Bungalov 4+kk - prosím o názory

Hezký večer, ráda bych vás poprosila o názor na náš amatérský projekt bungalovu 4+kk. Chceme mít užitnou plochu cca 120-130 m2, obdelníkový tvar. Snažili jsme se tam vecpat všechny požadované místnosti - velkou kuchyň s obývákem (vytvořit tam i místo pro knihovnu), 2 dětské pokoje, ložnici se šatnou a malou koupelnou, k tomu společnou koupelnu, samostatné WC, spíž a technickou místnost, minimalizovat prostor chodby. Orientace světových stran - nahoře vlevo sever, jih vpravo dole. Zahrada je orientovaná na jih, terasa bude navazovat na francouzská okna z obýváku. Budu vděčná za názory a tipy na vylepšení :-)
Odpovědět
Přeřešil bych ložnici. Posunul okno dozadu a ze skříňových příček vytvořil šatnu, přes kterou by se šlo do spací části. Zcela jinak bych vytvořil vstupní část, aby se z mrzáka stala přijatelná koupelna rodičů, vana nebyla pod oknem a výstup ze zádveří neústil proti děcáku - mohl by být blíž k obýváku. Ještě snad - postel by měla být minimálně 60 cm od okna. A závada jako u všech domků tady: vzdálenost pro sledování 50" TV je optimálně 2-2,5m při 1080 řádcích (FullHD) a 1-1,5m při rozlišení 2160 (UltraHD) .
Odpovědět
@pepitocz Tak dívat se na TV s uhlopříčkou 125cm s 1m? Nebo 1,5m? To asi fakt ne!! Chápu, že jsou to obchodní kecy a že nemá jinak smysl si pořizovat UltraHD, ale o tom to je, ultra mega giga tera HD je opravdu zbytečný a kdo to neví, sedí metr od TV a nohy si dá na TV:-)
Odpovědět
@andrejka_7 Ja osobne bych zrusila satnu-uplne zbytecne zabity prostor. Vestavene skrine udelaji uplne tu samou sluzbu a navic ziskas o moc vic prostoru. A co je ta mala hneda mistnost u kuchyne? Nemuzu to precist...
Odpovědět
@pepitocz chodit do ložnice přes šatnu mi nepřijde moc výhodné, pokud by do ní měl vejít kdokoliv cizí, aby mi koukal do mých věcí... Se vstupní částí a koupelnami taky nejsem úplně spokojená, ale tohle bylo jediné řešení, které jsem našla. Budu ráda za návrh na úpravu :) co se týče dveří do dětského pokoje, s nimi se dá hýbat a posunout je více do zadní části směrem k ložnici. @kekita šatnu bych si ráda ponechala. Už tak v domě nebude moc úložných prostor, takže každých pár m navíc se hodí.. ta malá hnědá místnost u kuchyně je spíž :)
Odpovědět
@andrejka_7 Dobrý den, zamýšleli jste se nad rozložením oken z venkovního pohledu na fasádu? Mně se nepozdává ten celkový pohled na dům z ulice, že tam budou dveře a 3 předpokládám malá, asi různě vyvedená okýnka. Samostatný záchod bych nedělala s přístupem z ložnice, ale z chodby. Jestli tam je v ní sprcháč, stejně vypadá titěrý a vykašlala bych se na něj. Mimochodem, ten druhý záchod vypadá na obrázku také miniaturně, ale co já vím:) Jen nemám ráda, když se při zvedání ze záchodu bouchám hlavou o umyvadlo :))
Odpovědět
@luckavra upřímně moc nezamýšleli, spíše jenom z té jižní strany, která bude do ulice (zahrada nám vychází před domem). V zadní části, kterou zmiňujete, bude jenom parkovací stání, protože je umístěna vedle pozemku souseda, který má postavenou 2m vysokou betonovou zeď. Tudíž tuto část nikdo neuvidí. Co se týče záchodu u ložnice, je to právě mini koupelna s malým sprcháčem, umyvadlem a záchodem, ne jen samostatný záchod :).
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus si to nakreslit se správnými šířkami stěn a potom zkusit jednotlivé místnosti namalované na podlaze/parkovišti a ještě lépe přímo na pozemku. Možná zjistíš, že šířka ložnice je malá, šatna 160 cm se skříněmi pouze na jedné straně nepraktická, koupelna u ložnice nepoužitelná, k jídelnímu stolu se ani neposadíš, chodba příliš široká nebo při použití skříní příliš úzká a podobně.
Odpovědět
@panlorenc Nepopírám, že jsme obětí reklamní masáže, ale než začneš kritizovat, nastuduj si o tom něco.
Odpovědět
Já bych tu šatnu (oproti jiným přispivatelům) takhle nechal - oproti klasickým skříním tam nemusíte mít (v šatně) dveře od skříní, což krom ceny zlepšuje i přehlednost. navíc při ranní oblékání neobtěžujete toho druhého. Jen bych tam naplánovat skříně kole dokola (do "U"), jinak to bude neefektivně využiitá místnost a ve finále málo úložných prostor Určitě bych se bál velkého francouzského okna na JZ - v létě se Vám to bude bez diskuse přehřívat ! navíc nízké zapadající západní slunce se dá velmi špatně exterierově odstínit. Zvažte prohození s tím JV, což ale vyžaduje i přeházení dispozic v této místnsoti. A spočtěte si vnitřní hloubku toto sprcháče vedle ložnice, aby jste se tam vešli/otočili :-))
Odpovědět
@pepitocz Nevím co bych si měl nastudovat, opravdu není co. Navíc kde vidíte kritiku? To ty jsi kritizoval cituji: "A závada jako u všech domků tady: vzdálenost pro sledování 50" TV je optimálně 1-1,5m při rozlišení 2160. Já naopak tvrdím, že je to blbost a ať si moderní výrobci prodejci elektroniky říkajíc co chtějí.
Odpovědět
@mp77 se skříněmi do U budeme pracovat, v programu jsem žádné takové nenašla, tak jsem si tam pro představu dala aspoň klasickou velkou. Francouzské okno na JV asi v našem případě nepřipadá v úvahu. Plánujeme právě u tohoto okna umístit terasu s orientací na jih a nadstřešit ji (což doufám přehřívání alespoň částečně eliminuje), ale pokud bychom jej přesunuli na JV stěnu, museli bychom právě tam umístit i terasu, která by v takovém případě směřovala k pozemku sousedů namísto do zahrady. Navíc by zepředu z ulice dům působil nehezkým dojmem, pokud by na celé jeho půlce nebylo žádné okno...
Odpovědět
ok, tyhle konkr=tmí aspekty orientace sem neřešil. Tak důležité být připraven, nepodcenit to stínění - a zavčas řešit buďto vnejšíí (přesah, žaluzie) nebo jen vnitřní (které ale odstíní světlo, né teplo - takže bych sii pro jistotu nechal udělat přípravu pro klimu).
Odpovědět
Článek se načítá
@panlorenc Argumentu, že něco je blbost, tomu se opravdu nedá oponovat. Když si to myslíš...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?