
@pumpycz určitě bych taky dal vjezd na pozemek z východu a vstup do domu ze severu. Máme vjezd na pozemek z jihu a je to věc, které lituju. Jinak nejsem příznivcem garáže v domě, osobně bych místo ní zmenšil půdorys a zvětšil pokoje. Autu bohatě stačí garážové stání, kde bych udělal i uzaviratelný prostor pro motorku, kola, sekačku, sezóní věci atd.
Odpovědět
Mě na první pohled udivilo, že nemáte ani v jedné koupelně a záchodě okno, To by mi vadilo, chápu třeba jeden záchod bez okna, když už to ,,nejde,, jinak udělat, ale všechny tyto místnosti? Nevím no :-|
Odpovědět
@pumpycz Já bych nechal vjezd z jihu klidně. Zrcadlově otočit jak bylo psáno garáž na východ a kuchyň na západ. A ještě bych otočil tu kuchyň s obývákem jak psala @marcelkap Potom to nacpat co nejvíce na východ ať máte zahradu na západ. Dal bych si do ložnice balkónovky, to by se mě osobně moc líbilo. Jinak hodně lidí cpe obývák na jih. Mě se líbí na severu. V létě tam máte na terase stín. Nechtěl bych sedět na terase aby na mě pařilo slunko a nebylo se kam schovat. @rajmanka Není potřeba. V obytných místnostech je okno důležitější. Vemte si kolik času jste v koupelně??? Půl roku je stejně venku tma když jdete do práce, nebo večer spát. a na těch deset minut vyčištění zubů. Podle mě zbytečný. Bydlela jste někdy v paneláku? Tam není okno v koupelně a je to pohoda :-D Ale jen můj názor
Odpovědět
Profilova fotka
@pumpycz souhlasím s uživatelkou @rajmanka. Bez okna bych koupelnu už nechtěla. Dost mě to u vás překvapilo, já bych to změnila. Zatím bydlíme v bytě a bez okna, když nemůžu vyvětrat koupelnu, to prostě nejde!
Odpovědět
Profilova fotka
@josephporta No každý na to má jiný názor, samozřejmě že okna v místnosti jsou důležitá, ale v případě, že se v koupelně po sobě budou mýt 3-4 lidé, tak si tu páru a vlhkost budete pouštět do bytu. Vidím to u nás doma, že okno chybí a není podle mě argument, že si tam jen čistíte zuby :-) Ale asi jste chlap, tak to berete z jiného úhlu pohledu :-D
Odpovědět
@pumpycz souhlasím s tim, že wc a koupelna bez okna je v RD škoda. Přirozené světlo a hlavně možnost větrat by mě chybělo.
Odpovědět
Článek se načítá
@pumpycz SOuhlasím se Zmrzlinou :-), jinak bych zrušila "šatnu" v zádveří a dala jen skříň-ušetříte místo a nebudete se nesmyslně cpát v pidiprostoru, a zvětšila bych dětské pokoje a klidně zmenšila ložnici. Nebo bych prohodila pokoj s ložnící a udělala si vstup do koupelny. Druhou nechala dětem. Ten vjezd z východu bych hodně zvážila, zas tak velká položka za pár metrů trubek, kabelů a díry v zemi to není, zvlášť svépomocí, je to v tom objemu peněz pakatel ;-) a za mě výrazně lepší komfort bydlení. Jinak celkově mi to příjde fajn, logicky a prakticky uspořádané.
Odpovědět
@zumari priznam se, ze na vetrani jsem zapomnel. Me slo o denni svetlo. Ale vetrani se da resit ventilatorem ve strope a trubkou nad strechuale jsem jen chlap a asi to vidim jinak :-D Ja to budu resit tekuperaci
Odpovědět
@josephporta v paneláku jsem nikdy nebydlela. Chápu, že bez denního světla v koupelně a wc se dá žít, ale také jsem měla na mysli to větrání. Máme otevřenou sprchu a i když se tam osprchuje jen jeden člověk, je to tam jako v parní sauně a bez možnosti odvětrání oknem si to nedokážu představit. Rekuperace je určo jedna z možností;-) Jen můj názor
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych hlasovala pro koupelnu s oknem. Měli jsme to ve dvou bytech a už bych to jinak nechtěla. Je to pak celé světlejší, veselejší (kromě toho větrání samozřejmě)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?